Extra bezuinigingen WW houdt huizenmarkt op slot
Archief Discussie
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk


ron1.1Superlid
Superlid
Lid sinds: 26-3-2008
Antw.: 5168
Di Mrt 27, 2012 8:45 pm Reageer met quote

Minister Kamp wil de werkloosheidsuitkering verkorten. Het is onverstandig een huis te kopen wanneer door extra bezuinigingen de WW verkort wordt. 'Koop geen huis wanneer de WW verkort wordt naar één jaar'.

Minister Kamp wil bezuinigen op de WW. Iedereen zou nog maar één jaar recht hebben op werkloosheidsuitkering na ontslag.

Het Kabinet vindt dat ze moet bezuinigen en Minister Kamp wil dat oa. doen op de WW. De uitkering zou voor iedereen nog maar één jaar gelden. De gevolgen voor de huizenmarkt zullen groot zijn.

Wanneer u een koopwoning heeft én een WW-uitkering is er op dat moment niet zo veel aan de hand. U heeft recht op WW en dus inkomsten. Echter wanneer na één jaar de WW-uitkering stopt en er is nog geen werk gevonden dan is er een groot probleem.

De inkomsten stoppen en u bent aangewezen op een bijstandsuitkering. Wanneer u een eigen woning tot uw bezit heeft kan het wel eens zijn dat er geen recht op een bijstandsuitkering is. U heeft vermogen en de gemeente wil dat u dat eerst aanspreekt, 'opeet.'

Het huis moet verkocht worden en van de opbrengst moet u eerst gaan leven. De gemeente maakt uit hoe lang u van de opbrengst moet gaan leven. Probeer uw huis in deze tijd maar eens te verkopen! De kans dat het lukt is nihil en wat gebeurt er dan? U heeft na de WW geen recht op bijstand en uw huis is niet te verkopen. U zit dus zonder inkomsten!

De WW verkorten naar één jaar is onmenselijk in deze tijd. De werkloosheid loopt op en veertigers komen moeilijker aan werk. Een huis kopen zou dan ook zeer onverstandig zijn door de ongunstige vooruitzichten waar Minister Kamp mee wil komen.

Dan maar huren? Dat valt ook niet mee want er zijn onvoldoende huurwoningen beschikbaar.
Bron: NieuwsUit.com


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentieTympaanSuperlid
Superlid
Lid sinds: 8-11-2008
Antw.: 23408
Wo Mrt 28, 2012 9:51 am Reageer met quote

De banken en financiële instellingen hebben de ramp veroorzaakt..

Regeringen stonden erbij en keken ernaar en hadden blijkbaar geen idee wat er aan de hand was, (en nog steeds is)
Enkele individuen hebben zich aan deze depressie flink verrijkt en de burger zit met de brokken...Faber quisque fortunae suae
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Marguerite1Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-4-2009
Antw.: 22076
Wo Mrt 28, 2012 5:52 pm Reageer met quote

Dit is nu precies wat er in de VS is gebeurd. Maar als een regering geen geld meer heeft dan moet er wel een stop gezet worden. Het is inderdaad af te raden een huis te kopen als je niet zeker van je baan, dus inkomen bent. Heel jammer, omdat de markt nu juist zo laag is, dus een kopers markt. En als je een huis bezit dat je nog moet afbetalen en je raakt je baan kwijt, dan is het een ellende. Eigenlijk zou de bank dan moeten zeggen, betaal maar huur aan mij, de uitstaande geldwaarde van het huis is van ons, je kunt het terugkopen als je weer een baan hebt. Zo blijven de mensen in hun huis en krijg je geen mensen die op straat gezet worden. Zoals hier wordt gezegd zijn er te weinig huurhuizen en bovendien zijn deze erg duur.
Ik zie het niet zo zitten dat banken mee gaan werken. Het zou eigenlijk wel in hun eigen voordeel zijn, want van wie is straks het leegstaande huis? Van de bank. En die kunnen de huizen niet aan de straatstenen kwijt, want niemand heeft geld. Zo gaan de banken ook weer failliet en krijg je pas een goede recessie. In plaats dat ze van de problemen van de VS hebben geleerd, nee hoor.
Hier van hetzelfde laken een pak. Ik ken jonge mensen die een huis wilden kopen, maar ze durven het niet aan, omdat ze niet zeker zijn van hun baan. Ze blijven nu in hun huurhuis zitten, en dat terwijl de huur hoger ligt dan de hypotheek van het huis.
BTW, hier is geen hypotheek aftrek van de belasting.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk