Lekkere, makkelijke maar vooral gezonde recepten
Koken & recepten
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  Volgende Plaats reactie


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Vr Mei 31, 2013 5:18 pm Reageer met quote

Graag gedaan Mar.

Ik heb het recept erop uitgezocht, lekker makkelijk, tenslotte heet dit topic ook zo, maar ik heb ook een beetje rekening gehouden met wat voor ingredienten jullie zouden kunnen kopen daar.

Voor zover ik dat zou weten dan, maar hier gebruiken ze veel algemene kruiden en met de term witvis kan je ook vele kanten uit.



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Advertentie











johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Za Jun 01, 2013 7:42 pm Reageer met quote

Very Happy


Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Zo Jun 02, 2013 6:57 pm Reageer met quote

Klinkt goed allemaal Mar... Very Happy

Prutje van John

Ingredienten
2 kipfilets
basmati-rijst
3 teentjes knoflook aan stukjes
2 uien
1 potje uitgelekte atjar tjampoer
1 blikje tomatenpuree
½ kopje tomatenketchup
3-4 gemberbolletjes aan stukjes
wat ketjap manis
een beetje sambal brandal
1 groot blik ananas op stroop aan stukjes
komkommer
evt taugé
evt één pot chicken tonight Hawaii

Bereiding
De stukken kipfilet aanbraden in zonnebloemolie en als die gaar zijn eruit scheppen.
in dezelfde zonnebloemolie het volgende:
De teentjes knoflook aan stukjes, de uitgelekte atjar tjampoer, de tomatenpuree, de tomatenketchup, de gemberbolletjes aan stukjes, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sambal brandal, de ananas aan stukjes en evt de chicken tonight goed mengen, en de kip weer in de pan. Als laatste toevoegen de taugé, deksel erop en opwarmen.
Lekker met basmati-rijst en komkommer.



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Ma Jun 03, 2013 10:30 am Reageer met quote

Het is ook lekker hoor Mar.

De pot Chicken Tonight is evt (een optie) voor de snelle versie als je eens wat laat thuis komt.

Sambal Oeloek kan ook heel goed hoor, die is ook wat zoeter dan de andere sambals.



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Ma Jun 03, 2013 10:37 am Reageer met quote

Snelle en eenvoudige atjar

Ingredienten
taugé,
sjalotten,
heel fijn gesneden kool
geraspte wortel,
komkommer,
ringetjes rode lombok
en eventueel schijfjes radijs .

Bereiding
In een kom mengen ,azijn, suiker, peper en zout er op en even laten trekken.
Het is heel simpel en zo klaar



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Loezie



Superlid
Superlid
Lid sinds: 28-7-2009
Antw.: 34235
Ma Jun 03, 2013 10:43 am Reageer met quote

Dat klinkt goed John.

Wat voor azijn gebruik jij?



Achter de wolken schijnt de zon

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Ma Jun 03, 2013 10:44 am Reageer met quote

Ik gebruik meestal de heldere natuurazijn Loezie.


Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Loezie



Superlid
Superlid
Lid sinds: 28-7-2009
Antw.: 34235
Ma Jun 03, 2013 11:11 am Reageer met quote

Ik had laatst rode wijnazijn gekocht John, maar dat vindt ik veels
te zuur Wink

Dus....ook gewone natuurazijn



Achter de wolken schijnt de zon

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Ma Jun 03, 2013 11:14 am Reageer met quote

Very Happy Very Happy


Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Ma Jun 03, 2013 12:53 pm Reageer met quote

Je kunt de Badjak ook zelf maken Mar.
Hier de basis:

Sambal Badjak

Ingredienten
kleine pot sambal oelek (400 gram)
2 dezelfde lege potten
half potje olie
2 gesnipperde uien
0,5 kop suiker

Bereiding
Olie zacht opzetten
Uitjes fruiten tot het glazig ziet (ongeveer 20 minuten). De uitjes moeten net onder olie staan.
Oelek en suiker toevoegen en nog 10 minuten doorsudderen.
Af laten koelen en de lege potten vullen hiermee. De hoeveelheid zal verdubbelen vandaar dat er extra lege potten bij moeten.

tip: als je eerst de gesnipperde uien in de pan / wok doet en dan vult met de olie tot dezelfde hoogte dan heb je niet teveel olie! Rustig opwarmen en zacht laten pruttelen 20 minuten.



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Ma Jun 03, 2013 6:29 pm Reageer met quote

Ik zou dan de bruine rietsuiker gebruiken Mar.

Ik kijk hier elke dag om 15:55 uur naar Justine Schofield. Die heeft hier op net 5 een eigen kookprogramma.

Zij heeft ook meegedaan aan de Masterchefs Australië en laat dan collega koks bij haar in het programma allerlei lekkere dingen maken.

Leuk en leerzaam programma.
Volgens mij heeft ze in Australië ook een eigen programma.



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Di Jun 04, 2013 2:12 pm Reageer met quote

Kennen jullie deze al?

https://www.youtube.com/watch?v=9QzsJcV9qwM



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Loezie



Superlid
Superlid
Lid sinds: 28-7-2009
Antw.: 34235
Di Jun 04, 2013 6:43 pm Reageer met quote

Ik had het ook nog niet gezien John, is wel handig.


Achter de wolken schijnt de zon

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Vr Jun 21, 2013 10:02 am Reageer met quote

Ik heb van de week een Tajine gekocht, die wordt vanmiddag gebracht.
Dat is een Marokkaanse kookpot. Een schaal van terra cotta en daarop een kegelvormige deksel.

Hiermee kan je eenvoudig hele lekkere gerechten maken. Ik heb bij Amber een aantal recepten weg gehaald dus maar eens proberen dit weekend.

De Tajine moet eerst voorbewerkt worden. De schaal moet 24 uur weken in water en daarna moet alles goed in de olie worden gezet. Je kunt hem op gas, maar ook bij elektrisch koken gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?v=8PM5EfgQZWk



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Loezie



Superlid
Superlid
Lid sinds: 28-7-2009
Antw.: 34235
Vr Jun 21, 2013 10:15 am Reageer met quote

Wat leuk John, ben dus heel benieuwd of die je gaat bevallen.

Ja Amber heeft hele lekkere recepten.



Achter de wolken schijnt de zon

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AnneliesGld



Superlid
Superlid
Lid sinds: 20-11-2007
Antw.: 3161
Vr Jun 21, 2013 11:38 am Reageer met quote

John is dat het principe van de Romertopf??
Die heb ik een tijd gehad
Kapot nu
Wij eten veel uit onze eigen volkstuin
ook gezond


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Vr Jun 21, 2013 12:21 pm Reageer met quote

Het principe is inderdaad van een slow cooker.

Of het hetzelfde is als een Rommertoff dat durf ik niet te zeggen Annelies.






Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


debelg



Superlid
Superlid
Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
Za Jun 22, 2013 4:10 pm Reageer met quote

Tajine van kip, appels en pruimen
Ingrediënten
4 kippenbouten
4 eetlepels olijfolie
2 uien, fijngesnipperd
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel kaneelpoeder
1 kaneelstokje
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 appels (Golden Delicious)
250 g pruimen, ontpit
50 g amandelschaafsel
Bereiden
Snijd elke kippenbout bij het gewricht doormidden. Verwarm de olie in een tajine of gietijzeren stoofpan en bak de kip rondom goudbruin.

Voeg de uien, gember- en kaneelpoeder, het kaneelstokje en de knoflook toe aan de kip. Breng op smaak met zout. Schenk zoveel water in de pan dat het mengsel half onderstaat. Dek af en stoof alles 45 minuten op halfhoog vuur.

Was de appels en dep ze droog. Snijd elke appel in 8 partjes en verwijder het klokhuis. Voeg na 45 minuten de appels en pruimen aan de tajine toe. Dek af en stoof alles nog 30 minuten. Voeg indien nodig een beetje water toe.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan; roer met een houten spatel en schuif het schaafsel uit de pan zodra het goudbruin is.

Schep de tajine op een bord en bestrooi hem met het amandelschaafsel. Serveer direct.
Variatietips
Tajine van kip met pruimen is een klassieker in de Noord-Afrikaanse keuken. Om dit geweldige recept nog lekkerder te maken, voeg je een paar appels toe. Zoals bij elke tajine kun je de specerijen vervangen door eenzelfde hoeveelheid ras-el-hanout. Voeg vlak voor het opdienen een flinke handvol rozijnen toe die je in oranjebloesemwater hebt laten wellen. Ze geven een iets zoetere smaak aan deze hartige tajine.

smakelijk eten,thức ăn ngon
makanan lezat



sterven is het toetje van het leven
japans gezegde
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Za Jun 22, 2013 6:03 pm Reageer met quote

Bedankt voor je recept debelg! Very Happy


Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


LilianeDeClerck



Superlid
Superlid
Lid sinds: 24-9-2008
Antw.: 3364
Za Jun 22, 2013 9:09 pm Reageer met quote

Een tip van mijn neefje de student:

Heb je bananen die er aan de buitenkant bruin of zwart zien maar in de binnenkant nog mooi zijn. Doe de pel er af, steek ze in een zakje een uurtje of 3 in de diepvriezer. Haal ze erna er uit, doe ze in kom, voeg een scheutje fruitsap toe (al naargelang je smaak). Mix het boeltje en je hebt een lekker fris tussen doortje. Hij kreeg er terug energie van om verder te studeren.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


Pagina 19 van 20 Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  Volgende

Plaats reactie