Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alle recepten
Mijn receptenboek
Nieuwe recepten
Populaire recepten
Recept toevoegen
Recept Zoeken

Goulash







Een recept uit Roemenië en het voormalige Joegoslavië.
De belangrijkste ingrediënten:
uien
knoflook
paprikapoeder
karwijzaad (oftewel kummel)

IngrediŽnten
Goulash
Voor 4 personen:

600 gram doorregen runderlappen
25 gram margarine/boter
50 gram spekreepjes/ ik gebruik mager varkensvlees of laat
het weg
2 eetlepels Mosterd
2 tot 3 uien
2 tenen knoflook
2 rode paprika′s
2 groene paprika′s
1 eetlepel pikante paprika poeder
1 eetlepel milde paprika poeder
1 blikje tomatenstukjes (400 gram)
1 dl rode wijn
2 dl vleesbouillon
2 theelepels tijm
4 vastkokende aardappels
250 gram sperziebonen
1 theelepel kummel = Karwijzaad of het dubbele aan komijnzaad
200 gram champignons

Bereiding
Snijd het vlees in stukken en doe de twee eetlepels mosterd in een schaal er bij en doorroeren.
Verhit de boter in de pan en bak het vlees op matig vuur in ca. 5 minuten bruin.
Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee.
Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
Maak de paprika′s schoon en snijd ze in stukken.
Schep de ui, de knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Strooi het paprika poeder en de kummel erover en bak dit ook ca. 2 minuten.
Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees.
Voeg de tijm toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes sudderen.

Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieën.
Schep de aardappelblokjes en boontjes door de goulash en smoor deze in ca. 45 minuten gaar.

Lekker met grof volkoren brood of met rijst en een frisse salade.

Geplaatst door JohanP
Klik hier en bekijk alles van JohanP
_ _


Bereidingstijd
-

Kosten
-

Keuken
Hongaars

Maaltijd
Hoofdgerecht

Gelegenheid
-

Smaak
Pittig



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_




_
_
Beary  
12 jan 2014 10:44
Hallo JohanP

Waarom dat spek of varkensvlees weglaten>>>? dat zijn enorme smaakmakers.
Als je kruimige aardappels gebruikt word je saus wat dikker door de binden van het aardappelzetmeel.

Overigens is het gebruik van paprika's en Tomaten maar in een klein deel van die contreien standaard, omdat die in de grijze oudheid toen dit een boerenkost was veel te duur waren, net als Rundvlees .....een Rund is leverancier van melk en vlees, kalft hooguit 1 keer per jaar 1 kalf, een koe kost veel.....ook aan stalvoer
Varkens biggen 2 keer per jaar met meestal 6 tot t8 biggen, een big kost weinig, vreet alles loopt graag buiten ook in de winter.....

_
JohanP  
12 jan 2014 12:01
Hoi Beary,
Je kunt eigenlijk alle soorten vlees er in gebruiken tot kip, duif en wat je maar bedenken kunt. Het varkensvlees kun je weg laten omdat sommige mensen zoals mijn vrouw geen varkensvlees, paardenvlees en zo lusten, varkensvlees is slecht zegt ze, ik doe het er zelf wel bij, net wat je zegt heerlijke smaakmakers. Je kunt er zelfs een vegetarische goulash van maken. Ja paprika en tomaten zijn en waren vaak niet voor handen maar in dit geweldige rijke Nederland kunnen we alles krijgen tegen betaling natuurlijk. Ben zelf nogal van het biologische maar niet met alles hoor. Ze zitten behoorlijk te knoeien in Nederland met het eten in bijvoorbeeld Denemarken en landen om ons heen is dit toch wel beter geregeld.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1388664

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1385247/popout#0:0:0
_





_
_
Beary  
13 jan 2014 11:07
Hallo Lieve Lieden,
JohanP

Natuurlijk heb je goeddeels gelijk, maar ik ben een zoeker naar oude en originele recepten, en Goulash is een goed voorbeeld, ten eerste is Goulash een Soep en geen
Hongaarse Hachee, en daar bij is het een gerecht wat al 1 of twee eeuwen bestaat.
Mijn Broer is getrouwd met een Hongaarse en haar Moeder was Kok bij de Hongaarse ambassade in Parijs.
Zij maakt de Goulash naar een recept van haar overgroot moeder en ze was net als ik altijd op zoek naar de originele ingrediënten.
Los van Haar kwam ik in contact met een Hongaarse die al hel lang in Amerika woont en het grappige was dat Haar recept van Goulash bijna letterlijk het zelfde was als dat van mijn Broer's schoonmoeder.....
Natuurlijk kun je als vlees of geen vlees van alles en nog wat gebruiken maar voor mij verdwijnt dan de naam van het gerecht.
Ik ben een Oude Jordanees van voor de oorlog en ik kook snert zoals dat door mijn grootmoeder en de vele tantes die je in die tijd daar had met een halve varkenskop en pootjes, en niet met twee karbonaadjes uit de supermarkt dan krijg je hoogstens een zwakke erwtensoep. Kippen soep uit die tijd, moest gemaakt worden van een echte soepkip die waar de grote klodders vet in zitten en die dijen hebben bijna een kalkoen waardig en niet van die socutera kippetjes die je tegenwoordig als "Soepkip" aangereikt krijgt.
Let wel....ik zeg niet dat Jouw Goulash niet lekker is.....maar helemaal origineel is het niet meer.....
Vriendelijke groet
Beary.




_


Alle reacties op dit onderdeel


Mijn Favorieten
_
Nog geen favorieten aangemaakt.







_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
26 berichten
0 tweets
22 foto's
161 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2020
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzůn 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_