Lekkere, makkelijke maar vooral gezonde recepten
Koken & recepten
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 Plaats reactie


LilianeDeClerck



Superlid
Superlid
Lid sinds: 24-9-2008
Antw.: 3364
Di Jun 25, 2013 10:14 pm Reageer met quote

Haha, dus ook goed voor mij. 'k Vergeet zo af en toe "vanalles".

Hier is het ook opgelost. Heb terug een bericht gekregen.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


Advertentie











ditistina



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 12-7-2013
Antw.: 11
Di Jul 23, 2013 5:13 pm Reageer met quote

Het klinkt heerlijk allemaal! Goede tips en lekkere recepten!
Vanavond wil ik rode bietjes eten, maar ik zou het wel eens op een andere manier willen eten dan met gekookte aardappels. Ik las net al iets over bietenrisotto, maar dat heb ik nog nooit gemaakt. Is dat moeilijk? Of heeft iemand anders nog een tip voor een 'ander' recept met bietjes?


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


debelg



Superlid
Superlid
Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
Vr Jul 26, 2013 8:30 pm Reageer met quote

Zegt een leerling kok te Renesse
"Dit vak biedt me weinig souplesse
effe een pitstop
'k ben echt doodop
van die irritante soep lessen!"

Laughing Laughing Laughing



sterven is het toetje van het leven
japans gezegde
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Loezie



Superlid
Superlid
Lid sinds: 28-7-2009
Antw.: 34263
Vr Jul 26, 2013 8:43 pm Reageer met quote

Very Happy


Achter de wolken schijnt de zon

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Ma Sep 02, 2013 2:03 pm Reageer met quote

Indische Spinazie met uien, knoflook en sambal

Ingrediënten
Voor 2 personen

500 gr verse spinazie
1 ui
2 el olie
1 teentje knoflook
2 tl sambal brandal
zout
peper


Bereiding
Was de spinazie in ruim water. Laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Pers de knoflook erboven uit. Fruit de ui met de sambal even aan. Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Ma Sep 02, 2013 2:06 pm Reageer met quote

Pittig roergebakken spinazie

Ingredienten
1 kilo verse spinazie
2 eetlepels olie
1 ui
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1 eetlepel sambal oelek
zout

Bereiding
Spinazie wassen en uitzoeken. In wok of hapjespan 1 eetlepel olie verhitten. Spinazie toevoegen en in 5 a 7 minuten laten slinken, af en toe omscheppen. Intussen de ui pellen en in ringen snijden. De paprika schoonmaken en in ringen snijden. Knoflook pellen. Doe de spinazie, als deze klaar is, over in een vergiet en laat hem goed uitlekken. Gooi eventueel achtergebleven vocht uit de pan en verhit de rest van de olie. Ui, paprika en sambal toevoegen. Bak dit al omscheppend zo'n minuut of twee. Voeg de spinazie toe, en warm het al omscheppend nog eens zo'n 2 minuten op. Breng het op smaak met zout.
Serveer dit bijvoorbeeld met kip.



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Ma Sep 02, 2013 2:07 pm Reageer met quote

Roerbak spinazie

Ingredienten
1 kg spinazie
olie
2 uien
2 teentjes knoflook
100 g ham
zout

Bereiding
Maak de spinazie schoon, was ze en laat ze goed uitlekken. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper ze fijn. Snijd de ham in blokjes. Verhit wat olie in de wok en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak dit 5 minuten. Voeg dan wat zout en de hamblokjes erdoor. Lekker met aardappelpuree en gekookte eieren.



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Loezie



Superlid
Superlid
Lid sinds: 28-7-2009
Antw.: 34263
Ma Sep 02, 2013 2:16 pm Reageer met quote

Bedankt John, ik ga voor recept nr.1 vanavond Wink


Achter de wolken schijnt de zon

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Ma Sep 02, 2013 2:19 pm Reageer met quote

Succes Loezie! Very Happy


Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Hetiszohetis.1



Superlid
Superlid
Lid sinds: 18-12-2008
Antw.: 6148
Di Sep 03, 2013 2:54 am Reageer met quote

De laatste tijd doe ik heel veel met spinazie, met name in de wok.
Ik blijf toch vaak aanlopen tegen de hoeveelheid nattigheid die uit de spinazie blijft komen.

Ik zie nu dat steeds genoemd wordt niet langer dan 5 tot 7 minuten.
Wellicht dat het hier aan ligt, het feit dat ik de spinazie te lang in de wok laat.

Ga het eens uit proberen. Smile


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Di Sep 03, 2013 7:04 pm Reageer met quote

Hoi Mar,

De manier die jij hier aangaf heb ikzelf ook gevolgd, dan blijft de spinazie wat knapperiger.

Voor mij is een recept een basis, een aanwijzing waarmee ik dan op mijn eigen manier verder ga.

Het Indische woord voor spinazie, Bajem, dat ken ik wel
De eieren en de rijst zouden hier zeker heel lekker bij zijn.

Dat je spinazie niet meer dan één keer mag opwarmen is inmiddels achterhaald.

Jouw kippenrecept lijkt mij ook wel wat, dat ga ik zeker eens proberen.



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


johnw49



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-5-2012
Antw.: 6788
Do Sep 05, 2013 6:27 pm Reageer met quote

Goed idee van je om die saus als jus te gebruiken Mar.

Ja, ik houd wel van curry hoor... Very Happy



Groetjes, John
Met grootmoeders gerechten op het fornuis
Halen we vergeten geuren weer in huis
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Loezie



Superlid
Superlid
Lid sinds: 28-7-2009
Antw.: 34263
Do Sep 05, 2013 6:33 pm Reageer met quote

Hetiszohetis schreef:
De laatste tijd doe ik heel veel met spinazie, met name in de wok.
Ik blijf toch vaak aanlopen tegen de hoeveelheid nattigheid die uit de spinazie blijft komen.

Ik zie nu dat steeds genoemd wordt niet langer dan 5 tot 7 minuten.
Wellicht dat het hier aan ligt, het feit dat ik de spinazie te lang in de wok laat.

Ga het eens uit proberen. Smile



Ik vond de spinazie na het wokken ook erg nat.
Heb het wel weggedaan maar volgende keer doe ik er wat
paneermeel door.



Achter de wolken schijnt de zon

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Hetiszohetis.1



Superlid
Superlid
Lid sinds: 18-12-2008
Antw.: 6148
Vr Sep 06, 2013 1:31 am Reageer met quote

Is een idee, paneermeel. Klopt niet helemaal dan met het koolhydraat arm, maar is wel te doen.

Zat me te bedenken dat een rauw ei toevoegen wellicht ook een goed bindmiddel is.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Jannie1960



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 24-9-2013
Antw.: 9
Do Sep 26, 2013 11:43 am Reageer met quote

Ik maak zelf vaak plaatkoek. De bodem is van koek en daarboven gaat dan appel, rozijnen, noten enz (je kan er van alles op doen). En het wordt gezoet met honing. Ik heb het recept niet hier maar ik denk dat hij ook wel op google staat Very Happy

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Loezie



Superlid
Superlid
Lid sinds: 28-7-2009
Antw.: 34263
Za Jun 28, 2014 10:35 am Reageer met quote

Even naar boven gehaald voor deBelg Wink


Achter de wolken schijnt de zon

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


ElleneSJee.1



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 19-5-2014
Antw.: 367
Wo Sep 24, 2014 3:37 pm Reageer met quote

Ik ben geen echte keukenprinses. Maar pannenkoeken vind ik wel gemakkelijk en snel klaar. Het liefst een hartige. Soms met kaas en ham en soms met met kippen- of kalfsragout.


We zien de dingen niet zo ze zijn...
maar we zien de dingen zo we zelf zijn!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


fietsfiets



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 30-10-2014
Antw.: 7
Vr Okt 31, 2014 1:31 pm Reageer met quote

Wat een handig topic. Ik zal nog eens de tijd nemen om het helemaal door te lezen. Vaak vind ik het nog best lastig om steeds weer iets lekkers op tafel te zetten dat ook nog gezond is en vooral niet teveel tijd kost.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 20 van 20 Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 18, 19, 20

Plaats reactie