Hazenrug met portsaus
Koken & recepten
Plaats reactie


Bevertje 55



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 30-1-2006
Antw.: 116
Di Dec 19, 2006 12:16 am Reageer met quote

Ingrediënten
2 hazenruggen
50 gram boter
100 ml port
100 ml slagroom
aluminiumfolie

Bereiden
Vlees inwrijven met zout en peper. In de braadpan de boter verhitten en hierin de hazenrug aan beide zijden aanbraden. Helft van de port en een scheutje water toevoegen en het vlees met het deksel half op de pan 30 min. braden. Vlees regelmatig keren. Slagroom op kamertemperatuur laten komen.

Hazenruggen uit de pan nemen, in aluminiumfolie verpakken en even laten rusten. Slagroom en de rest van de port erbij schenken, aan de kook brengen en 3 min. laten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper en apart bij het vlees serveren. Aan tafel filets van het bot snijden en de filets vervolgens in plakjes snijden. Lekker met aardappelpuree met crème fraîche en verse nootmuskaat en kruidige rodekool.

Kruidige Rodekool
Fruit de gesnipperde ui en blokjes appel in ruim olijfolie.
Bak in reepjes gesneden rodekool mee. Kruid de kool met kaneel, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat en zout. Voeg water en rode wijn toe totdat de rodekool net onder water staat. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer een uur zachtjes gaar stoven. Roer er op het laatst suiker en een scheutje balsamico-azijn door.

Prettige Kerstdagen en een Gezond 2007
Bevertje



Carpe Diem
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Advertentie











Pagina 1 van 1

Plaats reactie