Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alle recepten
Mijn receptenboek
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Recept toevoegen
Recept Zoeken

Chocoladetaart








Deze taart is glutenvrij en lactosevrij

sorry beetje laat de winkels zijn al dicht.






IngrediŽnten
Pistachecrème

200 g pistachenoten
60 g suiker
50 g amandelmeel
200 ml water
1 druppel amandelolie (optioneel)
snuf zout

Voor de chocoladetaart

200 g pure chocolade, van goede kwaliteit
100 ml olijfolie extra vergine
200 g kristalsuiker (verdeeld in 2 delen van elk 100 g)
70 g amandelmeel
de rasp van 2 grapefruits
5 eieren, gesplitst in dooiers en wit


Voor de krullen

200 g chocolade
een paletmes of rechte bakspatel



Bereiding
Deze taart is geheel en al voor te bereiden. Maak eerst de pistachecrème. Doe alles in een keukenmachine en maal het lang, tot een zachte crème. Schep het dan in een spuitzak of afsluitbaar bakje en laat het nog zeker 2 uur in de koelkast rusten. De crème zal dan nog opstijven.

Verwarm de oven voor op 175˚C. Vet een springvorm goed in en beleg de bodem met op maat geknipt bakpapier, vet deze ook in. Smelt de chocolade au bain marie, zet het vuur uit zodra het water kookt en laat de chocolade rustig smelten. Roer dan de olijfolie erdoor tot een egale saus.
Klop 100 g suiker, de eidooiers, het amandelmeel, de grapefruitrasp en het zout erdoor met de mixer.

Klop in een andere, heel schone kom de eiwitten bijna stijf met wat zout. Voeg scheut voor scheut de rest van de suiker toe en klop door tot alle suiker is opgenomen. Spatel eerst een kleine schep eiwit door het chocolademengsel en daarna de rest. Schep voorzichtig alles goed door tot een egaal mengsel. Giet het in de vorm en bak de taart in 35-40 minuten in het midden van de oven net gaar. Laat de taart nu helemaal afkoelen. Hij zal inzakken maar dit hoort.

Maak intussen de chocokrullen.
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie. Draai het vuur uit als de chocolade bijna is gesmolten. De rest smelt nog wel. Roer door. Smeer de gesmolten chocolade snel met een paletmes of plamuurmes dun uit over een gladde, harde ondergrond. Bij voorkeur een plaat van marmer of de achterkant van een groot bakblik.
Laat de chocolade op een koele plaats bijna stollen. Dit is even uittesten. U krijgt de smaak wel te pakken. Schraap met het paletmes dunne laagjes af, die gaan vanzelf krullen. Even oefenen, maar het komt goed. Krullen die zijn Ďmisluktí kunnen opnieuw worden gesmolten. De krullen kunnen tot gebruik in de koelkast worden bewaard. Leg ze alleen naast elkaar op een plat plaatje, niet te veel op elkaar.

Spuit voor het opdienen de pistachecrème sierlijk op de taart, u kunt de taart ook halveren en de helft van de room ertussen spuiten. Verdeel de chocokrullen erop. Bewaar de taart licht gekoeld tot het opdienen.


Bereiden: 60 min., bakken 35 min., wachten 2 uur. Kcal: 536 p.p. (bij 12 personen).


Geplaatst door
Klik hier en bekijk alles van
_ _


Bereidingstijd
60. min.

Kosten
-

Keuken
-

Maaltijd
Banket

Gelegenheid
Verjaardag

Smaak
Zoet



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_


Er zijn nog geen reacties gegeven.



_


Alle reacties op dit onderdeel


Mijn Favorieten
_
Nog geen favorieten aangemaakt.







_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
26 berichten
0 tweets
28 foto's
209 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2020
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzůn 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_