Nasi goreng
Koken & recepten
Plaats reactie


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13081
Zo Jan 08, 2017 6:11 pm Reageer met quote

Nasi goreng

300 g rijst
7 eetlepels olie
250 g varkenslappen, in stukken gesneden of rauw gefileerd kippenvlees
1 ui, geraspt
1 à 2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ theelepel trassi
1 theelepel citroensap
2 theelepels ketoembar (koriander)
1 theelepel laos
½ theelepel djinten (komijn)
2 theelepels sambal oelek
zout
1 theelepel bruine basterd suiker
2 uien, gesnipperd
2 preien, in ringen gesneden
2 eetlepels gehakte selderie
3 eetlepels sojasaus
100 g gepelde garnalen
4 eieren
boter
50 g gekookte ham

Kook de gewassen rijst in 7 dl water droog en korrelig. Laat de rijst goed koud worden. Verwarm in een braadpan de helft van de olie. Voeg er het varkensvlees of het kippenvlees aan toe en laat het vlees in 15 minuten bruin en gaar bakken. Doe ui met knoflook, trassi, citroensap, ketoembar, laos, djinten, sambal, zout en basterdsuiker in een kom. Stamp en wrijf alles zo goed mogelijk door elkaar. Schep met een schuimspaan het vlees uit de pan. Voeg het kruidenmengsel bij de hete olie en laat het op laag vuur 5 minuten fruiten. Voeg dan de uisnippers, prei, selderiegroen en de rest van de olie toe met de sojasaus. Bak dit alles op hoog vuur gedurende 5 minuten, onder geregeld omleggen tot de groenten halfgaar zijn. Voeg vervolgens rijst, vlees en garnalen toe. Bak het geheel op hoog vuur onder geregeld omscheppen, Bak tegelijkertijd de eieren in boter in een koekenpan, Breng de gebakken rijst op smaak met zout, sojasaus of sambal. Schep de nasi goreng in een grote verwarmde schaal. Snijd de ham in reepjes en leg deze er bovenop. Leg hierop de gebakken eieren. Geef er kroepoek bij.



“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)


Laatst aangepast door Keesvi op Zo Jan 08, 2017 7:29 pm, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Advertentie











BIBI58



Superlid
Superlid
Lid sinds: 19-9-2013
Antw.: 9978
Zo Jan 08, 2017 6:59 pm Reageer met quote

hmmmmmmmm.lekker!

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13081
Ma Feb 06, 2017 9:21 pm Reageer met quote

BIBI58 schreef:
hmmmmmmmm.lekker!

Is uit een kookboek van meer dan veertig jaar oud maar ik vind het nog steeds een aanrader, vooral omdat je die boemboe helemaal zelf maakt, liefst met een echte tjobek natuurlijk maar de vijzel met stamper van IKEA voldoet net zo goed. De boemboe kun je daardoor helemaal naar eigen smaak pittiger of milder maken, zoeter (bij voorkeur met gula djawa, Javaanse palmsuiker) of zouter etc. En het ruikt zo lekker, vooral door die zware ondertoon van trassi, waardoor je tijdens het koken al volop kunt genieten. Smile



“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Pagina 1 van 1

Plaats reactie