|
 Inschrijven Word gratis lid. Je ontvangt de nieuwsbrief en leuke aanbiedingen. Je kunt op artikels reageren, foto's delen en meedoen aan discussies op het forum.
 |
|
|
Samboose, hartig hapje uit Somalie
Deeg: het bloem met water en zout flink kneden, wat olie erbij en weer kneden. Indien nodig een beetje water erbij zodat het deeg niet meer aan de handen plakt.
voor de vulling: zonder olie het gehakt inde koekenpan maar met beetje water rul maken, voortdurend blijven roeren. Even af laten koelen en ondertussen de zeer fijn gesneden knoflook, uien en peterselie langzaam garen. Ondertussen maak je 6 bolletjes van het deeg en rol met de deegroller er dunne plakjes van van ong. 25 cm. Zorg dat tijdens het uitrollen beide lappen even groot blijven. Beide lappen in een droge koekepan leggen, paar maal keren, wel gaar worden maar niet bruin!
De lap in vieren snijden en de 2 laagjes van elkaar halen en in droge theedoek leggen, zodat ze niet uitdrogen. Uiteindelijk heb je 24 driehoekjes.
M aak van een beetje water en wat bloem een soort plaksel en vouw de 2 ronde zijdes van het plakje dicht en smeer in met plaksel, zodat er een puntzakje ontstaat. Vervolgens vullen met het vleesmengsel en 1 voor 1 frituren. Heerlijk voorafje! |
Reacties van clubleden
Er zijn nog geen reacties gegeven.
|
|
|
Andere Berichten


|

Bietensalade: Pancar Salatasi
Ingredienten: 150 gr. Griekse yoghurt, 1/2 eetl. Citroensap, 1/2 eetl. Olijfolie, mespunt kaneelpoeder, 1 teentje knoflook, 2 takjes peterselie, 300 gr....
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Paleisrijst, " Istanbul Pilavi"
Benodigdheden: 1 ui, 50 gr. Rozijnen, 200 gr. Kipfilet, 1 zakje pijnboompitten, 11/2 kippenbouillontablet,250 gr. Langkorrelrijst, 1zakje safraan, 1/2 t...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Kookboek aanrader!
Otto Lenghi; het kookboek Wanneer je door dit boek bladert, loopt het water je uit de mond. De twee koks hebben elkaar bij toeval ontmoet en zijn van Pa...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Spaanse runderstoof
900gram runderlappen in stukjes Grote winterpeen in blokjes 1/4 savooiekool in reepjes 3rode uien in ringen 1/2 liter runderbouillon 250 gram champignon...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Pompoensoep met Indiase kruiden
1 oranje pompoen 4 bouillonblokjes vegetarisch 1 1/2 liter water 2 cm verse gember 4 blaadjes laurier 2 el garam masala 3 uien Bereiding: Breng de bouil...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Chinese kippensoep voor 4 personen
Benodigdheden: 1 1/2 liter water 3kipbouillonblokjes 2 kipfilets Rode peper Boemboe blok ajam paniki Chinese gemengde groentes Bamboe scheuten Mihoen Be...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Broccoli-ovenschotel
Benodigdheden: 2 zakjes Bertolli carbonera pastasaus Kleine aardappeltjes, gekookt 1 broccoli 20 romaatjes 1 dubbele verpakking spekblokjes 1 ovenschaal...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Zuurkoolsalade
Voor een warme zomerdag! Benodigdheden: 1 pak wijnzuurkool, 1 mango, 1 blikje ananas, 250 grm rozijnen, paar eetlepels yoghurt, beetje peper en een beet...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|


|

Recept met Quinoa
Quinoa kun je tegenwoordig in bijna elke supermarkt vinden. Benodigdheden: quinoa = hoofdgerecht! Klaar maken volgens verpakking, 4 tomaten in blokjes, ...
Lees verder | Reacties 1 | Door Chribrekel
|


|

Wat is het stil op de site!
Door omstandigheden heb ik 2 jaar lang niets van mij laten horen. Het wordt dus tijd om dit blog weer een beetje nieuw leven in te blazen. Altijd heb ik...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel
|
|
  | |
|
|
|