Marokkaans (voor- hoofd en nagerecht)
Koken & recepten
Plaats reactie


vergeten



Regelmatige bezoeker
Regelmatige bezoeker
Lid sinds: 17-6-2010
Antw.: 73
Wo Jun 23, 2010 6:12 pm Reageer met quote

Garnalen met koriander en limoen

Voorgerecht

Nodig:
12 rauwe tijgergarnalen
2 el olijfolie
Knoflook
6 limoenen
zout
peper
4 takjes koriander
spiesjes (cocktailprikkers)

Bereiding (± 15 min.):
Pel de garnalen, maar laat het staartstukje eraan zitten.
Bak de garnalen in eetlepel olie ca. 3 min. tot ze roze van kleur zijn.
Steek ze aan een spiesje.
Hak de koriander fijn. Knijp de limoenen uit tot 1 ½ eetlepel sap.
Roer een dressing van 5 eetlepels olie, limoensap, zout, peper en de fijngehakte koriander.
Serveer de dressing in een borrelglaasje met de garnaal aan de rand bovenaan.

Kababs

Hoofdgerecht

Nodig:
650 gram kipfilet
peterselie
spiesjes (saté prikkers)
- voor de marinade:
4 el olijfolie
1 el citroensap
1 ui
1 teentje knoflook
1 ½ tl gemalen komijn
1 ½ tl cayennepeper
2 el gehakte peterselie
zout en peper

Bereiding (± 15 min.):
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Snijdt de kipfilet in blokjes. Rijg het vlees aan de spiesjes.
Giet de marinade over het vlees.
Verwarm wat olie in de pan en bak het vlees in de gloeiend hete olie.
Bak het vlees in 4 – 7 min. gaar. Draai het af en toe om.


Rozijnen donuts

Nagerecht

Nodig:
450 g suiker
4,5 dl water
3 el oranjebloesemwater
225 gr zelfrijzend bakmeel
2 el citroensap
25 g rozijnen
1 ei
4 el water

Bereiding (± 25 min.):
Strooi de suiker in het water en verwarm het mengsel op laag vuur. (roer tot de suiker is opgelost). Zet het vuur hoog en kook de suikerstroop in tot een derde van de hoeveelheid. Haal de pan van het vuur en roer het oranjebloesemwater en het citroensap door de suikerstroop. Laat de stroop afkoelen.
Neem het zelfrijzend bakmeel, roer de rozijnen erdoor en maak een kuiltje in het midden. Klop het ei los met 4 el water en giet het mengsel al roerend in het meel tot een glad mengsel.
Leg het deeg in een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 5 min. Verdeel het in 12 stukjes en rol daar balletjes van. Plat de balletjes iets af en maak in het midden een gat. Frituur donuts op 180 graden in 5 – 8 min goudbruin. Haal ze uit het vet en laat de uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze op een schaal met suikerstroop erover.
Bè seha (smakelijk eten)


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Do Jun 24, 2010 2:29 am Reageer met quote

Klik hieronder op WWW en je vindt een heleboel Marokkaans/Arabische recepten..... Wink Laughing


Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


LisadeGroot



Regelmatige bezoeker
Regelmatige bezoeker
Lid sinds: 6-1-2011
Antw.: 31
Zo Jan 01, 2012 7:25 pm Reageer met quote

Bij bepaalde Marokkaanse gerechten zou je arganolie gebruiken. Dat is een olie die alleen in Marokko wordt gemaakt, dus het is typisch Marokkaans.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Ma Jan 02, 2012 7:03 pm Reageer met quote

LisadeGroot schreef:
Bij bepaalde Marokkaanse gerechten zou je arganolie gebruiken. Dat is een olie die alleen in Marokko wordt gemaakt, dus het is typisch Marokkaans.

Inderdaad...zie ook het verhaal op mijn weblog:
ARGANOLIE; HET GOUD VAN MAROKKO



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Ma Jan 02, 2012 7:16 pm Reageer met quote

HOOFDGERECHT:

Kalfsvleestajine met worteltjes en ingelegde citroen




Heerlijke kalfsvleestajine met zoete worteltjes en zachtzure
ingelegde citroen....

Dit heb je nodig:

1 kilo kalfsvlees (met kippenbouten is ook lekker);
500 gram worteltjes (geschrapt en in dunne plakjes);
1 flinke ui;
1 tomaat;
1 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
een paar draadjes saffraan;
zout en peper naar smaak;
een flinke scheut olijfolie;
1/2 ingelegde citroen (Marokkaanse winkel of zelf maken);
groene ontpitte Marokkaanse olijven.

Zo maak je het:

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en braad daar
de stukken kalfsvlees (of de kippenbouten) in aan.
Voeg dan de gehakte ui, de gehakte tomaat, de specerijen,
peper en zout naar smaak en de fijngehakte peterselie aan
toe en fruit alles al omscheppend mee.
Bedek met water en laat ongeveer 40 minuten zachtjes
koken.

Voeg daarna de worteltjes toe en laat 20 minuten zachtjes
meekoken; voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd
van de worteltjes de groene olijven en de in plakjes gesneden
ingelegde citroen toe.

Controleer of het vlees gaar is en kijk of er genoeg peper
en zout is toegevoegd.

Schep het vlees in een tajine of op een mooie schaal,
bedek met de worteltjes en de olijven.
Schep er de (ingekookte) saus over- en omheen en versier
met de plakjes ingelegde citroen.

Dien op met lekker Marokkaans of Turks brood.



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pluk.1



Superlid
Superlid
Lid sinds: 25-1-2008
Antw.: 4438
Ma Jan 02, 2012 11:11 pm Reageer met quote

Een aantrekkelijk gerecht Amber, ware het niet dat kalfsvlees lichtelijk onbetaalbaar is geworden.

We hebben met de Kerst kalfsvlees gegeten en dit was in verhouding duurder dan ossenhaas .... Wink


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Di Jan 03, 2012 5:00 pm Reageer met quote

Valt wel mee hoor, die prijs; bij mijn Marokkaanse slager haal ik kalfsvlees voor 7 euro per kilo; kalfsfilet voor 10 euro per kilo.
Dat laatste gebruik ik vaak om het in blokjes aan pennen te steken en te grillen....héééérlijk! Wink Very Happy



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie