VS raadt gebruik Internet Explorer af
Computer, apps, software, tablet & smartphone
Plaats reactie


douweSuperlid
Superlid
Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11403
Di Apr 29, 2014 12:57 am Reageer met quote

WASHINGTON -

Internetgebruikers kunnen voorlopig beter een andere browser gebruiken dan Internet Explorer. Dat stelde het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse veiligheid maandag in een reactie op het grote lek in de browser van Microsoft dat dit weekeinde werd geopenbaard.

Volgens het ministerie kan het lek, dat volgens makers van beveiligingssoftware al wordt misbruikt door hackers, hele computersystemen infecteren. Totdat Microsoft een oplossing heeft gevonden doen internetters er daarom goed aan een andere browser te gebruiken.

Microsoft gaf dit weekeinde aan hard te werken aan een oplossing. Die zal er echter niet komen voor computers die nog draaien op Windows XP. Microsoft staakte onlangs het onderhoud aan dat systeem, dat wereldwijd nog op 15 tot 25 procent van de pc's zou draaien.

Win XP gebruikers, gebruik als browser nu bv Chrom of Firefox.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentieKeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13390
Di Apr 29, 2014 7:48 am Reageer met quote

douwe schreef:
Internetgebruikers kunnen voorlopig beter een andere browser gebruiken dan Internet Explorer.
Computergebruikers kunnen beter overwegen om een ander besturingssysteem te gebruiken dan Microsoft Windows. Ik heb nooit begrepen waarom het toegestaan is dat op 99% van de verkochte PC's een besturingssysteem van één en hetzelfde merk is voorgeïnstalleerd. Je betaalt er dik extra voor en dan heb je nog niet veel meer dan een platform. Dit terwijl we weten dat om de andere versie (98, Vista, 8 ) al helemaal een ramp is qua bugs en andere tekortkomingen. Om over de zogenaamde 'transparantie' (lees onveiligheid) van IE nog maar te zwijgen... Dom ook van MS om XP niet meer te ondersteunen...

Om positief te blijven werken Chrome, Opera, Firefox (niet teveel plug-ins installeren) zeker zo goed als MSIE.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


ron1.1Superlid
Superlid
Lid sinds: 26-3-2008
Antw.: 5168
Do Mei 01, 2014 10:01 pm Reageer met quote

Microsoft komt donderdagavond met een update dat het lek in Internet Explorer moet dichten. Mensen die automatische updates hebben ingeschakeld, krijgen hem vanzelf, aldus het bedrijf.

Deze week waarschuwde Microsoft voor een groot lek in de browser waardoor het gebruik ervan niet meer veilig was. De update is ook beschikbaar voor Windows XP. Eerder gaf het bedrijf nog aan dat er geen oplossing zou komen voor dit besturingssysteem. Het zou nu gaan om een uitzondering.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


ron1.1Superlid
Superlid
Lid sinds: 26-3-2008
Antw.: 5168
Vr Mei 02, 2014 1:32 pm Reageer met quote

Beveiligingsupdate voor Internet Explorer 9 voor Windows Vista (KB2964358)

Installatiedatum: ‎1-‎5-‎2014 23:29

Installatiestatus: voltooid

Type update: belangrijk

Er is een beveiligingsprobleem vastgesteld bij een softwareproduct van Microsoft dat invloed kan hebben op uw systeem. Installeer deze update van Microsoft om uw systeem hiertegen te beveiligen. Zie voor een complete lijst met problemen die in deze update zijn opgenomen het bijbehorende Microsoft Knowledge Base-artikel. Nadat u deze update hebt geïnstalleerd, moet u de computer wellicht opnieuw opstarten.

Meer informatie:
https://support.microsoft.com/kb/2964358

Help en ondersteuning:
https://support.microsoft.com


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie