Word gratis lid     Inloggen
50plusser.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.  
Sluiten
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alles
Actualiteiten
Buitenleven
Digitaal
Fotografie
Gezondheid
Lifestyle
Opmerkelijk
Voeding
Wetenschap


Maak je eigen rabarbercompote



Als je van rabarbercompote en appelmoes houdt dan is niets lekkerder dan een zelfgemaakt eindproduct. Het is ook nog eens makkelijk om te doen. De compote op de foto is wat groener van kleur omdat onze rabarber minder rood is dan die in de winkel te vinden is.





Een nadeel van compote of appelmoes uit de winkel is dat daar vaak veel suiker aan toe is gevoegd. Ik hou daar niet van, sterker nog er wordt in dit recept alleen gebruik van rabarber en een heel klein beetje water gebruikt gemaakt. Voor appelmoes kun je dezelfde werkwijze aanhouden.

Eerst snij je de bladeren van de steel, deze kun je bijvoorbeeld als slakkenval of om stapstenen of vogelbadjes te maken gebruiken. Snij de stelen in stukken van 2 cm. Zet een soeppan op het vuur (stand 8) en giet er net genoeg water in totdat de bodem een halve mm is bedekt. Dit water zorgt voor stoom waardoor het kookproces sneller start. Als je teveel water toevoegd wordt het eindresultaat te waterig.

Doe alle rabarberstukken in de pan en als het water onderin kookt draai je het gas terug naar stand 4. Dan doe je de deksel op de pan en laat je alles 20 minuten rustig pruttelen. Kijk om het kwartier of alles goed gaat en roer de inhoud van de pan door elkaar.

Als de compote er zoals op de foto uitziet is het klaar en kun je de pan laten afkoelen. Nu kun je ervoor kiezen om de compote naturel en dus wat draderig te laten of het met de staafmixer tot moes te bewerken.

Mocht het eindresultaat te zuur voor je zijn doe er dan bruine suiker en/of kaneel doorheen. Ook is het mogelijk om tijdens het koken een aantal zoete appelen in stukjes toe te voegen.

Eet smakelijk ;-)


• Reageren   • Doorsturen   • Afdrukken   • Waarschuwen   • Artikel schrijven  

Geplaatst door 50plusser.nl
20 mei 2016 10:43
2271 keer bekeken.

Klik hier om dit artikel toe te voegen aan uw weblog



Meer van dit soort artikelen lezen?
_
Vergeet jezelf dan niet aan te melden. Ontvang 2x per maand 'Het beste van het web' via e-mail.
_



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_




_
_
Nana  
22 mei 2016 19:10
Het is een ander soort rabarber wat jullie hebben die groene.
Zelf heb ik de rode soort.

Rabarber hoef je echt niet te schillen,is n fabel ook,
Velen denken dat het moet ,niet dus!
Gewoon in schijfjes snijden en binnen 10 min is tie gaar en geen uur
Suiker naar smaak toevoegen
Vind je hem te dun,dan met geleersuiker binden,voordeel daarvan is,
dat de rabarber nog mooier rood kleurt.
Zelf doe ik , de helft geleersuiker en de helft gewone suiker.
Wat ook lekker is als je wat aardbeien toevoegt of rozijnen tijdens het kook proces

Een struik rabarber gewoon in je tuin zette en stokjes rondom zetten,dan weet je waar je gepoot hebt,de eerste 2@3 jaren geen stelen er van trekken,rabarber moet eerst n goede struik worden, de witte pluim de bloem dus die erin komt met warmer weer,weg snijden ,dat beinvloed de groei....daarna kun je de hele zomer ervan eten.Vergeet niet met droog weer in zomertijd ,de plant goed water te geven,
dan blijven de stengels malser
De stelen groeien snel na.De plant is winterhard.
We hebben de rabarber zelf jarenlang geteeld in ons bedrijf!

_
50plusser.nl  
23 mei 2016 10:16
Hoi Nana, bedankt voor je reactie. Ik heb er 20 minuten kooktijd van gemaakt. Ik kook meestal een half gevulde soeppan in één keer. Als je een klein beetje compote maakt dan zal het eerder een minuut of 10 zijn.

Groetjes
_





_
_
Tikkel  
03 jun 2016 19:49
Steranijs en/of gember(poeder) meekoken geeft ook een heerlijke smaak!





Andere Magazine artikelen
_
Categorie Voeding
_


Zelf shoarma maken: het recept van Meneer Nieges
O wat ziet dat er lekker uit! In de keuken van restaurant Meneer Nieges in Amsterdam laat Casper Moolhuijzen zien hoe hij zijn versie van ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Lamskebab en zelf gemaakt pitabrood - recept
Dit recept van jamie oliver is geweldig!!! Je kunt hier ook een variatie op maken door in plaats van lamsvlees, kipfilet te gebruiken. Wij ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Vandaag is de officiële opening aspergeseizoen Vechtdal Overijssel
Vandaag gaat het aspergeseizoen in Vechtdal Overijssel van start. Burgemeester Peter Snijders van gemeente Hardenberg krijgt de eer om de ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Zo maak je perfecte knapperige geroosterde aardappels uit de oven
De mensen van Food Labs hebben hun wetenschappelijke benadering ook gebruikt voor het maken van de perfecte geroosterde aardappel. In een ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Einde houdbaarheidsdatum Nederlands bier nabij
Steeds meer brouwers plaatsen geen houdbaarheidsdatum maar een productiedatum op de bierfles. Donkere bieren, zure bieren en bieren met een ...
Lees verder | Reacties 2 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


OhMyFoodness: Broodje Kip Ketjap recept
Lekkere recepten voor de lunch (of het avondeten), die kun je nooit teveel hebben toch? Vandaag deelt OhMyFoodness een recept voor Broodje Kip Ketjap. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Maak je eigen chilisaus, dit is het perfecte recept van Jamie Oliver
Geen enkele saus uit de supermarkt is beter dan een zelfgemaakte van verse ingredienten. En aan Jamies reactie te zien is dit recept een ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Hoe maak je bolognaisesaus zoals Gordon Ramsay dat doet
Het is goedkoop om te maken en veel lekkerder dan een pot met saus uit de winkel.
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Michelinster voor Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum
RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum onder leiding van chef Joris Bijdendijk, won op 14 december een Michelinster. Dit werd bekend ...
Lees verder | Reacties 0 | Door MarianVisservanKlaarwater | Toevoegen


Maak je eigen professionele pizza's thuis
Top chef Mario Batali laat zien hoe je thuis zonder pizzaoven toch een pizza met krokante korst kunt maken. Natuurlijk maak je de bodem met je eigen deeg en toppings. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen












_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Updates
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Top 150 woonplaatsen
Mooie profielpagina's
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Geheugensteun
Overzicht
Verjaardagen
Trouwdagen
Abonnementen
Wachtwoorden
Boodschappen
Feestdagen
Overige

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
1 berichten
0 tweets
6 foto's
21 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl
50plusLove.nl
50plusComputercursus.nl
50plusGeheugensteun.nl
MamaApps.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2017
KVK 32121371


_
_