Champignon Ragout
Koken & recepten
Plaats reactie


Stef51



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 8-3-2016
Antw.: 5
Di Mrt 08, 2016 11:02 pm Reageer met quote

Champignon Ragout

Ingrediënten:
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml groente bouillon
2 eetlepel sherry
1 eetlepel boter of olijf olie
1 gesnipperde ui
400 gr champignons, fijn gesneden
1 eetlepel Provinciaal kruiden
2 eetlepel crème fraîche

Bereiding:

Smelt 50 gram boter in een braadpan op middelmatige vlam.
Als de boter gesmolten is, voeg de bloem toe.
De mix zou snel dikker moeten worden.
Nu is de tijd om geleidelijk de bouillon toe te voegen.
Voeg de sherry toe en laat de saus al roerend een paar minuten zachtjes koken.
Verwarm ondertussen 1 eetlepel boter in een pan en bak de uisnippers ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn.
Voeg de gesneden champignons, kruiden, zout en peper naar gelang je smaak.
Bak het een paar minuten op hoog vuur.
Als de champignons bruin zijn, voeg ze dan samen met de crème fraîche bij de saus.
Voeg extra zout en peper toe indien nodig.
Laat het geheel een paar minuten zachtjes koken zodat de smaken samensmelten.

Kijk ook op: www.pcstef.nl



Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











pieneke



Superlid
Superlid
Lid sinds: 13-8-2007
Antw.: 3735
Wo Mrt 09, 2016 5:02 pm Reageer met quote

Marguerite1 schreef:
Oh heerlijk. Dat lijken de zwitserse bruine champignons wel.
Vooral de sherry zal het een apart smaakje geven. Ik krijg al trek.
Je kunt het over puree of rijst eten.


ziet er ggoed uit!!
eet smakelijk haha van de foto



groetjes pieneke; leef en laat leven, zonder overlast te geven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Stef51



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 8-3-2016
Antw.: 5
Wo Mrt 09, 2016 6:33 pm Reageer met quote

Bedankt allemaal voor de reactie Very Happy

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


pieneke



Superlid
Superlid
Lid sinds: 13-8-2007
Antw.: 3735
Wo Mrt 09, 2016 6:37 pm Reageer met quote

oh ja, rijst natuurlijk, ikzelf eet het meestal op brood of toast, als het afgekoeld is erg lekker op van die kleine toastjes.
jij bedankt stef 51 voor recept. Wink



groetjes pieneke; leef en laat leven, zonder overlast te geven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


BIBI58



Superlid
Superlid
Lid sinds: 19-9-2013
Antw.: 9978
Vr Mrt 11, 2016 4:23 pm Reageer met quote

Dat is echt wat voor mij
Mijn man lust het graag.maar niet uit blik.....
Thank you!


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


pieneke



Superlid
Superlid
Lid sinds: 13-8-2007
Antw.: 3735
Vr Mrt 11, 2016 9:13 pm Reageer met quote

ja, vers is natuurlijk veel lekkerder.
hoewel ik soms wel een blikje neem.
Laughing



groetjes pieneke; leef en laat leven, zonder overlast te geven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


BigEd



Superlid
Superlid
Lid sinds: 22-2-2006
Antw.: 1154
Ma Mrt 14, 2016 2:17 pm Reageer met quote

Stef, dat ziet er lekker uit!!!! Mooie foto ook.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Pagina 1 van 1

Plaats reactie