Meer ziekenhuistaken naar huisartsen
Gezondheid & zorg
Ga naar pagina Vorige  1, 2 Plaats reactie


KeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13477
Zo Jul 08, 2018 6:03 am Reageer met quote

BViaan schreef:
Maar beste Kees, ik blijf niet in mijn slachtoffer rol hangen hoor, zo zie ik mijzelf niet.
Maar het was een leuke manier (a.u.b. vergeef mij) om goede reacties los te krijgen.
Laten we het maar houden op 'provoceren kun je leren'. Ad hominems zijn nergens goed voor en leiden ontzettend af van waar het eigenlijk over gaat in een discussie, ongeacht wat je ermee voorhebt. Je verwijt aan Benneke vind ik daarom even onterecht als wat je mij allemaal in mijn haar hebt gewreven. Laat de deksel maar op de strooppot. Ik zie liever dat je op een constructieve manier meedoet waartoe ik je prima in staat acht.

Terug naar het onderwerp kunnen we het niet anders dan het erover eens zijn dat een laagdrempelige huisartsenzorg gekoesterd moet worden. Keerzijde van de medaille is dat de huisarts van alles en nog wat tot en met het afvoerputje op zijn/haar bordje krijgt en daar al decennialang noodgedwongen paal en perk aan moet stellen. Door de vergrijzing gebeurt het steeds vaker dat de huisarts maar een oplossing moet zoeken voor zware verpleeghuisgevallen omdat er 'even' geen ruimte is in de derde lijn. Controles na operaties zijn sluipenderwijs ook steeds meer naar de huisarts verschoven. Voorbeeldje? Ik heb onlangs veertig(!) nietjes uit een operatiewond van een halve meter lang mogen verwijderen alsmede de nacontrole. Vroeger was het normaal dat dergelijke handelingen op de polikliniek gedaan werden. Ik heb echt niet in mijn hoofd wat er allemaal onder de diverse dbc's (zeg maar specialistische behandelpakketten) valt en vanuit patiëntvriendelijkheid vind ik het geen probleem. Maar die handelingen kosten wel tijd en dat betekent ook in de (eerstelijns) gezondheidszorg geld.“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


AdvertentieKeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13477
Zo Jul 08, 2018 2:49 pm Reageer met quote

annette49 schreef:
Kees, denk je niet dat veel op te lossen is zoals mijn huisarts doet? Hier boven beschreven? Allerlei "specialistische" mensen aannemen? Zij gaan het uitbreiden. Het heeft als voordeel dat je als oudere niet meer voor alles naar een ziekenhuis hoeft.
Door de schaalvergroting bij ziekenhuizen is de reistijd voor velen er bepaald niet korter op geworden. Voor specifieke ouderenzorg zie ik nog wel een ruimere taak voor huisartsen maar als die een heup breken of iets dergelijks zullen ze toch echt naar het ziekenhuis moeten. Ik noemde verder al de controle na ziekenhuisbehandeling die steeds meer door de huisarts gedaan wordt maar uiteindelijk zal er wel voor die zorg betaald moeten worden en zal de huisarts daarvoor dus gefaciliteerd moeten worden met geld, kennis en kunde.


“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Pagina 2 van 2 Ga naar pagina Vorige  1, 2

Plaats reactie