Help ballen gehakt kunnen stukken beter !
Koken & recepten
Ga naar pagina 1, 2  Volgende Plaats reactie


mark5658.1



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 28-5-2014
Antw.: 6
Vr Jun 06, 2014 10:49 am Reageer met quote

Ik maak graag ballen gehakt maar, hoewel ze best te eten zijn, kunnen ze volgens mij stukken beter. Ik vind ze droog en niet "luchtig".
Doe er zout in en wat gehaktkruiden, eitje kloppen en paneermeel en dan kneden. Balletje maken, aanbraden in de pan, water erbij en dan 30 tot 45 min zachtjes laten garen.

Dacht dat dat oke was Very Happy


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


Advertentie











christoffel



Superlid
Superlid
Lid sinds: 25-11-2008
Antw.: 2947
Vr Jun 06, 2014 12:04 pm Reageer met quote

Dit is pas een bal,Een slager uit Leeuwarden heeft de grootste gehaktbal ter wereld bereid. Met een gewicht van 643 kilo





Aan het onmogenlijke, is niemand gehouden.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage


nandes



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-12-2007
Antw.: 8433
Vr Jun 06, 2014 12:38 pm Reageer met quote

Ik neem 25 % speklap zonder zwoerd, 25 % schouderkarbonade zonder been en 50 % runderriblap en doe dit door de gehaktmolen 5 mm

mengen met zout kruiden ei en wat paneermeel, niet te veel kneden want dan komen de eiwitten los en wordt de bal vaster van.



Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AnneliesGld



Superlid
Superlid
Lid sinds: 20-11-2007
Antw.: 3161
Vr Jun 06, 2014 12:53 pm Reageer met quote

Mijn maakt ze en dat is zijn geheim lol
Voortreffelijk zijn die
Mijn man dus
Wel runder



Het leven komt zoals het komt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


debelg



Superlid
Superlid
Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
Vr Jun 06, 2014 2:25 pm Reageer met quote

mark5658 schreef:
Ik maak graag ballen gehakt maar, hoewel ze best te eten zijn, kunnen ze volgens mij stukken beter. Ik vind ze droog en niet "luchtig".
Doe er zout in en wat gehaktkruiden, eitje kloppen en paneermeel en dan kneden. Balletje maken, aanbraden in de pan, water erbij en dan 30 tot 45 min zachtjes laten garen.

Dacht dat dat oke was Very Happy


probeer het eens met wat nasi kruiden,krijg je een andere smaak



sterven is het toetje van het leven
japans gezegde
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


ron1.1



Superlid
Superlid
Lid sinds: 26-3-2008
Antw.: 5168
Vr Jun 06, 2014 4:41 pm Reageer met quote

voorgebakken uitjes erdoor lekker

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13064
Vr Jun 06, 2014 8:07 pm Reageer met quote

mark5658 schreef:
Ik maak graag ballen gehakt maar, hoewel ze best te eten zijn, kunnen ze volgens mij stukken beter. Ik vind ze droog en niet "luchtig".
Je hebt al enkele tips gehad maar wat voor vlees gebruik je? Het is logisch dat mager rundergehakt droger is dan half-om-half. Mijn voorkeur komt sterk overeen met die van Nandes. Zelf draaien of wat lappen uitzoeken en die laten draaien door de slager geeft ook nog eens een veel smakelijker resultaat.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


ElleneSJee.1



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 19-5-2014
Antw.: 367
Vr Jun 06, 2014 8:38 pm Reageer met quote

Ha leuk. Ik zoek al een tijdje naar een goed recept voor een pikante (niet tè) gehaktbal. Maar wel een recept waar je de kruiden die gebruikt worden zelf samenstelt. Dus bijvoorbeeld een pond gehakt met een eetlepeltje kerry, een half lepeltje gedroogde harrisa, een teentje knoflook, dat soort werk. Want kant-en-klare gehaktkruidenmix die zijn meestal niet precies je smaak en ze verdwijnen vaak uit het assortiment. Dat geluk heb ik altijd, wat wij lekker vinden verdwijnt na een tijdje. Confused

Dus als iemand een lekker recept heeft, ik lees het graag.



We zien de dingen niet zo ze zijn...
maar we zien de dingen zo we zelf zijn!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


debelg



Superlid
Superlid
Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
Vr Jun 06, 2014 8:45 pm Reageer met quote

Ten eerste is het soort vlees belangrijk.gewoon bakken, niet water erbij doen .je moet ze bakken in olijfolie , maar croma kan ook.nooit lang laten sudderen.


sterven is het toetje van het leven
japans gezegde
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


debelg



Superlid
Superlid
Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
Vr Jun 06, 2014 8:53 pm Reageer met quote

Voor meer smaak , neem op een pond gehakt 2 teentjes knoflook , een zakje nasi kruiden, en een theelepel sambal.ook een have rode ui fijn gesnipperd. Meng dit door het gehakt.echt geen kerrie, dat neemt de smaak weg


sterven is het toetje van het leven
japans gezegde
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


debelg



Superlid
Superlid
Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
Za Jun 07, 2014 8:47 am Reageer met quote

het staat er al een keer,maar nogmaals rundergehakt is te droog .neem liever half om half.


sterven is het toetje van het leven
japans gezegde
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AnneliesGld



Superlid
Superlid
Lid sinds: 20-11-2007
Antw.: 3161
Za Jun 07, 2014 9:10 am Reageer met quote

debelg schreef:
het staat er al een keer,maar nogmaals rundergehakt is te droog .neem liever half om half.


Rundergehakt is mager
Vandaar dat wij dat gebruiken ivm gewicht
Mijn man is expert in eten van gehakt lol
Ze zijn niet droog
Maar hij verklapt het geheim niet lol



Het leven komt zoals het komt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


mark5658.1



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 28-5-2014
Antw.: 6
Za Jun 07, 2014 12:29 pm Reageer met quote

Dank voor de nuttige tips. Volgende week maar eens proberen want dit weekend wordt het barbeque en witte wijn Smile

groet Mark


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Za Jun 07, 2014 2:07 pm Reageer met quote

Zelf gebruik ik altijd rundergehakt ( varkensvlees mag ik niet).
Ik doe er dan kipkruiden Very Happy , een theelepel sambal manis, een scheutje ketjap manis, wat gedroogde bieslookkruiden, 1 ei en wat paneermeel doorheen.
Ballen of balletjes van draaien, olijfolie met een klontje roomboter verhitten en de ballen daarin aan alle kanten aanbraden.
Dan het gas laag zetten en ongeveer 20 minuten (af en toe omkeren) met een deksel op de pan zachtjes gaar laten sudderen.



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Za Jun 07, 2014 5:21 pm Reageer met quote

Nee hoor......ik doe er ook geen scheppen en scheuten van in! Als diabetespatiente mag ik heus wel wat zoets hebben van tijd tot tijd.
Met een klein beetje sambal- en ketjap manis wordt het helemaal niet te zoet maar geeft het net een smakelijk accent aan de gehaktballen.....



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


debelg



Superlid
Superlid
Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
Za Jun 07, 2014 6:44 pm Reageer met quote

Smaken verschillen gelukkig, ik maak ze het liefst met half om half.
.rundergehakt vind ik te droog. Ook zit er maar weinig smaak aan.



sterven is het toetje van het leven
japans gezegde
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AnneliesGld



Superlid
Superlid
Lid sinds: 20-11-2007
Antw.: 3161
Za Jun 07, 2014 6:51 pm Reageer met quote

libelle49 schreef:
De ballen van Nandes en Amber lijken mij het smakelijks, ik ga het eens proberen. Laughing Die van Annelies zijn een groot geheim, kun je je man niet uithoren als hij slaapt?


Lol Libelle
Ik weet het wel
ze lijken op die van Amber
bijna hetzelfde



Het leven komt zoals het komt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


debelg



Superlid
Superlid
Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
Za Jun 07, 2014 7:23 pm Reageer met quote

Jullie hebben de mijne nooit geproefd, maar mijn buurvrouw en haar man wel.ze hebben mijn recept uitgeprobeerd en willen alleen nog maar zulke ballen gehakt..dat zegt mij genoeg


sterven is het toetje van het leven
japans gezegde
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


ElleneSJee.1



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 19-5-2014
Antw.: 367
Zo Jun 08, 2014 2:05 pm Reageer met quote

amber schreef:
Ik doe er dan kipkruiden Very Happy , een theelepel sambal manis, een scheutje ketjap manis, wat gedroogde bieslookkruiden, 1 ei en wat paneermeel doorheen.


Heb je het dan over 500 gram gehakt?
En Kipkruiden, welk merk? en hoeveel gebruik je.
Hoeveel is een scheutje? een eetlepel vol, twee?



We zien de dingen niet zo ze zijn...
maar we zien de dingen zo we zelf zijn!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Zo Jun 08, 2014 2:11 pm Reageer met quote

Ja,ik ga meestal uit van 500 gram rundergehakt.
V.w.b. de hoeveelheden kijk ik niet zo nauw; een scheutje ketjap is ook echt een scheutje, een flinke theelepel sambal lijkt me duidelijk, kipkruiden kan je gebruiken van het merk Silvo, maar ook de Lidl heeft lekkere kipkruiden en omdat daar ook zout in zit moet je het naar smaak gebruiken.
Ook de gedroogde bieslook doe je erbij op gevoel.
Dan een ei en genoeg paneermeel om een lekkere bal van te draaien. Very Happy



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 2 Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Plaats reactie