een ei koken
Koken & recepten
Ga naar pagina 1, 2  Volgende Plaats reactie


nandes



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-12-2007
Antw.: 8433
Do Dec 10, 2015 1:54 am Reageer met quote

breng een pannetje water aan de kook.
prik met een eierprikker een gaatje in de bolle kan van het ei.
doe de eieren met een lepel in de pan met kokend water
kijk op de klok.
voor een goed ei kook je het ei 5 minutem

eet smaklelijk



Met 'n oald hoes en 'n joonk wief he'j altied wat te knooi'n
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











Chess.1



Superlid
Superlid
Lid sinds: 17-4-2008
Antw.: 3823
Do Dec 10, 2015 2:00 am Reageer met quote

Ik heb het water laten aanbranden.... Wat nu?


Door de geschiedenis heen is het wetenschappers, academici, rechters en andere intellectuelen vaak verweten dat zij in een ivoren toren leven.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


elvira



Superlid
Superlid
Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 103143
Do Dec 10, 2015 2:15 am Reageer met quote

Dat is een aangebrand pannetje dus dat pannetje schoonmaken Very Happy

Maar ik doe het eitje gelijk in het koude water en ik heb een wekker...niets geen klok kijken. Wekker roept vanzelf wel toktoktok.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Anna J



Superlid
Superlid
Lid sinds: 27-11-2007
Antw.: 11385
Do Dec 10, 2015 2:20 am Reageer met quote

Ik doe mijn eitje ook gelijk in het koude water Elvira, en kijk even op mijn horloge hoe laat het is.
Zodra het water kookt, wacht ik nog 4 minuten Laughing
Altijd goed, niet te zacht en niet te hard.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Chess.1



Superlid
Superlid
Lid sinds: 17-4-2008
Antw.: 3823
Do Dec 10, 2015 2:25 am Reageer met quote

Hier wordt de themodinamica toch een beetje onderschat. Het aantal Kcal dat aan het water wordt toegevoegd per tijdseenheid kan niet los worden gezien van de tijdseenheid die nodig is om tot een gewenst resultaat te komen........ Laughing


Door de geschiedenis heen is het wetenschappers, academici, rechters en andere intellectuelen vaak verweten dat zij in een ivoren toren leven.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


elvira



Superlid
Superlid
Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 103143
Do Dec 10, 2015 2:30 am Reageer met quote

Het is misschien gek maar krijg gelijk trek in een ei ....serieus.
Maar een beetje laat voor een bammetje met ei.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Chess.1



Superlid
Superlid
Lid sinds: 17-4-2008
Antw.: 3823
Do Dec 10, 2015 2:34 am Reageer met quote






Door de geschiedenis heen is het wetenschappers, academici, rechters en andere intellectuelen vaak verweten dat zij in een ivoren toren leven.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


elvira



Superlid
Superlid
Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 103143
Do Dec 10, 2015 3:42 am Reageer met quote

oh, dat ziet er lekker uit!

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13064
Do Dec 10, 2015 7:23 am Reageer met quote

Een hardgekookt ei is nog lekker zacht maar wel met zowel eiwit als eigeel gestold en zeker niet blauw gekookt. Eiwit heeft aan 63°C voldoende om te stollen, helaas is dat onvoldoende voor de dooier. Het eigeel gaat pas stollen bij 68°C. Het mooiste resultaat krijg je na één uur in water van 68 à 69°C. Dat duurt me te lang en het is me te omslachtig omdat ik geen thermostaateierkookpannetje heb.

Mij bevalt het goed door de eitjes met kraanwatertemperatuur aan de kook te brengen en daarna een minuut zacht te laten doorkoken. Van de kook af nog tien minuten in het warme water laten en daarna afspoelen met koud water. Korter dan tien minuten in het warme water laten staan voor een zachter ei en iets langer als je plakjes nodig hebt.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Benneke



Superlid
Superlid
Lid sinds: 26-10-2006
Antw.: 8087
Do Dec 10, 2015 3:03 pm Reageer met quote

Tsjonge, wordt wel ingewikkeld hoor om een eitje te koken. Ik denk dat ik maar een eitje ga bakken.


Benneke



Wie vrolijk is, laadt de schijn op zich oppervlakkig te zijn. (Godfried Bomans)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13064
Do Dec 10, 2015 3:39 pm Reageer met quote

Benneke schreef:
Ik denk dat ik maar een eitje ga bakken.
Daar geldt hetzelfde voor. Smile Als je een Maillardreactie wilt voorkomen bakken op 68 à 69 Celsius. Mag wat korter dan koken.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Hizhi.o



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-8-2014
Antw.: 5354
Do Dec 10, 2015 3:48 pm Reageer met quote

Pocheren dan?

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13064
Do Dec 10, 2015 3:53 pm Reageer met quote

Hizhi.o schreef:
Pocheren dan?
Da's een mooie techniek voor gestold eiwit en deels vloeibaar eigeel.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Benneke



Superlid
Superlid
Lid sinds: 26-10-2006
Antw.: 8087
Do Dec 10, 2015 7:59 pm Reageer met quote

Vanmiddag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb zelfs twee eitjes tegelijk gekookt. In hetzelfde pannetje natuurlijk.
Er werden in de eieren geen gaatjes geprikt en ik heb ze ook niet met een lepel in het water gelegd, maar ze er zo in gekwakt.

Het resultaat was verbluffend en goed eetbaar. Wel de doppen er afpellen, dat scheelt een stuk met het eitje op eten.

(eierdoppen, bewaren in een emmertje water. Dit water kan gebruikt worden om de planten water te geven. Er zit dan kalk en andere meststoffen in het water.



Benneke



Wie vrolijk is, laadt de schijn op zich oppervlakkig te zijn. (Godfried Bomans)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13064
Do Dec 10, 2015 8:08 pm Reageer met quote

Benneke schreef:
Vanmiddag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb zelfs twee eitjes tegelijk gekookt. In hetzelfde pannetje natuurlijk.
Er werden in de eieren geen gaatjes geprikt en ik heb ze ook niet met een lepel in het water gelegd, maar ze er zo in gekwakt.

Het resultaat was verbluffend en goed eetbaar. Wel de doppen er afpellen, dat scheelt een stuk met het eitje op eten.
Geweldig! Je hebt jezelf overtroffen! Wink

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


BIBI58



Superlid
Superlid
Lid sinds: 19-9-2013
Antw.: 9978
Do Dec 10, 2015 8:58 pm Reageer met quote

wat doen jullie moeilijk.......hahaha
ik heb een eierkoker........altijd goed.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


elvira



Superlid
Superlid
Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 103143
Do Dec 10, 2015 9:00 pm Reageer met quote

Je kan ook aan de kip vragen of zij voortaan gekookte eitjes wil leggen Very Happy

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


douwe



Superlid
Superlid
Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11398
Vr Dec 11, 2015 3:19 am Reageer met quote

elvira schreef:
Je kan ook aan de kip vragen of zij voortaan gekookte eitjes wil leggen Very Happy


wil je als man eens goed voor de dag komen kun je vragen: "hoe wil je je eitje morgenvroeg hebben bij het ontbijt? Gekookt, gebakken of bevrucht?"



Je hebt denkers en je hebt doeners. De ergste zijn de denkers die denken dat ze wat doen!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Vr Dec 11, 2015 3:23 pm Reageer met quote

Ik zet mijn eieren op met koud water; voor een zacht ei breng ik het water aan de kook en dan 3-4 minuten laten koken, voor een hard toch zeker 5+ minuten laten koken.
Ik heb onlangs een éénpersoons magnetron eierkokertje aangeschaft; je kunt er een gepocheerd ei in bereiden en zelfs een roereitje Very Happy .
Handig als je snel klaar wilt zijn want het kost je maximaal 30-60 seconden.





Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13064
Vr Dec 11, 2015 3:56 pm Reageer met quote

amber schreef:
Ik heb onlangs een éénpersoons magnetron eierkokertje aangeschaft; je kunt er een gepocheerd ei in bereiden en zelfs een roereitje
Leuk dingetje! Kan het in de vaatwasser?

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Pagina 1 van 2 Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Plaats reactie