Fibromialgie
Gezondheid & zorg
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 Plaats reactie


weegschaal.1Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 2-11-2008
Antw.: 17
Wo Apr 14, 2010 12:52 am Reageer met quote

Zelf bezoek ik wel eens de chatbox van dit forum van de FES.https://www.fesinfo.nl/chatboxhome.php
Het fijne hiervan vind ik dat je daar direkt antwoorden krijgt op bepaalde vragen of met andere mensen met dezelfde aandoening van gedachten kunt wisselen.

Ik zou zeggen kijk er ook eens, ik heb er veel aan gehad als fibropatiŽnt.

Groet Weegschaal


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentiefem2Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 10-8-2010
Antw.: 1
Vr Nov 05, 2010 11:35 pm Reageer met quote

Hallo allemaal ook oik heb al jaren F M maar pas nadat er een nieuwe huisarts kwam kreeg ik de diagnose ook artrose osteoperose ingezakte rugwervels schildklier dus er komt bij en gaat niet af en toch probeer ik alles uit het leven te halen hoor als mijn kleinkind is geweest ben ik bekaf maar geestelijk weer energie en heel goed de energie verdelen op een dag veel sterkte voor iedereen hier misschien is dit wel een goed forum met lotgenoten bij het reumafonds werd er alleen maar gegeind wat ik dus ook niet telkens vind kunnen vr groet Femmy

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


annemiek1.1Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 24-7-2007
Antw.: 14
Zo Dec 05, 2010 1:08 am Reageer met quote

Ook ik heb al jaren fibromyalgie, syndroom van Tietze, diabetes-2. Ik werk nog wel parttime als telefoniste/receptioniste, 5 halve dagen per week, wat de ene dag beter gaat als de andere. Soms val ik weleens in voor mijn collega, dus dan werk ik de hele dag. Dit is tegenwoordig afzien en zeer zwaar, ook al is het een zittend beroep, je bent ook met je hoofd bezig, doe tevens ook nog administratief werk erbij. Werken jullie nog, althans degenen die hier op dit forum berichten schrijven? Het voordeel is dat je er in ieder geval wel veel afleiding door hebt en niet steeds aan je ziekte denkt, toch?

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


brenda5Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 15-2-2011
Antw.: 9
Di Feb 15, 2011 9:42 pm Reageer met quote

hallo

ik heb ook al de nodige jaren fm
allereerst wil ik wat weegschaal zegt bevestigen ook ik kom wel eens op die side van de fes in die chatroom en inderdaad kun je daar veel antwoorden krijgen ik lag onlangs in het ziekenhuis op de avond omdat men dacht dat ik een wat aan het hart had
de arts vertrouwde het niet en stuurde me door bleek dus van de fm te komen had ik nog niet gehad nu heb ik de laatste tijd veel last van mijn kaak met kauwen en zo komt ook van de fm zeggen ze.
ook ik heb jaren gelopen voor ik wist wat het was tussen de oren en ga zo maar door tot dat ik zelf ging lezen en met die gegevens naar de ha ging toen doorgestuurd en uitsluitsel gekregen
het is en blijft vechten vind ik voor je recht te halen
voor alle mensen met fm die hier komen en dit lezen
sterkte met alles

gr brenda


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


annemiek1.1Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 24-7-2007
Antw.: 14
Di Feb 15, 2011 10:53 pm Reageer met quote

Hallo Brenda,
Ik weet niet of dit jouw foto is bij het plaatje met je antwoord, maar dan ben je nog niet zo oud. Bij mij begon het ook toen ik zo rond de 27-28 jaar oud was. Een paar jaar daarvoor ben ik ook opgenomen geweest omdat ik dacht dat ik iets aan m'n hart mankeerde. Niets dus, men dacht toen dat het tussen m'n oren zat en ik kwam o.a. ook bij een psychiater terecht. Zonder resultaat natuurlijk. Ik werd er ook erg bang van in die tijd, maarja, vind je het gek? Er werd gezegd dat ik niks mankeerde, maar ik bleef het voelen.
Ondertussen ben ik 59 en pas 4 jaar geleden werd er gezegd dat ik fibro had. Na ik weet niet hoeveel jaar door de molen te zijn gegaan, kwam men er toch achter. Ik kreeg steeds meer last ook van mijn schouders, armen en moe, altijd maar moe. Maar goed, ik probeer desondanks door te gaan, maar nooit meer te ver, want daar heb je jezelf mee. Succes hoor, je kunt altijd mailen he?


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


FoksolaNieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 16-2-2011
Antw.: 16
Vr Feb 18, 2011 7:29 pm Reageer met quote

Nog een fibrootje hier hoor pfffff. Sinds 1995 weet ik dat ik fibro heb.
Je leert er mee leven zullen we maar zeggen.
Valt nog steeds niet altijd mee hoor, maar ik heb het geluk dat mijn man ook fibro heeft Wink
Wij begrijpen elkaar dus volkomen .


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


annemiek1.1Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 24-7-2007
Antw.: 14
Za Feb 19, 2011 6:09 pm Reageer met quote

Tsja, het valt inderdaad niet mee, zeker niet als je dit allebei hebt als vrouw en man. Dus de blinde helpt de lamme zeg maar.
Er zijn leukere dingen he? 'k Weet niet of jullie nog "mobiel" zijn zeg maar, dan kun je tenminste nog ergens naar toe enzo, al was 't maar voor de nodige afleiding en lekker buiten zijn(moet 't wel wat warmer worden). Smile


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


FoksolaNieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 16-2-2011
Antw.: 16
Za Feb 19, 2011 6:49 pm Reageer met quote

Wij hebben elkaar door deze ziekte leren kennen en hebben alletwee het gevoel dat de fibro toch nog iets moois met zich mee heeft gebracht.
Gelukkig zijn we nog wel mobiel, alhoewel we niet zo lang kunnen lopen of fietsen.
Maar we maken er het beste van en we proberen te kijken naar de dingen die we nog wel kunnen en niet naar de dingen die we in moesten leveren.
Helaas heeft mijn man er ook diabetes 2 bij gekregen en ik heb problemen met de bloedvaten en aders rondom mijn hart ..... dus echt gemakkelijk wordt het ons niet gemaakt Smile.
Maar we blijven fluiten !
Grts.
Ydeetje


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


annemiek1.1Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 24-7-2007
Antw.: 14
Zo Feb 20, 2011 9:23 pm Reageer met quote

Hallo Ydeetje,

Nou, we kunnen elkaar zowat de hand geven dan! Ik heb er ook diabetes-2 bij en syndroom van Tietze; mijn man heeft ook een behoorlijke open hartoperatie gehad, 4 jaar geleden, een nieuwe hartklep geplaatst, dus die wil ik ook niet al te veel in het huis laten doen. Daarom heb ik gelukkig 1x p/week een hulp die alle zware dingen doet zeg maar. Zolang ik nog werk, kan ik het betalen, maar hoe lang dit nog is? Joost mag het weten.
Je zegt, je kan ook niet zo lang lopen, nou hier nog 1. Wat dat betreft kan mijn man veel meer dan ik. Na zijn revalidatie heeft hij ook een betere conditie. Fijn voor hem natuurlijk, maar ik kan niet altijd mee met hem o.a. om te lopen/wandelen. Ik heb echt rotvoeten en door de diabetes ook minder gevoel in sommige delen van m'n voeten.
Dat jullie blijven fluiten vind ik bewonderenswaardig! Ik ben vaak toch wel depri hoor, terwijl ik ook best nog mobiel ben met 'n eigen autotootje en part-time baan.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


madelieverdNieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 8-4-2007
Antw.: 2
Di Mrt 01, 2011 3:11 pm Reageer met quote

Sinds november 2009 weet ik officiŽel dat ik lijd aan fybromylgie.
Maar ik heb dat al minstens sinds mijn 20ste, maar ben altijd door huisartsen, specialisten, fysiotherapeuten, psychologen van het kastje naar de muur en terug gestuurd.
Dus op een gegeven moment dacht ik dat ik dan wel een aanstelster zou zijn, dat het mij "tussen de oren zit".
Na de officiŽle diagnose van een reumatoloog voelde ik mij eindelijk serieus genomen en voelde mij "bevrijdt" Daarna kwam het verwerken en kijken wat er aan te doen is.
Mijn (vrijwilligers) werk aanpassen. Niet altijd maar doordraven, maar op tijd rust nemen. Maar ja, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want mijn lichaam wil wel rustiger aan doen. Maar mijn geest niet.....Bovendien loopt een fybromyalgiepatiŽnt tegen veel vooroordelen en ongeloof aan. Zo van: oh?? te moe om iets te doen? Gisteren zag ik je nog in de stad.....Idd.... gisteren.. en dat moet ik nu bezuren met extra vermoeidheid en pijn......


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


annemiek1.1Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 24-7-2007
Antw.: 14
Di Mrt 01, 2011 8:15 pm Reageer met quote

Hoi Madelieverd,
Ik weet het sinds juli 2007, na ook al jaren door de medische molen gegaan te zijn. En net zoiets als wat jij zegt: ik loop er ook al mee vanaf ongeveer mijn 27e. En het is ook niet eenvoudig om b.v. eens te gaan stadten. Als ik 1.Ĺ uur in de stad ben, kan ik al niet meer en ga ik meestal maar gauw naar huis. Ik heb ook slechte voeten, dat scheelt w.s. ook. Komt door de diabetes en misschien heeft de fibro er ook mee te maken. Ik heb al steunzolen, maar dit maakt niet dat het lopen er beter op wordt. Ook minder gevoel in mijn voeten op bepaalde plekken/tenen.
Tsja, het valt niet mee om optimistisch te blijven.
Maarja, ik denk altijd maar: zolang ik toch nog mobiel ben en een beetje kan blijven werken, moet ik maar proberen om door te gaan.
Kun jij b.v. nog iets aan sport doen ofzo?


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


madelieverdNieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 8-4-2007
Antw.: 2
Wo Mrt 02, 2011 2:17 am Reageer met quote

Hallo Annemiek,

Is een veel gehoorde klacht: dat er jaren voorbij gaan, wil er enige duidelijkheid zijn.

Ik heb zo nu en dan fitness bij een fysiothereut gehad, meestal voor drie maanden. Dat werd dan vergoed via de zorgverzekering.
Vanaf vorig jaar oktober t/m vorige maand heb ik een cursus gedaan: Een actief leven met fybromyalgie. Een paar theorielessen, wat erg tegen viel, was niet een leuke groep, ik moest erg op mijn woorden passen, zaten dames met zeer lange tenen......daarnaast was er 2 maal pw een uurtje fitness. Volgende week begin ik met een cursus Ontspanningsoefeningen op een Swissbal.
Ik loop al sinds mijn 12de bij fysiotherapie, wel met tussenpozen hoor.
Na de bevalling van mijn jongste zoon ( 1988) kon ik een hele tijd niet meer werken. Te veel pijn. De ( nieuwe) fysiotherapeut vroeg mij toen of ik mij er van bewust was dat ik als tiener de ziekte van scheŁermann had door gelopen?? Wist niet eens wat dat was! Is een vergroeÔng in de wervelcolom, die begint zo rond het 11de levensjaar, totdat je bent uitgegroeid. De achterkant van de ruggegraat groeit dan normaal, de voorkant blijft stil staan, zodat er een bochel wordt ontwikkeld. Als het op die leeftijd was ontdekt, was er veel aan te verhelpen geweest. Ik ben nog naar een chirurg geweest, voor foto`s, idd ziekte van ScheŁermann doorlopen, maar hij zag ook op de foto`s dat ik een vernauwing had tussen de 3de en 4de lumbale wervel. Vandaar dat ik al sinds ik mij kan heugen, last van ichias heb.
In de afgelopen jaren heb ik ook nog een zijwaardse kromming ontwikkeld. Ik probeer door oefeningen niet nog krommer en schever te groeien. Wat moeilijk is, want ik heb ook botontkalking en slijtage.

Sinds 1999 werk ik niet meer en sinds 2005 doe ik divers vrijwilligerswerk.
Wat overigens verplicht is. Door de sociale dienst mij opgelegd, vanwege een WWB uitkering... Gelukkig heb ik geen sollisitatie plicht meer.

Zoo, haha een heel verhaal.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


annemiek1.1Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 24-7-2007
Antw.: 14
Do Mrt 03, 2011 12:42 am Reageer met quote

Hallo,
Sjongejonge, wat een vervelend iets is dit toch ook he? Maar bij iedereen is het verloop vaak weer anders volgens mij. Alleen de pijn dat blijft altijd. Crying or Very sad Ik had hier in de omgeving, in een andere plaats, ook een soort van speciaal soort gymnastiekgroepje voor fibro-patienten. Het ging in mijn woonplaats ook starten met een nieuwe groep. Dus ik al blij, want ik was al bij een proefles geweest. Maarja, de les in mijn woonplaats is op een rot tijd, n.l. van 11.45 tot 12.45 u. De ene week werk ik 's-morgens van 8 tot 12.45, de andere week 's-middags van 12.45 tot 17.30 uur. Dus je begrijpt, dit ging niet lukken. Jammer hoor, want je bent dan toch wat in beweging. Dan is er nog wel zwemles ook voor fibropatienten, maar ik hou helemaal niet van zwemmen, dus daar begin ik niet aan. Als je iets niet leuk vindt, hou je het ook niet vol.
Ik heb jarenlang op jazz-dance gezeten, geweldig om te doen, altijd op muziek, maar ik kon op den duur niet meer meedoen en ben er mee gestopt, met pijn in m'n hart, nu 5 jaar geleden. Dit was echt mijn passie en is me afgenomen.
Dit was het weer even voor nu, groetjes,
Annemiek1


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Christa2Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 22-11-2010
Antw.: 1
Do Feb 16, 2012 11:23 pm Reageer met quote

Ik heb ook al jaren fibromyalgie.
Ging vroeger naar bijeenkomsten toe, maar daar werd ik niet bepaald erg vrolijk van.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


brenda5Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 15-2-2011
Antw.: 9
Di Feb 21, 2012 9:07 pm Reageer met quote

hallo

ik heb ook al verschillende jaren fybromialgie
het blijft een moeilijk iets wat nog steeds niet herkend wordt
sinds een paar maanden heb ik gehoort dat ik er ook svc bij heb (chronisch vermoeidheids syndroom) dat was echt schrikken
was altijd zo vreselijk moe niet gewon moe maar heel erg intens moe
ga ik slapen en wordt ik de volgende morgen wakker dan ben ik niet fit ik slaap wel maar het is geen verkwikkende slaap.
ik ben constant bezig elke dag om te kijken wat ik doe hoe ik het doe en dat ik mezelf niet uitput als ik erg moe ben ik er ziek van. dan lig ik op bed misselijk en duizelig.
het is een constant gevecht veel klachten lijken op fybro vandaar dat het ook duurd voor ze het weten net als fybro is het ook niet aan te tonen in bloed of zo je moet een arts vinden die je verder helpt
mijn huisarts zegt geef er maar een naam aan ik heb veel gelezen erover en gepraat met 1 van mijn huisartsen en gezegt kij maar op de pc en zij heeft samen met mij op de pc gelezen en ik zie ik herken hier heel veel in
of er nog verder onderzoek volgt weet ik nog niet het is net als bij fybro je wet wat het is en dan het feit blijft dat het weer slikken is en je lichaam opnieuw mowten leren kennen
ik ben het vertrouwen in mijn lichaam wel weer kwijt. ik wist hoe het werkte met de fybro en nu moet ik het weer opnieuw leren kennenvan war ligt de grens\
nu heb ik gelukkig een heel goede fysiotherapeutdie mij daar mee helpt om zo weer opnieuw vertrouwen te krijgen in mijn eigen lijf
maar het zal een gevecht blijven voorlopig.

gr brenda


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


pienekeSuperlid
Superlid
Lid sinds: 13-8-2007
Antw.: 3735
Zo Jun 23, 2013 1:45 pm Reageer met quote

hi weegschaal, dus een libra Very Happy
na al die jaren een specialist die mij pas verteld heeft dat die pijnen in mijn huid van bovenarmen en dijen (dacht altijd de dikte van me) dt dt wel degelijk fibro is.
spieren en gewrichten al van kind af aan, dus daar ben ik aan gewend.
enfin. sterkte voor jullie allemaal.groetjes pieneke; leef en laat leven, zonder overlast te geven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Gerda1968.1Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 5-11-2013
Antw.: 4
Zo Nov 10, 2013 3:38 pm Reageer met quote

ik heb al 12 jaar fibromyalgie ..heb er geleerd goed mee om te gaan ..
ook door vallen en opstaan.en laat het me leven niet beheersen,sta positief in het leven en probeer elke dag inspiratie te houden, om de dag te plukken.ik hou er rekening mee om gedosseerd alles te doen en aan mijn lijfregels te houden.mijn voeding enz. En dat werkt voor mij prima Wink Groetjes Gerda


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 3 van 3 Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3

Plaats reactie