Extra bezuinigingen WW houdt huizenmarkt op slot
Archief Discussie
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk


ron1.1Superlid
Superlid
Lid sinds: 26-3-2008
Antw.: 5168
Di Mrt 27, 2012 8:45 pm Reageer met quote

Minister Kamp wil de werkloosheidsuitkering verkorten. Het is onverstandig een huis te kopen wanneer door extra bezuinigingen de WW verkort wordt. 'Koop geen huis wanneer de WW verkort wordt naar één jaar'.

Minister Kamp wil bezuinigen op de WW. Iedereen zou nog maar één jaar recht hebben op werkloosheidsuitkering na ontslag.

Het Kabinet vindt dat ze moet bezuinigen en Minister Kamp wil dat oa. doen op de WW. De uitkering zou voor iedereen nog maar één jaar gelden. De gevolgen voor de huizenmarkt zullen groot zijn.

Wanneer u een koopwoning heeft én een WW-uitkering is er op dat moment niet zo veel aan de hand. U heeft recht op WW en dus inkomsten. Echter wanneer na één jaar de WW-uitkering stopt en er is nog geen werk gevonden dan is er een groot probleem.

De inkomsten stoppen en u bent aangewezen op een bijstandsuitkering. Wanneer u een eigen woning tot uw bezit heeft kan het wel eens zijn dat er geen recht op een bijstandsuitkering is. U heeft vermogen en de gemeente wil dat u dat eerst aanspreekt, 'opeet.'

Het huis moet verkocht worden en van de opbrengst moet u eerst gaan leven. De gemeente maakt uit hoe lang u van de opbrengst moet gaan leven. Probeer uw huis in deze tijd maar eens te verkopen! De kans dat het lukt is nihil en wat gebeurt er dan? U heeft na de WW geen recht op bijstand en uw huis is niet te verkopen. U zit dus zonder inkomsten!

De WW verkorten naar één jaar is onmenselijk in deze tijd. De werkloosheid loopt op en veertigers komen moeilijker aan werk. Een huis kopen zou dan ook zeer onverstandig zijn door de ongunstige vooruitzichten waar Minister Kamp mee wil komen.

Dan maar huren? Dat valt ook niet mee want er zijn onvoldoende huurwoningen beschikbaar.
Bron: NieuwsUit.com


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentieTympaanSuperlid
Superlid
Lid sinds: 8-11-2008
Antw.: 24368
Wo Mrt 28, 2012 9:51 am Reageer met quote

De banken en financiële instellingen hebben de ramp veroorzaakt..

Regeringen stonden erbij en keken ernaar en hadden blijkbaar geen idee wat er aan de hand was, (en nog steeds is)
Enkele individuen hebben zich aan deze depressie flink verrijkt en de burger zit met de brokken...Faber quisque fortunae suae
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk