Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alles
Actualiteiten
Buitenleven
Digitaal
Fotografie
Gezondheid
Lifestyle
Opmerkelijk
Voeding
Wetenschap


Kaneelbrood wecken, makkelijk en lekker om in voorraad te hebben!



Maak een brooddeeg naar keuze en laat het rijzen. Voor drie glazen van 3/4 liter gebruik ik 500 gram meel. Vet de weckglazen in met boter en strooi er wat paneermeel over. Na de eerste rijs het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen. Smelt wat roomboter en bestrijk het deeg ermee. Hierover kun je wat kaneel en desgewenst wat suiker strooien. Snij dan stroken, ongeveer zo breed als de helft van de hoogte van het weckglas, en rol ze op. (en hoe dunner je het deeg uitrolt, hoe meer kaneel je kunt strooien ;-). Laat het rolletje in het weckglas glijden en nog een half uurtje narijzen. Bak dan het brood in een goed voorverwarmde oven van 180 graden tot het gaar is, meestal duurt dit ongeveer 20-30 minuten maar hou het even goed in de gaten. Meestal zal een klein beetje van het brood boven de rand van het weckglas uitsteken, snij dit eraf en eet het lekker wam op.

Sluit het weckglas en, als het een beetje is afgekoeld, zet je ze in een pan met lauw water en brengt het langzaam aan de kook. Weck het 30 minuten bij 100 graden, de tijd gaat in als het water kookt. Deze weckglazen hebben de neiging om te gaan drijven, doe dus net zoveel water in je kookpan tot ze net blijven staan of, zoals ik altijd doe, zet ze "klem" met de deksel.

Na de kooktijd de glazen uit het water tillen en helemaal af laten koelen voordat je de klemmetjes er afhaalt. Dit product is, zolang het glas gesloten blijft, minstens een jaar houdbaar. Je kunt het er zo uit laten glijden. Lekker met een lik boter of met een beetje honing!

Gastblogger: Hanneke van DeGulleAaarde



















• Reageren   • Doorsturen   • Afdrukken   • Waarschuwen   • Artikel schrijven  

Geplaatst door 50plusser.nl
07 januari 2015 11:14
1898 keer bekeken.

Klik hier om dit artikel toe te voegen aan uw weblog



Meer van dit soort artikelen lezen?
_
Vergeet jezelf dan niet aan te melden. Ontvang 2x per maand 'Het beste van het web' via e-mail.
_



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_


Er zijn nog geen reacties gegeven.




Andere Magazine artikelen
_
Categorie Voeding
_


Fasen van de slaap en factoren die de slaap kunnen beïnvloeden
Ieder mens heeft slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Als je wakker bent, doe je veel indrukken op. Dat kost energie. Tijdens het ...
Lees verder | Reacties 0 | Door Redactie | Toevoegen


Beerexperience dompelt bezoekers onder in de bierhistorie van Gent
Het Gruuthuse Museum in Gent is een must voor bierliefhebbers. Verder kan je je laten onderdompelen in de historie van het gerstenat in de My Beer Experience. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door MarianVisservanKlaarwater | Toevoegen


Stamppot bitterballen, een verrassend lekker recept
Als je van bitterballen en stamppot houdt dan is dit recept wellicht eens leuk om te proberen. Alles kan in een kroket of bitterbal verwerkt ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Zelf thuis makreel roken is eigenlijk heel erg makkelijk om te doen.
Hoe rook je makreel? In deze kookvideo maakt Yvette van boven het gerecht gerookte makreel met makreel uit Egmond aan Zee. Bij de visboer ...
Lees verder | Reacties 1 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Gordon Ramsay kerstrecept: geroosterde kalkoen met citroen, knoflook en peterselie
Gordon legt uit hoe je de perfecte geroosterde kalkoen op tafel zet. Het belangrijkste is dat hij niet uitdroogt en dat doe je door de perfecte ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Dit is hoe Parmezaanse kaas wordt gemaakt en waarom het zo duur is.
Parmezaanse kaas is wereldberoemd en kan de smaak een gerecht van middelmatig naar geweldig veranderen. Het wordt nog steeds met zorg en ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


‘Helft consumenten proeft geen verschil tussen pils en 0,0’
De helft van de consumenten proeft blind geen verschil tussen pils en 0,0%. Dit blijkt uit een blinde smaaktest die bierbrouwer AB InBev gisteren hield in Den Haag. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: maak zelf Vietnamese kip loempia
Deze snack lust bijna iedereen en is toch echt het lekkerst als je de vulling zelf bereid. Dit recept is super simpel en goed voor 30 overheerlijke loempia's. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: Zeewolf met gembersalsa
Wrijf de vis in met citroensap en laat dit even intrekken. Verwijder pitjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng dit ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


'Bier goed voor je liefdesleven'
Je liefdesleven verbetert dankzij een of twee glazen bier per dag. Dat is een opmerkelijk weetje in de Bierista Bieropleiding. Deze opleiding ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept voor Noodels met kip en Thaise wok groente in ketjap sesam saus
Lekker en makkelijk recept en ook niet zo duur, ik koop meestal deze producten als het in de aanbieding is of als het 2e gratis is. Maar ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen












_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
4 berichten
0 tweets
2 foto's
56 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2019
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzón 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_