Gazpacho. Spaanse koude groentesoep.
Koken & recepten
Plaats reactie


Lucia51.1



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 3-8-2016
Antw.: 301
Vr Sep 16, 2016 9:09 am Reageer met quote

Gazpacho een voorgerecht.
De groenten worden rauw gepureerd en gebonden met broodkruim. Het is belangrijk dat de soep na bereiding een paar uur in de koelkast kan rusten, zodat de verschillende smaken aan elkaar kunnen wennen.
Je kunt deze soep een dag bewaren in de koelkast. Niet langer, omdat er komkommer in zit.
Voor zes personen


IngrediŽnten
Voor de soep
600 gram tomaten met smaak
1 1/2 komkommer, geschild
1 flinke ui
1 rode paprika
2 tenen knoflook uit de knijper
broodkruim van 6 sneetjes casinowit (twee dagen oud)
8 deciliter water
1/2 deciliter rode wijnazijn
1 eetlepel zout (anders wordt de soep flauw)
1/2 deciliter olijfolie extra vergine
1 klein blikje tomatenpuree
En verder
1/2 komkommer, geschild
1 ui
1 groene paprika
broodblokjes van 4 sneetjes casinowit (twee dagen oud)
1 knoflookteentje
olijfolie

Voorbereiding/Bereiding
Ontvel de tomaten. Snijd de groente voor de soep na het wassen in kleine blokjes, vermeng alles in een grote kom met het broodkruim. Giet de gezeefde tomaten als je die gebruikt (zie opmerking hieronder), het water en de azijn erover, en pureer dit in gedeelten in de blender. Zet de soep afgedekt minstens twee uur in de koelkast.
Snijd de overige groenten vlak voor het opdienen in mooie kleine dobbelsteentjes.
Verhit wat olijfolie in een koekepan, bak hier een gehalveerd knoflookteentje in. Verwijder de knoflook, bak dan in dezelfde olie de broodblokjes goudbruin.

Serveren
Roer vlak voor het opdienen tomatenpuree en olijfolie door de gazpacho (gebruik een garde), en maak op smaak af met zout. Giet de soep in een mooie schaal om aan tafel uit te serveren, of in individuele borden of kommen.
Doe de blokjes groenten iedere soort apart in kommetjes, en ook de broodblokjes. Zet deze op tafel. Iedereen kan uit deze kommetjes in zijn soep scheppen wat hij lekker vindt.

Opm: Als er geen lekkere verse tomaten te krijgen zijn neem je een pondspak gezeefde tomaten van een goed merk. Neem geen genoegen met Wasserbomben. En ook niet met C-merk gezeefde tomaten, want zo'n pakje is veel wateriger dan iets duurdere merken.

Buen provecho!


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











kees52



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 29-3-2006
Antw.: 433
Vr Sep 16, 2016 12:09 pm Reageer met quote

Lekker, bedankt voor het recept


Bomans: Humor is overwonnen droefheid!
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie