Dode egel begraven, doe het niet!!!
Huisdieren & dieren
Plaats reactie


luciaT.1Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 15-9-2019
Antw.: 350
Do Okt 31, 2019 11:04 pm Reageer met quote

Dierenambulance Kennemerland
·

*** DODE EGEL BEGRAVEN, DOE HET NIET ***

Je hebt een dode egel gevonden. Dat is natuurlijk een triest gezicht. Veel mensen willen zo'n dood dier begraven of gooien hem in de container. Waarschuwing: doe dit NIET!

In deze tijd van het jaar kun je op de vreemdste plekken egels in winterslaap vinden. Dat kun je gemakkelijk verwarren met een dode egel. Egels in winterslaap ademen zeer weinig en onregelmatig. Ook voelen ze koud aan (de lichaamstemperatuur kan dalen tot wel 2ºC) en ze kunnen zelfs lijkstijf lijken. Een verstoorde egel reageert soms nauwelijks. De stekels kunnen heel subtiel bewegen en soms maken ze een zacht blazend geluid. Zieke of verzwakte egels kunnen door de lage buitentemperaturen erg koud worden. Een onderkoelde egel kan ook dood lijken.

Onderstaande foto is van Thirza Wesselink. Zij vond deze kleine, 'dode' egel in de buurt. De egel ging de container in. Omdat Egelwerkgroep Nederland vroeg of Thirza de egel wilde aanmelden voor lijkschouwing (zie https://www.dwhc.nl/egel-eekhoorn-dwhc-speerpuntdieren-2019) opende ze de container weer. Tot haar grote schrik zag ze dat het 'dode' egeltje lichtjes bewoog! Bijna-dood dus. Momenteel is de egel bij de dierenarts en egelopvang in behandeling.

Een op het oog dode egel hoeft dus niet dood te zijn! Bekijk de egel kritisch!

Bron: Dierenambulance Kennemerland.Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentiePluk.1Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 18-8-2019
Antw.: 471
Do Okt 31, 2019 11:52 pm Reageer met quote

Een supertip Lucia, dank!


Plan(t) the future
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Lifeisaminestro neSuperlid
Superlid
Lid sinds: 8-11-2010
Antw.: 2258
Za Nov 09, 2019 7:25 pm Reageer met quote

Mijn kinderen vonden ooit middenin de winter een egeltje op een open grasveld. Beetje versuft, maar wel aan de wandel. Ze hebben hem mee naar huis genomen en ik heb hem een nachtje gehouden tot hij de volgende dag opgehaald werd door een stichting die wilde dieren opvangt. Een egel in huis in een doos zien te houden, bleek nog een hele toer, want ze zijn enorm handig en klom uit de doos. Dat was een onrustig nachtje. Laughing


Don't mention the war!! (Basil Fawlty)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie