Word gratis lid     Inloggen
50plusser.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.  
Sluiten
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alles
Actualiteiten
Buitenleven
Digitaal
Fotografie
Gezondheid
Lifestyle
Opmerkelijk
Voeding
Wetenschap


Michelinster voor Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum





RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum onder leiding van chef Joris Bijdendijk, won op 14 december een Michelinster. Dit werd bekend gemaakt tijdens de lancering van de Nederlandse editie van de Michelin hotel- en restaurantgids voor 2017 in Amsterdam.





Executive chef Joris Bijdendijk is uiteraard enorm trots. ``Dagelijks streef ik ernaar om met mijn team dagelijks ruim 160 gasten te laten genieten van onze Nederlandse smaken. Dat dit bekroond wordt met een ster, is een droom die uitkomt. Wij blijven met deze ster net zo toegankelijk als hiervoor, RIJKS® is voor iedereen.

Verdiende kroon
Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum: `Een verdiende kroon op het werk van Joris en zijn team. Zij hebben met RIJKS® in korte tijd een fantastisch restaurant neergezet dat in alles de waarden van het Rijksmuseum uitstraalt: authenticiteit, kwaliteit, persoonlijk, innovatief en eenvoud vertaald naar de keuken, de medewerkers, de service en de sfeer.`

Nieuwe keuken van de lage landen

RIJKS® opende in 2014 zijn deuren in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum en trok de toen 30-jarige Joris Bijdendijk als executive chef aan, samen met de chefs Wim de Beer en Jos Timmer.
Bijdendijk introduceerde zijn ‘nieuwe keuken van de lage landen’ die gekenmerkt wordt door het Hollandse product in zijn eenvoud. Hij laat zich inspireren door ingrediënten van Nederlandse bodem en maakt vaak gebruik van de vele internationale smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed.

Gastchefs

RIJKS® heeft een eigen ingang en identiteit, maar is nauw verbonden met het Rijksmuseum. Zo nodigen Bijdendijk en zijn team regelmatig een gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum.


Vele internationaal vermaarde chefs passeerden al de revue, onder wie:
• Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika),
• Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk),
• André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan),
•Tim Raue (Tim Raue, Berlijn)

Tweede ster

Wist je dat Bijdendijk meewerkte aan het onlangs verschenen Rijksmuseum Kookboek= Daarin staan 130 traditionele en moderne Hollandse recepten en ruim 900 afbeeldingen uit de collectie van het Rijksmuseum.



RIJKS® is zeven dagen per week open voor lunch en diner (ma t/m za 11.30 – 15 | 17 – 22 uur, zondag 11.30 – 21 uur) en heeft 130 zitplaatsen, een aparte ruimte voor 40 gasten en een terras met 130 plaatsen.


Rijks, foto Erik Smit
Rijks, foto Erik Smit

• Reageren   • Doorsturen   • Afdrukken   • Waarschuwen   • Artikel schrijven  

Geplaatst door MarianVisservanKlaarwater
13 december 2016 17:17
705 keer bekeken.

Klik hier om dit artikel toe te voegen aan uw weblog



Meer van dit soort artikelen lezen?
_
Vergeet jezelf dan niet aan te melden. Ontvang 2x per maand 'Het beste van het web' via e-mail.
_



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_


Er zijn nog geen reacties gegeven.




Andere Magazine artikelen
_
Categorie Voeding
_


Veilig online: de beste virusscanner ben je zelf
Natuurlijk bescherm je je pc met een virusscanner. Maar de beveiliging van je computer is niet iets dat je één keer instelt en daarna kunt vergeten. ...
Lees verder | Reacties 8 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept voor Noodels met kip en Thaise wok groente in ketjap sesam saus
Lekker en makkelijk recept en ook niet zo duur, ik koop meestal deze producten als het in de aanbieding is of als het 2e gratis is. Maar ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: asperges op Limburgse wijze
Zet de asperges een uur voor het schillen in koud water. Spoel ze goed af onder de kraan en schil ze zorgvuldig. Snij ongeveer anderhalve cm van de onderzijde af. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Kok snijdt vlees in stukken als reactie op protesterende veganisten die hem voor moordenaar uitmaken
Deze activisten gaan veel te ver met hun boodschap. Één kok pikt het niet en besluit als stil protest om een mooi stuk vlees ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Hollandse kaaskop heeft er weinig kaas van gegeten
We eten gemiddeld 17 kilo kaas per jaar, maar toch is er weinig parate kaaskennis Waar de Italiaan een expert is op het gebied van pasta ...
Lees verder | Reacties 1 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


3 ontbijt smoothie recepten - njammie!
Begin de dag goed met een smoothie. De mensen van Njammie! laten zien hoe je deze 3 recepten kunt bereiden. TROPICAL SUNRISE SMOOTHIE INGREDIËNTEN ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: Bami Goreng van Oma Moesje
Dit recept is op de receptenpagina door Frits gedeeld. Heb je ook een lekkere tip of zoek je nieuwe recepten, klik dan hier. bami Goreng ...
Lees verder | Reacties 0 | Door Frits1947 | Toevoegen


Nationale agenda tegen voedselverspilling moet verspilling halveren
Het nieuwe initiatief ‘Samen tegen voedselverspilling’ is vandaag gelanceerd in de Verspillingsfabriek te Veghel. De afzender ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recensie ''My kitchen is your kitchen'' in De Tropen Amsterdam
Gisterenavond op 3 maart woonden we de start bij van ''My kitchen is your kitchen''. Dat is een initiatief van Restaurant-café de ...
Lees verder | Reacties 0 | Door MarianVisservanKlaarwater | Toevoegen


Populaire vatgerijpte whiskey en bieren in gevaar door tekort aan vaten
Door de wereldwijde grote populariteit van Bourbon whiskey is de productie van vaten niet meer op te volgen. De prijs per vat is daardoor ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten
Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. ...
Lees verder | Reacties 1 | Door Redactie | Toevoegen







_


De laatste Artikel reacties
_


Door AnneY op 07 apr 2018 12:19
_
Dat gezonde (duurzame?) voeding duurder wordt kun je uitleggen op twee manieren. 1. Arbeidsintensiever ...
_
Artikel Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten
_
Bekijk het artikel en alle reacties



Door HdeK op 02 apr 2018 10:57
_
Als kaasboer zijnde vind ik het leuk mensen te vertellen wat kaas is en de soorten die er zijn. Je raakt ...
_
Artikel Hollandse kaaskop heeft er weinig kaas van gegeten
_
Bekijk het artikel en alle reacties



Door Stef51 op 21 jan 2018 08:56
_
Ziet er lekker uit
_
Artikel Maak traditionele Fettucine pasta met artisjokken
_
Bekijk het artikel en alle reacties



Door Nana op 17 jul 2017 20:13
_
De runderschenkel ,zie ik niet benoemd staan in het recept, ja draadjesvlees,maar bij het filmpje we ...
_
Artikel Zelf bitterballen maken
_
Bekijk het artikel en alle reacties



Door Amida op 02 jul 2017 19:38
_
@Nana, helemaal mee eens
_
Artikel Het verschil tussen goede en goedkope wijn
_
Bekijk het artikel en alle reacties



Door Nana op 18 jun 2017 22:00
_
Zou fijn zijn geweest ,als het in het Nederlands ondertiteld was geweest. We wonen tenslotte in Nederland ...
_
Artikel Het verschil tussen goede en goedkope wijn
_
Bekijk het artikel en alle reacties



Door Redone op 07 mei 2017 11:34
_
Tja, maar kant en klaar zijn ze ook lekker!
_
Artikel Zelf bitterballen maken
_
Bekijk het artikel en alle reacties



Door OmaNel op 06 mei 2017 12:46
_
Dat moeten vast en zeker erg lekkere Bitterballetjes zijn, wat een werk heb je daar aan besteed
_
Artikel Zelf bitterballen maken
_
Bekijk het artikel en alle reacties



De beste Foto's van de dag
_

_
_
_

_
_
_

_
_
_


Stelling van de dag
05 januari 2016
74%Mee eens
_
19%Mee oneens
_
7%Geen mening
_


Laat uw stem meetellen!
_
Mee eens
Mee oneens
Geen mening
_
  Meer info




De best gelezen Artikelen
De meest bekeken artikelen van de afgelopen 12 maanden.
_

Stappenplan "wat te doen in Nederland" voor de emigratie
Voordat u gaat emigreren zijn er een aantal dingen die u ... lees verder


Hoe cast je filmpjes vanaf PC naar Chromecast (tv) met de Videostream app voor Google Chrome!
Wat een openbaring! Het casten van films naar mijn tv via... lees verder


Wijn en spijs combinaties
Bij ‘confit de canard', een klassiek gerecht uit de... lees verder


Dus mevrouw wil graag een lekker groot ijsje?
Deze schunnige ijsverkoper weet wel raad met Nederlandse ... lees verder


Kim Clijsters zorgt voor hilariteit op Wimbledon
Als een supporter vanaf de tribune scheeuwt dat ze voor e... lees verder


PUERTO BANUS
Deze beroemde 'glitter & glamour' jachthaven, vernoem... lees verder


Werken met zachtere steensoorten
Steen is een prachtig materiaal om mee te gaan beeldhouwe... lees verder


15 foto's van Shikhei Goh, alias koning macro!
Hij woont op het eiland Batam, ongeveer 45 minuten varen ... lees verder










_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Updates
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Top 150 woonplaatsen
Mooie profielpagina's
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Geheugensteun
Overzicht
Verjaardagen
Trouwdagen
Abonnementen
Wachtwoorden
Boodschappen
Feestdagen
Overige

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
10 berichten
0 tweets
46 foto's
69 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl
50plusLove.nl
50plusComputercursus.nl
50plusGeheugensteun.nl
MamaApps.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
2005-2018
KVK 32121371


_
_