Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alle recepten
Mijn receptenboek
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Recept toevoegen
Recept Zoeken

INDO PULLED PORK








DINER, SLOWCOOKER
INDO PULLED PORK

Pulled pork is een heel bekend gerecht uit de slowcooker. Varkensvlees dat uren lang gegaard heeft in de oven of
slowcooker en dat je met twee vorken uit elkaar trekt, pulled pork dus! Ik ben al een tijdje fan van Toko Toorop.
Deze toko heeft een heerlijke versie van Indische pulled babi (varkensvlees) uit de oven. Dat recept bracht mij op het
idee om een recept voor Indo pulled pork uit de slowcooker te bedenken en heb er mijn eigen Indo creativiteit erop
los gelaten!

IngrediŽnten
Wat heb je nodig?
(ongeveer) 1 kilo varkensfilet, procureur of hamlappen
3 teentjes knoflook geraspt
2 cm verse gember geraspt
2 uien
scheutje azijn
150 ml ketjap manis of ketjap medja (het merk ketjap is erg bepalend voor de smaak, ik neem altijd het witte
kannetje met de rode dop. Deze is oa verkrijgbaar bij de supermarkt,)
150 ml water
1 rode peper
sambal oelek naar smaak
2 kruidnagels
1 hele steranijs
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder
1 theelepel (riet-, palm- of kokosbloesem)suiker
1 eetlepel groentebouillonpoeder (ik gebruik biologisch groentebouillonpoeder zonder zout en gist)
vers gemalen zwarte peper

Bereiding
Leg voordat je dit gerecht wilt gaan maken het vlees uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de gesneden ui, knoflook, rode peper, gember, het 5 kruiden
poeder, de sambal, suiker en ketoembar aan. Dit is je boemboe (kruidenmengsel). Deze kun je ook fijn maken met
een staafmixer of in een vijzel, maar ik vind het lekker in dit recept om de boemboe grof te laten. Schep het even
door elkaar en laat de uien op een laag vuur zacht worden. Kruid ondertussen het vlees met zout en peper.
Als de ui zacht is, kan het mengsel uit de pan en rechtstreeks de slowcooker of de stoofpan in. Verhit in dezelfde pan
nog een scheutje olie en bak het vlees kort om en om bruin. Het vlees hoeft niet gaar te zijn maar alleen een beetje
geschroeid aan beide kanten. Leg het vlees op het uienmengsel en voeg nu een scheutje azijn toe, de ketjap, het
water en bouillonpoeder. Meng het even door elkaar en leg de kruidnagels en de steranijs in de pan. Het vlees staat
niet helemaal onder maar dat is niet erg.
Zet de slowcooker op de stand high voor 2 uur en daarna 6 tot 8 uur op low. In een gewone stoofpan laat je het
minimaal 5 uurtjes stoven op een laag vuur totdat het vlees uit elkaar getrokken kan worden.
Serveer de Indo pulled pork met limoen rijst, toemis boontjes en een hardgekookt eitje of serveer het in een wrap of
een gestoomd broodje met wat knapperige groenten. Een salade van zoet/zure komkommer is er ook heerlijk bij.

Geplaatst door OmaAn49
Klik hier en bekijk alles van OmaAn49
_ _


Bereidingstijd
-

Kosten
-

Keuken
-

Maaltijd
-

Gelegenheid
-

Smaak
-

Website
https://www.eetspiratie.n...



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_




_
_
Adeline.A  
03 okt 2018 17:23
Lijkt me heerlijk. Dank u wel!

_
Atletica  
12 apr 2019 17:54
Dit ga ik zeker maken !
_





_
_
Laszlo  
16 jul 2019 11:14
Lijkt me lekker Oma An..
Ik ga het zeker xtje maken




_


Alle reacties op dit onderdeel


Mijn Favorieten
_
Nog geen favorieten aangemaakt.







_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
13 berichten
0 tweets
69 foto's
373 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2019
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzůn 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_