Word gratis lid     Inloggen
50plusser.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.  
Sluiten
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alles
Actualiteiten
Buitenleven
Digitaal
Fotografie
Gezondheid
Lifestyle
Opmerkelijk
Voeding
Wetenschap


Maak je eigen rabarbercompote



Als je van rabarbercompote en appelmoes houdt dan is niets lekkerder dan een zelfgemaakt eindproduct. Het is ook nog eens makkelijk om te doen. De compote op de foto is wat groener van kleur omdat onze rabarber minder rood is dan die in de winkel te vinden is.





Een nadeel van compote of appelmoes uit de winkel is dat daar vaak veel suiker aan toe is gevoegd. Ik hou daar niet van, sterker nog er wordt in dit recept alleen gebruik van rabarber en een heel klein beetje water gebruikt gemaakt. Voor appelmoes kun je dezelfde werkwijze aanhouden.

Eerst snij je de bladeren van de steel, deze kun je bijvoorbeeld als slakkenval of om stapstenen of vogelbadjes te maken gebruiken. Snij de stelen in stukken van 2 cm. Zet een soeppan op het vuur (stand 8) en giet er net genoeg water in totdat de bodem een halve mm is bedekt. Dit water zorgt voor stoom waardoor het kookproces sneller start. Als je teveel water toevoegd wordt het eindresultaat te waterig.

Doe alle rabarberstukken in de pan en als het water onderin kookt draai je het gas terug naar stand 4. Dan doe je de deksel op de pan en laat je alles 20 minuten rustig pruttelen. Kijk om het kwartier of alles goed gaat en roer de inhoud van de pan door elkaar.

Als de compote er zoals op de foto uitziet is het klaar en kun je de pan laten afkoelen. Nu kun je ervoor kiezen om de compote naturel en dus wat draderig te laten of het met de staafmixer tot moes te bewerken.

Mocht het eindresultaat te zuur voor je zijn doe er dan bruine suiker en/of kaneel doorheen. Ook is het mogelijk om tijdens het koken een aantal zoete appelen in stukjes toe te voegen.

Eet smakelijk ;-)


• Reageren   • Doorsturen   • Afdrukken   • Waarschuwen   • Artikel schrijven  

Geplaatst door 50plusser.nl
20 mei 2016 10:43
2546 keer bekeken.

Klik hier om dit artikel toe te voegen aan uw weblog



Meer van dit soort artikelen lezen?
_
Vergeet jezelf dan niet aan te melden. Ontvang 2x per maand 'Het beste van het web' via e-mail.
_



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_




_
_
Nana  
22 mei 2016 19:10
Het is een ander soort rabarber wat jullie hebben die groene.
Zelf heb ik de rode soort.

Rabarber hoef je echt niet te schillen,is n fabel ook,
Velen denken dat het moet ,niet dus!
Gewoon in schijfjes snijden en binnen 10 min is tie gaar en geen uur
Suiker naar smaak toevoegen
Vind je hem te dun,dan met geleersuiker binden,voordeel daarvan is,
dat de rabarber nog mooier rood kleurt.
Zelf doe ik , de helft geleersuiker en de helft gewone suiker.
Wat ook lekker is als je wat aardbeien toevoegt of rozijnen tijdens het kook proces

Een struik rabarber gewoon in je tuin zette en stokjes rondom zetten,dan weet je waar je gepoot hebt,de eerste 2@3 jaren geen stelen er van trekken,rabarber moet eerst n goede struik worden, de witte pluim de bloem dus die erin komt met warmer weer,weg snijden ,dat beinvloed de groei....daarna kun je de hele zomer ervan eten.Vergeet niet met droog weer in zomertijd ,de plant goed water te geven,
dan blijven de stengels malser
De stelen groeien snel na.De plant is winterhard.
We hebben de rabarber zelf jarenlang geteeld in ons bedrijf!

_
50plusser.nl  
23 mei 2016 10:16
Hoi Nana, bedankt voor je reactie. Ik heb er 20 minuten kooktijd van gemaakt. Ik kook meestal een half gevulde soeppan in één keer. Als je een klein beetje compote maakt dan zal het eerder een minuut of 10 zijn.

Groetjes
_





_
_
Tikkel  
03 jun 2016 19:49
Steranijs en/of gember(poeder) meekoken geeft ook een heerlijke smaak!





Andere Magazine artikelen
_
Categorie Voeding
_


De 4 (grote) voordelen van glamping
Glamping betekent kamperen met ‘glamour’. Deze relatief nieuwe vorm van vakantie vieren wint de laatste jaren snel aan populariteit. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: Zeewolf met gembersalsa
Wrijf de vis in met citroensap en laat dit even intrekken. Verwijder pitjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng dit ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


'Bier goed voor je liefdesleven'
Je liefdesleven verbetert dankzij een of twee glazen bier per dag. Dat is een opmerkelijk weetje in de Bierista Bieropleiding. Deze opleiding ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept voor Noodels met kip en Thaise wok groente in ketjap sesam saus
Lekker en makkelijk recept en ook niet zo duur, ik koop meestal deze producten als het in de aanbieding is of als het 2e gratis is. Maar ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: asperges op Limburgse wijze
Zet de asperges een uur voor het schillen in koud water. Spoel ze goed af onder de kraan en schil ze zorgvuldig. Snij ongeveer anderhalve cm van de onderzijde af. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Kok snijdt vlees in stukken als reactie op protesterende veganisten die hem voor moordenaar uitmaken
Deze activisten gaan veel te ver met hun boodschap. Één kok pikt het niet en besluit als stil protest om een mooi stuk vlees ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Hollandse kaaskop heeft er weinig kaas van gegeten
We eten gemiddeld 17 kilo kaas per jaar, maar toch is er weinig parate kaaskennis Waar de Italiaan een expert is op het gebied van pasta ...
Lees verder | Reacties 1 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


3 ontbijt smoothie recepten - njammie!
Begin de dag goed met een smoothie. De mensen van Njammie! laten zien hoe je deze 3 recepten kunt bereiden. TROPICAL SUNRISE SMOOTHIE INGREDIËNTEN ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: Bami Goreng van Oma Moesje
Dit recept is op de receptenpagina door Frits gedeeld. Heb je ook een lekkere tip of zoek je nieuwe recepten, klik dan hier. bami Goreng ...
Lees verder | Reacties 0 | Door Frits1947 | Toevoegen


Nationale agenda tegen voedselverspilling moet verspilling halveren
Het nieuwe initiatief ‘Samen tegen voedselverspilling’ is vandaag gelanceerd in de Verspillingsfabriek te Veghel. De afzender ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recensie ''My kitchen is your kitchen'' in De Tropen Amsterdam
Gisterenavond op 3 maart woonden we de start bij van ''My kitchen is your kitchen''. Dat is een initiatief van Restaurant-café de ...
Lees verder | Reacties 0 | Door MarianVisservanKlaarwater | Toevoegen












_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
23 berichten
0 tweets
177 foto's
341 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2018
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzón 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_