Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
50plusser.nl
Kookclub Lai
Voorpagina
Berichten
Forum
Foto's
Links
Club info
Leden
Agenda
Aanmelden
 

Hachee bij ons genoemd uienchee


1 kilo magere runderlappen
ongeveer ruim 2 kilo uien of 2 kilo gesnede uien
zout
peper
laurierblad of laurierpoeder
Een flinke scheut rode wijn of een scheutje azijn
1 of meer zakjes jachtsaus om te binden (of zoals vroeger Maizena)


Voorbereiding Bestrooi de magere runderlappen met een beetje zout en peper.
Braad ze in 250 gr boter.
Als ze bruin zijn eruit halen en de jus blussen. Doe nu de restjes lekkere jus erbij die je gespaard hebt (eerst het vet verwijderen wat hard bovenop zit) en doe het vlees ondertussen erbij (o ja, en vergeet vooral niet een flinke scheut rode wijn, hoeft niet is optioneel). Als het heet genoeg is laten sudderen op een laag pitje tot het vlees bijna gaar is (door de rode wijn wordt het vlees lekker mals).
Haal het vlees eruit en laat het afkoelen.
Als het afgekoeld is in blokjes snijden of met een vork uit elkaar trekken (denk aan hachevlees grote)


Bereidingswijze Uien pellen en halveren en dan plakjes snijden (halve ringen) of de kant en klare gesnede uien.
Neem nu je grootste juspan want alles moet er nu in gaan passen.
Neem een half pakje boter laat het bruin worden en bak de uien(niet alles tegelijk in de pan gooien want dan bakt het niet) tot ze mooi beginnen te kleuren.
Doe het gesnede vlees en de jus erbij warm het goed door en zonodig nog wat water erbij het moet lekker soppen.
Doe de laurier erbij tijdens het doorwarmen. ALs het goed warm is uitzetten en koud laten worden. De volgende dag is de bovenlaag hard. Schep er voorzichtig zoveel mogelijk vet af. En laat het voorzichtig heet worden. Zet het op een sudderplaatje en laat het uren sudderen (tot het allemaal lekker gaar is) wel regelmatig roeren.

Wat ook lekker is....... wat pompoen in (zonder schil) in blokjes aanfruiten en meesudderen) dat geeft ook een lekkere smaak aan de uienchee.

Doe er vlak voor je gaat eten een klein scheutje azijn door (dit alleen als je geen rode wijn gebruikt) verwijder het laurierblad en bind het met de jachtsaus tot het een mooie dikte heeft.(of op de ouderwetse manier met maizena)


Serveertips Lekker met aardappels en een beetje mosterd.
Lekker met rijst.
Ik moet altijd veel maken want ze willen het restje bij frietjes hebben ) frietje stoofvlees.



_


Geplaatst door Lia_b_k
19 november 2007 11:34




Reacties van clubleden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_




_
Grejo23 januari 2010 15:55
Beste Lia,
Bij ons noemen ze dit gerecht "siepelsju"
Het smaakt altijd lekker.
Groet van Grejo.







Andere Berichten

_

30 april 2014 14:34
_
Bietensalade: Pancar Salatasi
Ingredienten: 150 gr. Griekse yoghurt, 1/2 eetl. Citroensap, 1/2 eetl. Olijfolie, mespunt kaneelpoeder, 1 teentje knoflook, 2 takjes peterselie, 300 gr....
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

30 april 2014 14:30
_
Paleisrijst, " Istanbul Pilavi"
Benodigdheden: 1 ui, 50 gr. Rozijnen, 200 gr. Kipfilet, 1 zakje pijnboompitten, 11/2 kippenbouillontablet,250 gr. Langkorrelrijst, 1zakje safraan, 1/2 t...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

30 april 2014 14:22
_
Samboose, hartig hapje uit Somalie
Benodigheden voor deeg: 300 gram bloem, zout, lauw water en scheutje zonnebloemolie. Benodigdheden voor vulling: 500 gr rundergehakt, 2 teentjes knofloo...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

27 april 2014 10:17
_
Kookboek aanrader!
Otto Lenghi; het kookboek Wanneer je door dit boek bladert, loopt het water je uit de mond. De twee koks hebben elkaar bij toeval ontmoet en zijn van Pa...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

27 april 2014 10:07
_
Spaanse runderstoof
900gram runderlappen in stukjes Grote winterpeen in blokjes 1/4 savooiekool in reepjes 3rode uien in ringen 1/2 liter runderbouillon 250 gram champignon...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

26 april 2014 11:34
_
Pompoensoep met Indiase kruiden
1 oranje pompoen 4 bouillonblokjes vegetarisch 1 1/2 liter water 2 cm verse gember 4 blaadjes laurier 2 el garam masala 3 uien Bereiding: Breng de bouil...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

24 april 2014 16:18
_
Chinese kippensoep voor 4 personen
Benodigdheden: 1 1/2 liter water 3kipbouillonblokjes 2 kipfilets Rode peper Boemboe blok ajam paniki Chinese gemengde groentes Bamboe scheuten Mihoen Be...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

23 april 2014 16:50
_
Broccoli-ovenschotel
Benodigdheden: 2 zakjes Bertolli carbonera pastasaus Kleine aardappeltjes, gekookt 1 broccoli 20 romaatjes 1 dubbele verpakking spekblokjes 1 ovenschaal...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

22 april 2014 10:41
_
Zuurkoolsalade
Voor een warme zomerdag! Benodigdheden: 1 pak wijnzuurkool, 1 mango, 1 blikje ananas, 250 grm rozijnen, paar eetlepels yoghurt, beetje peper en een beet...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

21 april 2014 13:35
_
Recept met Quinoa
Quinoa kun je tegenwoordig in bijna elke supermarkt vinden. Benodigdheden: quinoa = hoofdgerecht! Klaar maken volgens verpakking, 4 tomaten in blokjes, ...
Lees verder | Reacties 1 | Door Chribrekel

















_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
21 berichten
0 tweets
2 foto's
416 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2020
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzón 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_