Welterusten-fotosite
Digitale fotografie
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 2046, 2047, 2048 ... 2071, 2072, 2073  Volgende Plaats reactie


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Di Jun 18, 2019 3:43 pm Reageer met quote

Ik weet hoe een heidens werk dat is ! Marianne heeft met de buren grof geschut graafmachine laten komen om de buxusstruiken te laten verwijderen . Voor twee voortuintjes een dag werk taaie wortels .

Ik ga nog even naar Douwe en Aard hun inbreng kijken. Kom later terug !Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


Advertentienenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Wo Jun 19, 2019 12:01 pm Reageer met quote

Goede morgen, eerst Tiny gefeliciteerd met je verjaardag een fijne dag vandaag er wordt een Mac. Book voor me geinstalleerd ! Daarna kom ik weer geregeld om het hoekje kijken !!

Fijne dag vandaag !
Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


aardSuperlid
Superlid
Lid sinds: 11-11-2006
Antw.: 2052
Wo Jun 19, 2019 1:13 pm Reageer met quote

Nog wat foto's van gisteren.
Wie anderen niet kan vergeven, maakt de brug kapot waar hij zelf nog over heen moet.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Wo Jun 19, 2019 1:50 pm Reageer met quote

Allereerst Tiny!!


Kiss binnenkort trakteer ik jou op een gezellige en lekkere lunch!!!
(even een losse flodder, want ik kan mijn agenda nog niet helemaal overzien, maar zou jij a.s. vrijdag kunnen?)
Aard wat een supermooie foto's weer gemaakt , en geplaatst!!Toppie!! Alles ok met jou en Mieke?
Jenny schreef ; Ik weet hoe een heidens werk dat is ! Marianne heeft met de buren grof geschut graafmachine laten komen om de buxusstruiken te laten verwijderen . Voor twee voortuintjes een dag werk taaie wortels .
De vele buxusstruiken zijn al grotendeels verwijderd door onszelf, en door Theo afgevoerd...zoonlief zou helpen, maar had uiteindelijk toch geen tijd Rolling Eyes
Dt was nog goed te doen, maar wt er nu staat gaat ook weg...de hele tuin moet op de schop(de hele verbinding is nu weg, en toentertijd maar wt aangemodderd met de aanplant)....n dat is een hele klus...er moeten 3 bomen met enorme wortels worden verwijderd....door professionals...maar aangezien het broedseizoen is, mag dat niet, en kan een eventuele boete hoog oplopen...dus afgesproken dat het begin herfst wordt gedaan...wl wordt over 2 weken begonnen met een aantal struiken verwijderen...en ook de vaste schuur krijgt een nieuwe houten betimmering..
Jenny, superfijn joh, zo'n Mac-book...Theo heeft m al een aantal jaren, en nooit geen problemen mee gehad!!Ik doe het nog met de oude pc van mijn vader Laughing
Wat heeft Imad een leuke wandeling gemaakt in Rotterdam, en bijzondere foto's gemaakt....is er ook een fantastische stad voor!!
Ik kreeg ook van jou een berichtje vanmorgen , dat het spookte qua weer bij jou in de buurt....hier scheen nog het zonnetje, en was ik bezig met de klimtoren een plekje te geven(onbenullig groot ding natuurlijk, en aangezien de tuin op de schop ligt is het zoeken voor een tijdelijke geschikte plek, maar eigenlijk staat die overal in de weg natuurlijk Rolling Eyes zal je meemaken dat Novi er straks ook nog niets aan vindt Shocked toen ik er nt een dekzeil over had getrokken, barstte het hier ook los...slagregen, onweer, hagel...de hele santenkraam kwam uit de lucht zetten....ondanks dat ik buienradar had bekeken, n het hier droog zou blijven!! Evil or Very Mad Komt mij bekend voor dit verhaal.... Laughing
ik zie ng dat smoelwerk van Dea voor mij , wat op onweer stond Love Afijn de glijbaan heeft z'n eerste doop buiten gehad...helaas ben ik niet in het bezit van een extra speelkamer in huis!! Laughing
Even plaatsen, voordat die weer alles eruit gooit.... Wink


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Wo Jun 19, 2019 2:40 pm Reageer met quote

Laughing dit hieronder had ik dus 2 uur geleden getypt, en sufferd die ik ben vergeet op OK te drukken blijkbaar!!Ondertussen tussendoor snel een appje gelezen van Tiny, dat vrijdag geen optie is voor haar...natuurlijk had ik dat kunnen weten...de dag dat Loekske komt poetsen!! Had ik MOETEN weten natuurlijk!!Hieronder dan mijn eerdere berichtje.....ik wilde nog van alles plaatsen van Het Cuypershuis, ofwel het voormalige woonhuis en werkplaats van Pierre Cuypers.Maar ik zie net dat ik een afspraak heb met de pedicure(ofwel de hoefsmid hier wel genoemd! Laughing )dussss...op een holletje maar weer!!Wat in het vat zit , kan wel degelijk verzuren Laughing , maar ik ga t gewoon later plaatsen...weliswaar, bij leven en welzijn... Kiss en nu ben ik ook te druk, kom jullie een gezellige avond toe wensen, en ik ga zo de bult op....zal afzien zijn met die hoge luchtvochtigheid... Rolling EyesLaatst aangepast door jjacqueline op Wo Jun 19, 2019 5:28 pm, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


douweSuperlid
Superlid
Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11403
Wo Jun 19, 2019 2:48 pm Reageer met quote

In de borg "fraeylemaborg" was/is ook nog een tentoonstelling van uitbundige glazen kunstwerken van Bernard Heesen, n van de beste glaskunstenaars van Nederland. Zijn barokke en eigenzinnige kunstwerken zijn een feest van licht en kleur. De tentoonstelling is te zien van 1 juni tot en met 27 oktober 2019.
wordt vervolgdHet is juni. Maar dit blijft even tussen mei en juli.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


douweSuperlid
Superlid
Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11403
Wo Jun 19, 2019 2:59 pm Reageer met quote

het vervolg:dit was slechts een greep van al het glaswerk
voor meer info op wiki, klik hier

en ook hier vind je iets over zijn werk en werkwijze.Het is juni. Maar dit blijft even tussen mei en juli.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Wo Jun 19, 2019 5:32 pm Reageer met quote

Douwe, supermooie glaskunst van deze Bernard Heesen!!! Love

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


ccSuperlid
Superlid
Lid sinds: 19-1-2007
Antw.: 10872
Woonplaats: velp
Wo Jun 19, 2019 7:22 pm Reageer met quote

Dag dag,
als eerste allemaal heel hartelijk dank voor jullie felicitatie tgv mijn 65ste verjaardag............helaas geen aow dankzij onze regering, maar goed wel 4 maanden vroeger dan voorheen.

Jenny heel hartelijk dank voor je mooie kaart(en), lief Kiss Exclamation

Het Cuypershuis is heel mooi maar dat ze daar dan zo'n lelijk rood gevaarte voor gaan zetten...................is minder. Dat tegeltableau is ook zo mooi.

Verdulleme kreeg ik net een prachtig boeket van mijn nagelmiepje waarvan ik niet beter wist dat zij met haar man zondag op cruise waren gegaan. Dacht dat hebben ze vast al van te voren voor mij geregeld dus ik heb om ze te bedanken een appje gestuurd. Appje is nog niet weg of foon ging: mijn nagelmiepje!!!!!!! met de mededeling dat ze (nu) in haar tuin zat!
Is ze toch afgelopen vrijdag niet goed geworden, alles in rep en roer, eerste hulppost en kon gelijk blijven............1 ader zat zo goed als dicht en er is gelijk een stent gezet............arme meid, schrok me een oeretoeter.

Dat was even tussendoor dus.

Aard wat heb je prachtige foto's gemaakt, kun je toch wel zien dat je een super-camera hebt en dat jij een super-fotograaf bent Exclamation

Douwe wat een mooie glaswerkkunst, heb het met veel belangstelling bekeken.

Ik ben gisteren ook even met de camera op stap geweest dus ik plaats een paar foto's van de jonge ooievaars, jonge meerkoetjes, logge koeien en wat groen:
Lieve groetjes Tiny


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Wo Jun 19, 2019 7:38 pm Reageer met quote

Ik vind het MOOIE fotos, die je gemaakt hebt Douwe, maar er zitten voor mij teveel tierelantijntjes aan die het item rommelig maken ! Dan moet je twee keer kijken wat het voorstelt !

Jac, had een tijdje terug een reportage van een glasblazer die een heel team om zich heen had en zulke grote items dat hij vanaf een hoogwerker werkte zijn naam zat een uuu in ? Als je de naam hier ziet , moet m maar eens googelen en dan kijken, dan zie je wat ik bedoel.

Je fotos van die Fraeylemaborg brengen je terug in de tijd . Ik was jaren geleden in de Menkemaborg in Groningen als je dan je horloge wegdenkt dan is het of je in die tijd bent ... het ruikt ook naar oudheid ook op de fotos ! Wat leuk dat jullie uitstapjes maken je fotos brengen me terug naar de tijd van DEA. Dat deden zij en ik ook ... Spakenburg etc.

Aard weer mooie macros weer ... ik hoorde vanmorgen op de radio dat er ergens in het land huis aan huis zakjes met lieveheersbeestjes zijn uitgereikt... als natuurlijke vijand van de luis .

Jac, ik appte je net op tijd dat het slechte weer opkomst was
Klimtoestel ingepakt !

Ik wens jullie vanaf mijn tablet een fijne avond en hopelijk tot morgen
Tiny , gaan jullie het vieren bij PING ?Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Wo Jun 19, 2019 7:43 pm Reageer met quote

Ik zie net je fotos Tiny, en je verhaal van het nagelmiepje ... zo zie je maar weer het kon zo maar afgelopen zijn.. gelukkig was zij er snel bij
Op de EHBO in plaats van op cruise..Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


ccSuperlid
Superlid
Lid sinds: 19-1-2007
Antw.: 10872
Woonplaats: velp
Wo Jun 19, 2019 11:21 pm Reageer met quote

Hopelijk tot morgen..........ben jij me daar gek Jenny..............tuurlijk tot morgen!

Is een geintje...........maar zou bijna zeggen "ik ga naar bed.....heb mijn rust hart nodig op mijn 65ste" maar niet heus, voel me net zoals gisteren toen ik de 65 er op had zitten...................dus geen zorg!

Maar even goed heb ik het voor vandaag wel weer gehad..................

Lieve groetjes en sweet dreams,
Tiny


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


douweSuperlid
Superlid
Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11403
Do Jun 20, 2019 1:22 am Reageer met quote

Er komt van mij nog een foto serie, maar heb de indruk dat niet iedereen de vorige pagina gezien heeft vanwege de problemen met de site
Dus ook ff pagina 2046 nog bekijkenHet is juni. Maar dit blijft even tussen mei en juli.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


ccSuperlid
Superlid
Lid sinds: 19-1-2007
Antw.: 10872
Woonplaats: velp
Do Jun 20, 2019 1:42 pm Reageer met quote

Mogge,
nee Jenny we hebben het niet gevierd bij Ping, als we dat al doen is dat in het weekend want mijn menneke is uitgeteld als zijn werk er op zit en ploft dan het liefst op de stoel.

Jah dat was schrikken voor mijn nagelmiepje en haar man + hun reisgenoten want ze zouden met z'n viertjes op cruise gaan maar ook die konden gelukkig de cruise annuleren en krijgen hun centjes terug. De reisgenoten hebben nog vlug een reis naar Kos geboekt zijn afgelopen dinsdag vertrokken.

Jacq is weer oppasoma aan het spelen................ben heel benieuwd hoe Novi de klimtoren vind Exclamation

Lieve groetjes ik ga me nuttig maken,
Tiny


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Do Jun 20, 2019 2:00 pm Reageer met quote

Goedemorgen, kn net... Laughing ...Novi ligt uitgeteld op bed....ik denk dat ze wl 40 maal van de glijbaan is geweest...en haar poppen k!! Laughing Ja, het is een succes!! Love
Ik ga later nog op jouw leuke fotoserie reageren Tiny, dan heb ik even wat meer tijd daarvoor....nu even snel wat foto's door sturen naar de family-app....en ook jullie laat ik er priv wat zien...
Tot laters Kiss
Laatst aangepast door jjacqueline op Do Mrt 05, 2020 2:15 am, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Do Jun 20, 2019 10:17 pm Reageer met quote

dr was ik eventjes...de energie is zo goed als op nu....een aankoop kan k een t groot succes zijn Laughing Ik geloof dat ik 100 maal vandaag geassisteerd heb met het trapje opgaan....ze kan het zelf,maar maakt nog zulke onverwachte moves , en ziet ook nergens gevaar in....dus voorlopig alleen onder begeleiding de toren op....niet dat zij aan die regel een boodschap heeft! Rolling Eyes Bijna Twee, en dan zeg je alleen maar NEE Laughing
Tiny wat heb je een heerlijke fotoserie geplaatst, het is goed vertoeven daar...die ooievaars, een flinke familie Love Mooie close-up van de meerkoetjes!en leuke dollende honden in het water...koeien bepalen het landschap, ik ben er dol op!! Love
Jenny, inderdaad was er tot en met 5 mei 2019 in het Groninger Museum die Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly ....die was top, een waar glaspaleis als tentoonstelling!! Love
Laatst aangepast door jjacqueline op Do Mrt 05, 2020 2:14 am, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


ccSuperlid
Superlid
Lid sinds: 19-1-2007
Antw.: 10872
Woonplaats: velp
Do Jun 20, 2019 10:54 pm Reageer met quote

Wat een heerlijke foto's van mijn/onze welterustenlieveling...........moppie ten top.

Alleen heb ik het voor vandaag voor gezien morgen vroeg uit de veren om schoondochter op te halen in Weeze.

Jullie zien mij morgen wel weer en zo niet...............dan ben ik druk met de poets en met het naar de zin maken van mijn schoondochter.

Lieve groetjes en slaap lekker voor straks,
Tiny


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Vr Jun 21, 2019 12:41 pm Reageer met quote

Goedemorgen...ik wens jullie een heerlijke tijd toe met elkaar Tiny!!
Ik lag gisteravond erg vroeg op bed, compleet uitgeteld...op 1 keer wakker worden(benauwd nog altijd) heb ik uren geslapen..en nu z stijf als een plank dus!
Rolling Eyes Dus aan de slag zo....bewegen, bewegen!!Nu zit ik nog even aan een bakkie troost. en ga voor even terug naar het Cuypershuis .
Dit huis is gevestigd in een bijzonder gebouw op een unieke locatie. In 1853 is het door Pierre Cuypers ontworpen als woonhuis voor zijn eigen familie en als werkplaats.
Tiny, de zoon van Pierre Cuypers heeft er een museum van gemaakt ter ere van zijn vader(die overigens nou niet bepaald een fijne familieman was)Jij schreef ; Het Cuypershuis is heel mooi maar dat ze daar dan zo'n lelijk rood gevaarte voor gaan zetten..Dat rode gevaarte is een passer, dus een meetinstrument, en dt past natuurlijk perfect in de uitvoering van een museum van een groots architect/ontwerper...

Info ; Het beeld is ontworpen door Maurice Mentjens.

De keuze voor een passer als markering van het Cuypershuis is niet zonder reden. De passer is tekenend voor architect en ontwerper Pierre Cuypers. De passer was in de middeleeuwen het symbool voor de architect. Cuypers greep met zijn architectuur- en kunstopvattingen terug op de middeleeuwen.

De combinatie passer, winkelhaak en liniaal is nog steeds een gebruikelijke symbolisering van het architectenberoep.

Hier in de ateliers zijn talloze kunstvoorwerpen gemaakt, die nationaal en internationaal zijn verspreid. In zijn eigen huis toonde Cuypers zijn bouwstijl die hij later in vele gebouwen en kerken toepaste.
Pierre Cuypers valt op in zijn zwarte pak..

maquette St. Martinuskerk te Wyck-Maastricht

volgens mij is dit een zelfportret op jongere leeftijd van Pierre Cuypers...die zelfportretten van hem kwam ik vaak tegen...telkens in andere vormen...Ik heb het overigens thuis opgezocht, en het is een gipsen sluitsteen; Het gipsmodel voor een sluitsteen toont de architect Pierre Cuypers, die bouwmeester was van de St. Martinuskerk te Wyck, Maastricht. Het origineel is aangebracht boven in het centrum van de eerste gewelftravee van de Martinuskerk te Maastricht (in Wijck).

Ronde steen, met groene achtergrond, bruine rand met goudkleurig blad in relif. Beeltenis van Cuypers, in lang gewaad, met passer en rol papier, zittend op de knien, in grijs wit, in relif.
De beeldengroep was onderdeel van een altaar voor de O.L.V. Munsterkerk in Roermond. Elke evangelist kreeg gelaatstrekken van een persoon die betrokken was bij de restauratie van de Munsterkerk. De evangelist Mattheus is een portret van Pierre Cuypers zelf

een rekeningetje...

Pierre Cuypers schonk zijn vrouw Antoinette dit relif met haar portret bij de viering van hun eerste huwelijksjaar. Antoinette Cuypers-Alberdingk Thijm, een getalenteerd pianiste en zangeres, is afgebeeld als de Heilige Cecilia, patroonheilige van de muziek. Zij zit hier achter de piano die zij als huwelijksgeschenk van Pierre Cuypers kreeg.


wordt vervolgd...wens iedereen een fijne vrijdag toe!! Wink


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Vr Jun 21, 2019 1:52 pm Reageer met quote

Goede morgen, ik zit aan de koffie, ik durf niet eerder... want als het dan klaarstaat, bellen ze aan, ik werd vanmorgen onder de douche geholpen en haren gewassen, en dan is de koffie koud als ik er aan toe ben.

Koffie moet bij mij sterk en heet zijn , anders geeft het geen opkikker ! En ik hoef er geen verdikkingsmiddel meer in. I.v.m. Slikprobleem.. als ik maar kleine slokjes drink en doorslik met de kin op de borst, dat is ontspannen voor de slik-spieren.

Wat een ingewikkelde familie de Cuypers ! En ze hadden daar veel talent !
De sluitsteen vind erg mooi en het relif met portret ook !
Dat deden en doen veel kunstenaars zichzelf in hun creaties laten terugkomen. Dat deed Rien Poortvliet ook ! In zijn kabouterboek , en oude voorwerpen in gebruik op de boerderij .. De kinderen vonden het destijds
Prachtig. En ook Rembrandt deed het en zoveel anderen toch een tik van narcisme ?

Marianne is gisteravond nog een tijd bezig geweest met mn twee externe harde.schijven (een met 2TB seagate met een grote opslag )de een kon het Mc book ineens lezen de andere moest ze converteren, voor mij vreemde begrippen, Ik zal wel even moeten leren, want het is heel anders dan Windows , maar al zeg ik het zelf, ik leer snel ..een keer zien en zelf proberen .. en dan moet ik het in de vingers hebben .

Dus wanneer ik weer op FB kom zien jullie wel. ik zit nu nog op mijn tablet..
Tiny een gezellige tijd met de schoondochter ! Blijft ze lang ....

Das logisch Jac, dat je bekaf was na een dag met Novi met die klimmerij Zij wil steeds hoger en ziet idd geen gevaar.

Ik weet nog dat in Ridderkerk een trampoline kwam . De kleinste moesten er steeds in geholpen worden... En de raarste capriolen maakten ze en dan was je bang dat ze met hun hoofd oo de harde metalen rand terecht kwamen ..

Nog een Rdam-foto die Tamara heeft gemaakt.

Ik wens jullie allen een mooie vrijdag hier maakt de blauwe lucht veel gaten in het wolkendek !Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


ccSuperlid
Superlid
Lid sinds: 19-1-2007
Antw.: 10872
Woonplaats: velp
Za Jun 22, 2019 12:57 pm Reageer met quote

Laughing Laughing ..........en toch blijf ik dat rooie ding lelijk vinden Wink Exclamation

Mogge,
.......heb net nog even de foto's van Novi bekeken om/op en nabij de klimtoren. Wat zal die kleine meid dat leuk vinden als ze een grote meid is om dat terug te zien..................denk dat ze heel dankbaar is voor oma's inzet om foto's te maken!!!!!!

Nee Jenny, schoondochter zetten we morgen al weer op het vliegtuig in Weeze richting Camposol. Ze is nu naar Groningen(Norg.....heet dat plaatsje geloof ik) waar vanmiddag haar dochter trouwt. Komt ze vanavond weer hier naar toe en morgen weer foetsie, is maar kort maar ook wel weer leuk! Klein retourtje Nederland/Spanje zal ik maar zeggen Laughing Exclamation

Menneke is naar der Sligro, tegenwoordig ook een zaterdagritueel en vanmiddag de rest van de boodschappen.

Lieve groetjes, ga onder de pomp,
Tiny


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 2047 van 2073 Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 2046, 2047, 2048 ... 2071, 2072, 2073  Volgende

Plaats reactie