Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
50plusser.nl
Kookclub Lai
Voorpagina
Berichten
Forum
Foto's
Links
Club info
Leden
Agenda
Aanmelden
 

OLIE, AZIJN EN DRESSINGS


Maak de dressing altijd vlak voordat u de sla opdient zodat de olie en de azijn niet gaan schiften. Als dat wel gebeurt, roer dan nog even goed door. Doe de dressing vlak voor het serveren over de sla omdat de blaadjes anders slap worden. Gebruik nooit te veel, maar net genoeg om alle blaadjes te bevochtigen.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">

Plantaardige olie, bereid met Spaanse pepers.
Deze olie, die verkrijgbaar is in oosterse winkels, geeft uw salade een pittige smaak. Gekoeld bewaren.
Er zijn allerlei soorten olijfolie verkrijgbaar.
De kleur varieert van groen en donkergroen tot lichtgeel.
De extra vergine olijfolie wordt verkregen door de koude eerste persing van goede olijven en heeft de beste en sterkste smaak.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">
Een zachte olie met een milde, nootachtige smaak die zowel voor bakken als voor salades geschikt is.
http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">Een plantaardige olie of slaolie is meestal een mengsel van allerlei soorten olie, zoals soja-olie, zonnebloemolie, maÔskiemolie of pinda-olie. Hoe donkerder de kleur, hoe sterker de smaak.
Gebruik sesamolie met mate.
Verkrijgbaar in oosterse winkels en supermarkten, een aromatische olie veel jodium.
Gekoeld bewaren.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">
Een milde olie van zonnebloempitten die voor alle doeleinden geschikt is.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">
Een zoete, aromatische Italiaanse rode-wijnazijn met een kenmerkende smaak, die 3 tot 8 jaar in houten vaten is gerijpt.
Gebruik deze azijn met mate.
Verkrijgbaar in de meeste supermarkten en in delicatessenwinkels.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">
Donkerbruine azijn met een sterke smaak.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif"> Wordt gemaakt van appelpulp.
Een goede azijn met een milde, zoetige smaak, die lekker is in groene salades.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif"> witte-wijnazijn met zachte fruitsoorten, zoals bessen of frambozen.
Koel en donker bewaren.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">
Witte-wijnazijn met verse tuinkruiden en soms ook met knoflook.
Koel en donker bewaren.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">
Een zoete, milde azijnsoort uit Japan en China. Lekker bij kool of wortelen.
Verkrijgbaar in oosterse winkels.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">
Een kleurloze, milde azijn die geschikt is voor alle doeleinden.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">
Wordt gemaakt van witte of rode wijn.
Gebruik witte wijnazijn voor mayonaise.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif"> Voor 1,25 dl3 el olie 2 el witte-wijnazijn1 tl fijne mosterdversgemalen peper naar smaak. Doe alle ingrediŽnten in een potje, sluit het af en schud het flink heen en weer. Direct gebruiken.
http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">Voor 3,75 dl 2 eierdooiers 2-3 tl witte-wijnazijn 2,5 dl olijfolie witte peper naar smaak 1 avocado (naar keuze)
Roer de eierdooiers, azijn en peper goed door elkaar. Voeg al roerend druppelsgewijs de olie toe tot er een dik en romig mengsel ontstaat. Pureer de avocado en roer die door de mayonaise.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif">
LET OP: omdat zelfgemaakte mayonaise rauwe eieren bevat, bestaat de kans op een salmonella-infectie.http://members.tripodnet.nl/roeren/lijnen/Dieren/dieren_ratje.gif"> Voor 2 dl 3 el olijfolie 3 el citroensap 2 el zure room 1 tl fijne mosterdversgemalen zwarte peper naar smaak 1 uitgeperst teentje knoflook 3 el gehakte, verse tuinkruiden.
Doe alle ingrediŽnten in een potje en schud dat flink heen en weer.
Serveren bij visgerechten of rauwkost.



_


Geplaatst door Lia_b_k
20 november 2007 12:29




Reacties van clubleden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_


Er zijn nog geen reacties gegeven.






Andere Berichten

_

30 april 2014 14:34
_
Bietensalade: Pancar Salatasi
Ingredienten: 150 gr. Griekse yoghurt, 1/2 eetl. Citroensap, 1/2 eetl. Olijfolie, mespunt kaneelpoeder, 1 teentje knoflook, 2 takjes peterselie, 300 gr....
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

30 april 2014 14:30
_
Paleisrijst, " Istanbul Pilavi"
Benodigdheden: 1 ui, 50 gr. Rozijnen, 200 gr. Kipfilet, 1 zakje pijnboompitten, 11/2 kippenbouillontablet,250 gr. Langkorrelrijst, 1zakje safraan, 1/2 t...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

30 april 2014 14:22
_
Samboose, hartig hapje uit Somalie
Benodigheden voor deeg: 300 gram bloem, zout, lauw water en scheutje zonnebloemolie. Benodigdheden voor vulling: 500 gr rundergehakt, 2 teentjes knofloo...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

27 april 2014 10:17
_
Kookboek aanrader!
Otto Lenghi; het kookboek Wanneer je door dit boek bladert, loopt het water je uit de mond. De twee koks hebben elkaar bij toeval ontmoet en zijn van Pa...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

27 april 2014 10:07
_
Spaanse runderstoof
900gram runderlappen in stukjes Grote winterpeen in blokjes 1/4 savooiekool in reepjes 3rode uien in ringen 1/2 liter runderbouillon 250 gram champignon...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

26 april 2014 11:34
_
Pompoensoep met Indiase kruiden
1 oranje pompoen 4 bouillonblokjes vegetarisch 1 1/2 liter water 2 cm verse gember 4 blaadjes laurier 2 el garam masala 3 uien Bereiding: Breng de bouil...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

24 april 2014 16:18
_
Chinese kippensoep voor 4 personen
Benodigdheden: 1 1/2 liter water 3kipbouillonblokjes 2 kipfilets Rode peper Boemboe blok ajam paniki Chinese gemengde groentes Bamboe scheuten Mihoen Be...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

23 april 2014 16:50
_
Broccoli-ovenschotel
Benodigdheden: 2 zakjes Bertolli carbonera pastasaus Kleine aardappeltjes, gekookt 1 broccoli 20 romaatjes 1 dubbele verpakking spekblokjes 1 ovenschaal...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

22 april 2014 10:41
_
Zuurkoolsalade
Voor een warme zomerdag! Benodigdheden: 1 pak wijnzuurkool, 1 mango, 1 blikje ananas, 250 grm rozijnen, paar eetlepels yoghurt, beetje peper en een beet...
Lees verder | Reacties 0 | Door Chribrekel

_

21 april 2014 13:35
_
Recept met Quinoa
Quinoa kun je tegenwoordig in bijna elke supermarkt vinden. Benodigdheden: quinoa = hoofdgerecht! Klaar maken volgens verpakking, 4 tomaten in blokjes, ...
Lees verder | Reacties 1 | Door Chribrekel

















_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
26 berichten
0 tweets
31 foto's
484 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2020
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzůn 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_