Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alle recepten
Mijn receptenboek
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Recept toevoegen
Recept Zoeken

Kruidkoek met dadels,abrikozen en sinaasappel








Ik vind zo'n lekkere zelfgebakken kruidkoek heel
goed passen bij de herfst; lekker kopje koffie of
een glas thee met daarbij een dikke plak van deze
geurige en smakelijke koek.....


IngrediŽnten
300 gram bloem;
50 gram bruine basterdsuiker;
2 koffielepels 4-specerijenpoeder (klik als
je het zelf wilt maken op de link onderaan
het recept; gebruik anders koekkruiden uit
de winkel);
1 koffielepel bakpoeder;
1 koffielepel bicarbonaat (baking soda;optioneel);
130 ml. vloeibare honing;
130 ml. kokend water;
200 gram sinaasappelmarmelade met stukjes;
4 dadels;
4 gedroogde abrikozen.


Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een kom; de bloem, de suiker, het bakpoeder, het bicarbonaat; de dadels en gedroogde abrikozen in kleine stukjes en de specerijen (4-specerijenpoeder of koekkruiden uit de winkel).

Vermeng in een andere kom de "vloeibare" ingrediënten zoals de honing, het kokende water en de sinaasappelmarmelade.

Roer de inhoud van beide kommen door elkaar en vermeng de droge ingrediënten daarna goed met de vloeibare.
Roer alles goed door elkaar tot een mooi koekbeslag.

Vet een cakvorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem of leg er een velletje bakpapier in.
Schep het beslag in de vorm.

Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak 50 minuten.
Controleer of de koek gaar is door er een satéprikker in te steken.
Komt die er droog uit dan is de koek gaar; zo niet, bak dan wat langer.

Laat een beetje afkoelen en haal de koek dan uit de vorm.

De koek smaakt nog beter wanneer je 'm een hele nacht in de koelkast laat liggen.
De koek blijft 1-2 weken goed in de koelkast.


ZELF 4- EN 9-SPECERIJENMIX MAKEN (klik)

Geplaatst door Amber
Klik hier en bekijk alles van Amber
_ _


Bereidingstijd
-

Kosten
-

Keuken
-

Maaltijd
Banket

Gelegenheid
-

Smaak
Zoet

Website
marokkaansarabisch-koken....



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_


Er zijn nog geen reacties gegeven.



_


Alle reacties op dit onderdeel


Mijn Favorieten
_
Nog geen favorieten aangemaakt.







_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
26 berichten
0 tweets
22 foto's
155 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2020
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzůn 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_