Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alle recepten
Mijn receptenboek
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Recept toevoegen
Recept Zoeken

Lamstajine met pruimen en sesam








Een klassiek Marokkaans recept, vaak geserveerd op grote feesten zoals bruiloften en besnijdenissen.
Eén van mijn favorieten want dit gerecht is weer één van die gedurfde en verrassende combinaties van hartig met zoet en daar houd ik zo van.......

Dit heb je nodig:

1 kilo lamsschouder in grove stukken;
3 uien;
1 pijpje kaneel;
1 eetlepel gemberpoeder;
3 tenen knoflook;
2 mespuntjes saffraan (draadjes);
1 koffielepel kurkuma;
1 eetlepel versgemalen zwarte peper;
100 gram roomboter;
7 eetlepels zonnenbloem- of arachideolie;
zout naar smaak;
300 gram gedroogde pruimen;
2 eetlepels honing;
2 eetlepels suiker;
1 eetlepel kaneelpoeder;
1 eetlepel sesamzaad.

Zo maak je het:

Pel en hak de uien en de knoflooktenen fijn.
Verhit de zonnenbloem- of arachideolie en de roomboter en braad daarin de stukken lamsschouder gedurende 5 minuten om en om aan.
Voeg dan de gehakte ui en knoflook, de kurkuma en saffraan, het pijpje kaneel en het gemberpoeder en peper en zout aan toe.
Roer alles goed door elkaar en laat dan 15 minuten zachtjes stoven.
Voeg 1 liter water toe, roer door elkaar, breng weer aan de kook, zet het vuur dan laag, doe het deksel op de pan en laat 1 1/2 uur zachtjes koken.

Doe in een andere pan de pruimen, de honing, de suiker, het kaneelpoeder, een paar eetlepels van het kookvocht uit de pan met lamsvlees en 3 eetlepels water en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat 10/15 minuten zachtjes koken.

Schep het vlees, als het gaar is, in een tajine of op een mooie schaal, schep er de pruimen bovenop en omheen en schep
er dan de vleessaus overheen plus de saus van de pruimen.
Bestrooi met in een droge koekenpan geroosterde sesamzaadjes.
Geef er Marokkaans brood bij of evt. couscous.








Geplaatst door Amber
Klik hier en bekijk alles van Amber
_ _


Bereidingstijd
-

Kosten
-

Keuken
Marokkaans

Maaltijd
Hoofdgerecht

Gelegenheid
Familiediner

Smaak
Zoet

Website
marokkaansarabisch-koken....



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_


Er zijn nog geen reacties gegeven.



_


Alle reacties op dit onderdeel


Mijn Favorieten
_
Nog geen favorieten aangemaakt.







_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
11 berichten
0 tweets
12 foto's
81 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2020
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzón 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_