Zalm in een krokant jasje
Koken & recepten
Plaats reactie


hoek0872



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 11-3-2007
Antw.: 3
Di Mrt 13, 2007 12:19 am Reageer met quote

Zalm in een krokant jasje
Zalm in een krokant jasje, de zachte smaak van zalm gecombineerd met de krokante smaak van ambachtelijke ham
eenvoudig recept met gegarandeerd succes.


4 personen

1. zalm filé 500 gr 4x125 pp kan goed uit diepvries
2. ham gedroogde 8 plakjes zacht bretons (of parma )
3. dille vers 1,5 EL
4. Peper vers 1 TL
5. olie zonnebloem/olijf fifty fifty 1 kop
6. citroen sap 1 st
7. citroen partjes 4 st
8. citroen rasp 1 EL
9. Knoflook door gesneden 1 st
10. peterselie takjes 4 st
NOOT géén zout

A. Ontdooi de zalm of gebruikt verse zalm, en verwijder witte gedeeltes van de buik, spoel de zalm schoon en maakt ze droog.
B. Marineert de zalm een half uur in de olie vermengd met de peper, dille en de helft van het citroensap géén zout.
C. Smeer de braadslee in met de knoflook.
D. Wikkelt de zalm in de plakjes ham en leg ze in de braadslee.
E. Doe de citroenrasp en overgebleven marinade over de ham/zalm rolletjes.
F. De zalm moet ruim in zijn ‘olie’ jasje zitten

In 10 minuten bereiden in voorverwarmde oven van 180 graden en 5 minuutjes nagaren in oven met open deur, voor het serveren de zalm met resterend citroensap besprenkelen en garneren met citroenpartjes en peterselie.

Heerlijk met:
• Peterselie aardappeltjes (of knoflook aardappeltjes voor de liefhebbers)
• sla/tomaat salade met crouton en gebruineerde zonnepitten
• venkel (roompotje)
• wortel glacé
• boontjes
• ijs toe


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











Janjoris



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 13-3-2006
Antw.: 549
Zo Mrt 18, 2007 4:19 pm Reageer met quote

Ik zit al aan tafel, wie maakt het toetje? Very Happy


Geniet van elk moment!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


hayda



Regelmatige bezoeker
Regelmatige bezoeker
Lid sinds: 1-3-2007
Antw.: 65
Zo Mrt 18, 2007 6:11 pm Reageer met quote

hallo
je recept ziet er lekker uit als ik tijd heb ga ik t proberen maar wat bedoel je met gebruik nooit GEEN zout moet je dan WEL zout gebruiken? NOOIT GEEN ZOUT WAT IS DAT!


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Zo Mrt 18, 2007 6:13 pm Reageer met quote

Ik denk dat er wordt bedoeld dat er GEEN zout moet worden gebruikt Wink Very Happy


Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


loefke



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 1-1-2007
Antw.: 218
Zo Mrt 18, 2007 6:23 pm Reageer met quote

Janjoris schreef:
Ik zit al aan tafel, wie maakt het toetje? Very Happy


Nou joh, jij zit toch al aan tafel te wachten,
maak jij dan maar een lekker toetje!

loefke.





Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


hoek0872



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 11-3-2007
Antw.: 3
Ma Mrt 19, 2007 10:53 pm Reageer met quote

Hallo allemaal,

ff reageren, NOOT moet zijn NOOT: vrij vertaalt 'aantekening' wat wil zeggen géén zout gebruiken omdat het gerecht door de ham zout genoeg is.

En nou niet meer lummelen maar regelrecht de keuken in!(geintje)

Mvrg,


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


hoek0872



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 11-3-2007
Antw.: 3
Ma Mrt 19, 2007 11:03 pm Reageer met quote

O ja, het toetje

Komt tie,

Crème Brulé Ingredienten: 6 eieren 75gr suiker 1/2 liter room 1/2 liter melk 175gr vers fruitsap 1 appelsien 1 vanillestok ..

Bereiding:
- Klop eigeel en suiker tot schuim
- Zet de oven op 150 graden
- Zet pan op het vuur en vul met melk, room en vanillestok
- Kook het fruitsap in tot siroop, ongeveer 10 minuten en doe er een beetje schil van de sinaasappel (zeste) bij in zeer kleine en fijne stukjes
- Breng melk en room aan de kook en voeg er de siroop aan toe
- Giet de melk op de eieren en roer stevig
- Zet de kom onmiddellijk in koud water met ijs en laat 10 minuten al roerend afkoelen
- Vul de schaaltjes en zet ze aux bain marie in de oven
- 45 minuten op 125 graden
- Voel aan de crème, hij moet een beetje terug veren
- Zet ze 1 nacht in de koelkast
- Vlak voor je serveert, strooi suiker over de crème en brand met een brandertje een korstje

(zou het knap van me zelf vinden als ik kon zeggen dat dit mijn recept is, maar dat is het niet, ik leen het eventjes van Piet, dus als jullie het gebruiken willen jullie het recept dan terug geven aan Piet. Alvast bedankt)

Mvrg


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


alfa



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 29-10-2006
Antw.: 112
Di Mrt 20, 2007 4:15 pm Reageer met quote

nou janjoris, je leest het dat wordt nog een nachtje blijven zitten aan tafel, je toetje gaat nog een nachtje de koelkast in.
bdw met mijn budget kan ik dat menu helemaal niet betalen haha.



ik ben maar te gast op deze wereld
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Janjoris



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 13-3-2006
Antw.: 549
Di Mrt 20, 2007 4:42 pm Reageer met quote

Dan schiet ik het wel voor Razz


Geniet van elk moment!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie