Preitaart
Koken & recepten
Plaats reactie


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Di Dec 01, 2015 11:17 pm Reageer met quote

Preitaart

Ik ben een grote fan van hartige taarten en dan vooral van preitaart; je kunt deze taart geven als voor- of bijgerecht of in dunne punten gesneden als hartig hapje.

Onderstaand recept is een basisrecept voor preitaart, maar je kunt aan het prei/ei/roommengsel van de vulling k bijvoorbeeld kleingesneden runder-of kalkoenham of pekelvlees toevoegen, wat je maar lekker vindt.
Gebruik dan niet meer dan 100-150 gram......

Dit heb je nodig:

6-7 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg;
3 flinke preien;
4 eieren;
6 eetlepels geraspte belegen kaas;
room;
zwarte peper en zout naar smaak;
nootmuskaat;
paneermeel.

Zo maak je het:

Laat eerst de bladerdeegplakjes ontdooien.
Verwarm de oven vr op 200 graden.

Maak de preien schoon; verwijder het buitenste blad en snijd het donkergroene gedeelte er af.
Snijd elke prei in de lengte in vieren (niet helemaal doorsnijden tot onderen) en snijd dan elke prei in kleine stukjes.
Snijd als je runder-of kalkoenham of pekelvlees gebruikt ook dat in hele kleine stukjes.

Verhit een scheutje olie in een wok of een braadpan en bak daarin eerst het kleingesneden vlees (als je dat gebruikt) en niet te lang.
Voeg er dan de kleingesneden prei aan toe en bak ook dat omscheppend totdat de prei iets geslonken is.
Bestrooi met zwarte peper, nootmuskaat en zout naar smaak.
Schep dan alles in een vergiet en laat een beetje uitlekken.

Bekleed ondertussen een ronde lage bakvorm met het bladerdeeg.
Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en bestrooi met een beetje paneermeel.

Zet tot gebruik in de koelkast.

Klop de vier eieren los met een flinke scheut room en roer er de geraspte kaas en wat peper en nootmuskaat doorheen.

Neem het deeg uit de koelkast en verdeel de prei over de bodem.
Giet er daarna het ei/room/kaasmengsel overheen.

Zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat ongeveer 40-45 minuten bakken totdat de bovenkant stevig aanvoelt en mooi goudbruin en gaar is.



Bron:Mijn Weblog



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13081
Wo Dec 02, 2015 12:02 am Reageer met quote

Prei is een veelzijdige groente en hartige taart is heerlijk! Als voorgerecht, met een salade als hoofdgerecht of als tapas, bij de borrel of iets dergelijks. Ik begrijp dat jij het niet doet maar ik grijp al gauw naar blokjes gerookt spek bij dergelijke gerechten. Maar ik ga toch eens gauw eens iets proberen met andere ingredinten, zoals jij suggereert. Ik heb bijvoorbeeld blauwschimmelkaas in mijn achterhoofd als variant.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Wo Dec 02, 2015 1:53 am Reageer met quote

Nee, ik gebruik idd. geen spek o.I. d. maar wl vaak (wat ik bovenaan ook al schreef) kleingesneden runder- of kalkoenham of kleingesneden pekelvlees.


Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Renee70



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 4-11-2016
Antw.: 14
Wo Dec 07, 2016 9:37 pm Reageer met quote

Het klinkt heerlijk Amber, bedankt voor het delen van dit recept

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


RiavVliet.1



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 7-11-2016
Antw.: 4
Wo Dec 07, 2016 10:43 pm Reageer met quote

Dat ziet er erg lekker uit. zelf voeg ik vaak kerrie aan toe bij gerechten met prei

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie