Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alles
Actualiteiten
Buitenleven
Digitaal
Fotografie
Gezondheid
Lifestyle
Opmerkelijk
Voeding
Wetenschap


Nationale agenda tegen voedselverspilling moet verspilling halveren



Het nieuwe initiatief ‘Samen tegen voedselverspilling’ is vandaag gelanceerd in de Verspillingsfabriek te Veghel. De afzender is de Taskforce Circular Economy in Food, die bestaat uit een groot aantal bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de overheid. De Taskforce heeft de ambitie om in 2030 voedselverspilling met de helft verminderd te hebben ten opzichte van 2015. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt de komende vier jaar in totaal 7 miljoen euro vrij om de ambities van de Taskforce te ondersteunen. Het geld wordt geïnvesteerd in innovatie, onderzoek, monitoring en voorlichting.


CC0 Creative Commons - Pixabay
CC0 Creative Commons - Pixabay


Minister Schouten van Landbouw, natuur en Voedselkwaliteit: “Het gaat om enorme hoeveelheden voedselverspilling. Dat is des te erger als je bedenkt dat er wereldwijd, maar ook in Nederland, mensen in armoede leven of met honger naar bed gaan. We moeten heel bewust omgaan met alle mooie producten, de grondstoffen en de arbeid en energie die nodig is voor het productieproces en het transport. Hier liggen kansen voor tal van nieuwe, innovatieve ideeën en initiatieven. Minder verspilling zorgt voor een forse reductie van de CO2-uitstoot en het bespaart geld. Kortom; goed voor milieu en portemonnee.”

De Taskforce Circular Economy in Food heeft de afgelopen maanden ambities opgesteld tot aan 2030 in de Nationale agenda tegen voedselverspilling. En die ambities zijn niet gering. Op dit moment wordt een derde van het voedsel wereldwijd verspild. De Taskforce richt zich op een vermindering van 50% in Nederland in 2030. Op deze manier wil Nederland voldoen aan de door de United Nations gestelde Sustainable Development Goal 12.3 en een koplopersrol innemen door deze doelen als eerste Europees land te realiseren.

Om dit te kunnen bereiken is een coalitie gevormd van een groot aantal bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en de overheid. Samen gaan zij in de komende jaren met acties en initiatieven verspilling structureel verminderen, van boer tot bord. En worden nog meer bedrijven benaderd om zich aan te sluiten om de kracht en impact van de Taskforce zo groot mogelijk te maken.

Toine Timmermans, Wageningen University & Research: “De leden van de Taskforce hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan het concretiseren van de gezamenlijke ambitie en aanpak. We kunnen trots zijn op onze verbindende agenda. Diverse partijen hebben al nieuwe samenwerkingsverbanden gevormd, initiatieven gelanceerd en resultaten geboekt. De Taskforce laat zien dat als we samen bouwen, met bedrijven aan het roer, het mogelijk is om een ecosysteem van oplossingen te ontwikkelen, die een positieve economische, ecologische en sociale impact realiseren voor de transitie naar een beter en circulair voedselsysteem.”

Toezegging van Minister Schouten
Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft financiële steun aangekondigd voor de Taskforce. Het gaat om het publieke deel dat zich richt op de monitor, onderzoek, innovaties en business cases, de campagne, ondersteuning van de Taskforce en de inventarisatie van de wet-regelgeving.

Over de Taskforce

De Taskforce bestaat uit 25 leden, waaronder Rabobank, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, McDonald’s Nederland, Voedingscentrum, Hutten Catering, Protix, en Wageningen University & Research. Het thema voedselverspilling staat al langer op de politieke agenda. Het is nu voor eerst dat er op zo’n grote schaal, door de hele voedselketen, wordt samengewerkt om de ambities te realiseren.

Gezamenlijke beweging
Om te laten zien welke acties de leden van de Taskforce ondernemen is vandaag de gezamenlijke beweging gelanceerd met de slogan ‘Samen tegen voedselverspilling’. Meer informatie is te vinden op http://samentegenvoedselverspilling.nl/


• Reageren   • Doorsturen   • Afdrukken   • Waarschuwen   • Artikel schrijven  

Geplaatst door 50plusser.nl
20 maart 2018 11:11
326 keer bekeken.

Klik hier om dit artikel toe te voegen aan uw weblog



Meer van dit soort artikelen lezen?
_
Vergeet jezelf dan niet aan te melden. Ontvang 2x per maand 'Het beste van het web' via e-mail.
_



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_


Er zijn nog geen reacties gegeven.




Andere Magazine artikelen
_
Categorie Voeding
_


Slaapverwekkende voeding
Heb je last van slapeloze nachten en/of kun je niet goed in slaap komen? Hopelijk val je met deze weetjes en slaaptips* beter in slaap en ...
Lees verder | Reacties 0 | Door Redactie | Toevoegen


Stamppot bitterballen, een verrassend lekker recept
Als je van bitterballen en stamppot houdt dan is dit recept wellicht eens leuk om te proberen. Alles kan in een kroket of bitterbal verwerkt ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Zelf thuis makreel roken is eigenlijk heel erg makkelijk om te doen.
Hoe rook je makreel? In deze kookvideo maakt Yvette van boven het gerecht gerookte makreel met makreel uit Egmond aan Zee. Bij de visboer ...
Lees verder | Reacties 1 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Gordon Ramsay kerstrecept: geroosterde kalkoen met citroen, knoflook en peterselie
Gordon legt uit hoe je de perfecte geroosterde kalkoen op tafel zet. Het belangrijkste is dat hij niet uitdroogt en dat doe je door de perfecte ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Dit is hoe Parmezaanse kaas wordt gemaakt en waarom het zo duur is.
Parmezaanse kaas is wereldberoemd en kan de smaak een gerecht van middelmatig naar geweldig veranderen. Het wordt nog steeds met zorg en ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


‘Helft consumenten proeft geen verschil tussen pils en 0,0’
De helft van de consumenten proeft blind geen verschil tussen pils en 0,0%. Dit blijkt uit een blinde smaaktest die bierbrouwer AB InBev gisteren hield in Den Haag. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: maak zelf Vietnamese kip loempia
Deze snack lust bijna iedereen en is toch echt het lekkerst als je de vulling zelf bereid. Dit recept is super simpel en goed voor 30 overheerlijke loempia's. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: Zeewolf met gembersalsa
Wrijf de vis in met citroensap en laat dit even intrekken. Verwijder pitjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng dit ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


'Bier goed voor je liefdesleven'
Je liefdesleven verbetert dankzij een of twee glazen bier per dag. Dat is een opmerkelijk weetje in de Bierista Bieropleiding. Deze opleiding ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept voor Noodels met kip en Thaise wok groente in ketjap sesam saus
Lekker en makkelijk recept en ook niet zo duur, ik koop meestal deze producten als het in de aanbieding is of als het 2e gratis is. Maar ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen


Recept: asperges op Limburgse wijze
Zet de asperges een uur voor het schillen in koud water. Spoel ze goed af onder de kraan en schil ze zorgvuldig. Snij ongeveer anderhalve cm van de onderzijde af. ...
Lees verder | Reacties 0 | Door 50plusser.nl | Toevoegen












_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
7 berichten
0 tweets
14 foto's
172 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2019
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzón 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_