Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alles
Actualiteiten
Buitenleven
Digitaal
Fotografie
Gezondheid
Lifestyle
Opmerkelijk
Voeding
Wetenschap


Kunnen wij ons voedsel en de producenten daarvan nog wel vertrouwen?



Wederom toont het programma Keuringsdienst van Waarde aan dat er met ons voedsel wordt gerommeld. Na een steekproef in Den Haag onder diverse slagers te hebben gedaan, blijkt dat 4 van de 10 bestellingen lamsvlees 100% uit kalkoenvlees bestaat.





“We merkten een enorm prijsverschil in lamsvlees, bij sommige slagers was het veel goedkoper dan bij de supermarkt”, aldus Teun van de Keuken (kvw).

In de jacht op het goedkoopste product in de schappen te leveren lijkt een percentage van de middenstand maar vooral de grote industriële producenten van voedsel het niet zo nauw met de gezondheid van de consument te nemen.

Producten lijken vaak op hetgeen je denkt te kopen. Niet gerookte rookworst waaraan een aroma is toegevoegd, geplakt vlees, oud vlees, fruit en groenten die in gaskamers i.p.v. door de zon is gerijpt, oude kaas die door enzymen versneld de ‘juiste smaak heeft verkregen, suikervervangers die kanker veroorzaken en ga zo maar door.

2-jaar oude Happy Meal
Neem chiroprator Andrew Rivera. In zijn wachtkamer vind je een 2-jaar oude Happy Meal die er nog net zo uit ziet als de dag dat deze is gekocht. Na hierover een artikel te hebben gelezen vonden we op internet zelfs voorbeelden van hamburgers van 14 jaar oud die buiten de koelkast zijn bewaard en waar geen schimmel op zit en waar insecten vanaf blijven. Dat geeft je toch te denken.

Je weet niet wat je eet
Dit is de titel van een schokkend artikel in The Guardian. Redacteur Joanna Blythman schrijft haar ondervindingen naar aanleiding van een undercoveractie in de voedsel industrie. Lees hoe ons voedsel werkelijk wordt geproduceerd, hoe oude ambachten door laboratoriumwerk is verruild, hoe groot de verscheidenheid aan additieven is en hoe deze volgens een ‘schoon etiket’ policy uit het oog van de consument worden gehouden.
Lees de Nederlandstalige versie van dit artikel via Blendle

Er zijn al jaren geruchten die veelal door geitenwollensokkentypes via blogs of actiegroepen de wereld in worden geholpen. Ik heb altijd wel gedacht dat er een kern van waarheid in negatieve verhalen over voedselproductie zat maar dat de situatie en de minachting voor onze gezondheid niet zo groot was.

In hoeverre vertrouw jij het voedsel uit de supermarkt nog?




• Reageren   • Doorsturen   • Afdrukken   • Waarschuwen   • Artikel schrijven  

Geplaatst door 50plusser.nl
16 april 2015 11:41
625 keer bekeken.

Klik hier om dit artikel toe te voegen aan uw weblog



Meer van dit soort artikelen lezen?
_
Vergeet jezelf dan niet aan te melden. Ontvang 2x per maand 'Het beste van het web' via e-mail.
_



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_


Er zijn nog geen reacties gegeven.




Andere Magazine artikelen
_
Categorie Voeding
_


Speciaalbier en alcoholvrij bier voor tiende jaar op rij in de lift
De consumptie van speciaalbier en alcoholvrij bier laat voor het tiende jaar op rij groei zien. Pils blijft veruit de grootste biercategorie ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: Hoe maak je Russische honingtaart (Medovik)
Als je deze taart een keer geproefd hebt wil je niets anders bij de koffie. Het recept is relatief gemakkelijk.
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Kroketten maken - Heerlijk recept voor je huisgemaakte rundvleeskroket
Hoe maak je zelf kroketten? In deze video leer je hoe je de lekkerste kroketten op tafel zet.
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: Rundvlees Stoofpot (Beef Stew)
In deze kookvideo maken koks Vere en Judie van de eetstoornis behandeling Be-LeeF! in Portugal een heerlijke rundvlees stoofpot met aardappels ...
Lees verder | Reacties 2 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Keuringsdienst Van Waarde - Chique Vlees
Er wordt steeds meer vlees met exotische benaming aangeboden. Zijn dit nieuwe stukken vlees of worden we voor het lapje gehouden?
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Maak het jezelf makkelijk met deze 16 kersttoetjes

Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


35 ongelofelijk handige kooktrucjes
Zo zie je maar weer dat er voor iedere uitdaging wel een simpele oplossing te vinden is. En dit filmpje laat zien dat dit vaak makkelijker ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Fermenteren is lekker, leuk en gezond
Gefermenteerde groenten stimuleren de gezondheid en zijn vooral heel erg lekker. Zuurkool, augurken, olijven, uien, worteltjes, zowat elke ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Beerexperience dompelt bezoekers onder in de bierhistorie van Gent
Het Gruuthuse Museum in Gent is een must voor bierliefhebbers. Verder kan je je laten onderdompelen in de historie van het gerstenat in de My Beer Experience. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door MarianVisservanKlaarwater | Toevoegen


Stamppot bitterballen, een verrassend lekker recept
Als je van bitterballen en stamppot houdt dan is dit recept wellicht eens leuk om te proberen. Alles kan in een kroket of bitterbal verwerkt ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen












_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
24 berichten
0 tweets
47 foto's
582 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2020
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzón 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_