Word gratis lid     Inloggen
50plusser.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.  
Sluiten
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Foto
Zwart/wit foto
Fotobewerking
Kunstwerk
Foto van de dag



Foto van 13 januari 2010    

Terug naar het overzicht


De Boerderij van Rutger Hauer te Beetsterzwaag


_
Toegevoegd op 13 januari 2010 om 09:40
_
Door Ruanri-3 



Onderstaande komt uit Wikipedia,

Rutger Hauer

Achtergrondinformatie
Volledige naam Rutger Oelsen Hauer
Geboren 23 januari 1944
Geboorteland Breukelen, Utrecht
Jaren actief 1969 - Heden
Beroep(en) Acteur
Website
IMDb-profiel
Portaal Film

Rutger Oelsen Hauer (Breukelen, 23 januari 1944) is een Nederlands acteur die sinds de jaren tachtig voornamelijk in de Verenigde Staten werkt. Tot de filmprijzen die hij won behoren een Golden Globe, twee Gouden Kalveren en een Rembrandt Award.

Hauer woont officieel in Hollywood (VS), als hij in Nederland is bewoont hij een boerderij in Beetsterzwaag. Hij staat bekend om zijn uiterlijk (lichtblond, blauwogig) en veelzijdigheid; hij speelt zowel slechteriken als helden.

[bewerken] Biografie
Hauer is een zoon van Arend Hauer en Teunke Hauer-Mellema, beiden vooraanstaand in het amateurtoneel van die tijd. Toen hij een jaar of tien was, klom hij de planken op. Zijn debuut maakte hij in 1955, in Sophokles' 'Ajax'. Kort daarna maakte hij zijn onofficiële filmdebuut in 'Rust en Ruimte' uit 1956. De film werd in opdracht van de gemeente Schiermonnikoog gemaakt. Hauer is in de film aan het 'kuipjessteken' (met een stok door een bord met gat prikken waarop een emmer water staat).

Nadat hij de Amsterdamse Toneelschool afsloot in 1967 speelde hij een tijd in de Noorder Compagnie in diverse stukken. Daartoe behoren onder meer Shakespeare's Richard III, John Steinbeck's Of Mice and Men, Joost van den Vondel's Joseph in Dothan, en Max Frisch' Biedermann und die Brandstifter.

In 1969 werd hij landelijk bekend door zijn hoofdrol in de televisieserie Floris, een avonturenreeks die zich in de Middeleeuwen afspeelde. In deze twaalfdelige serie van regisseur Paul Verhoeven speelde Hauer ridder Floris van Rosemondt.

Vanaf 1973 verwierf hij als filmacteur internationale bekendheid door zijn hoofdrol in Turks Fruit, (gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Wolkers). Dit leverde hem zijn eerste bijrol op in een Engelstalige film, The Wilby Conspiracy uit 1975, met Sidney Poitier en Michael Caine. Zijn rol werd nog niet voldoende gewaardeerd voor een internationale doorbraak, waarop hij zich weer op Nederlandse films van Verhoeven richtte (Keetje Tippel, Soldaat van Oranje en Spetters).

Vooral de laatste film was een groot succes en vormde voor Hauer en Verhoeven een springplank naar de Verenigde Staten. In 1981 brak Hauer in de Verenigde Staten door met zijn rol in de film Nighthawks. Goed gewaardeerde Amerikaanse films waar hij sindsdien in speelde zijn onder meer Blade Runner, The Hitcher, Blind Fury, Buffy the Vampire Slayer en Flesh & Blood. Laatstgenoemde titel uit 1985 vormde zijn tot op heden laatste samenwerking met Verhoeven. In 1988 speelde hij in Ermanno Olmi's Legend of the Holy Drinker, volgens Hauer de film waar hij het meest trots op is [bron?]. Datzelfde jaar won hij een Golden Globe (Beste mannelijke bijrol in een miniserie gemaakt voor televisie) voor zijn rol in Escape from Sobibor.

In de jaren tachtig was hij ook in Engeland te zien in een reeks reclamespots voor Guinness. Deze surrealistische reclames werden door popcultuur-critici tot beste 'adverts' gekozen. Na 1990 ging Hauer steeds meer in B-films en televisieseries spelen. Hij was vooral te zien in actie-, horror- en sciencefictionfilms met een relatief laag budget, doorgaans in de rol van slechterik. Hauer speelde vaak psychopaten, robots, nazi's, vampiers en terroristen. Deze films maakten van hem geen grote filmster, maar zorgden er wel voor dat hij een van de productiefste en best betaalde acteurs van Hollywood werd [bron?].

In het nieuwe millennium begon Hauer aan een comeback naar de A-film. Zo speelde hij in 2003 een rol in Confessions of a Dangerous Mind, het regiedebuut van George Clooney. Verder speelde hij in de Hollywoodkaskraker Batman Begins en was hij te zien in Sin City, volgens veel critici de beste film van 2005 [bron?].

In 2004 eindigde hij op nr. 92 tijdens de verkiezing van de Grootste Nederlander.

Zijn in april 2007 verschenen (Engelstalige) autobiografie All those moments is in het Nederlands vertaald onder de titel Hollander in Hollywood. Ook werkt hij aan de film Changing Fortunes over de Nederlandse bankier Walraven van Hall, een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Deze film zal hij zelf regisseren.

Met de Starfish Association zet Hauer zich in voor het lot van met Hiv besmette kinderen en zwangere vrouwen. Tevens steunt Hauer Sea Shepherd en maakt hij deel uit van de "Board of Advisors" van deze organisatie.

[bewerken] Filmografie
Oogverblindend (2009) - ...
The Prince of Motor City (2008, televisiefilm) - ...
The Rhapsody (2008) - ...
Bride Flight (2008) - Frank
Spoon (2008) - Victor Spoon
Magic Flute Diaries (2008) - Dr. Richard Nagel
Starting Over (Televisiefilm, 2007) - Peter Rossen
Moving McAllister (2007) - McAllister
7eventy 5ive (2007) - Detective Criton
Goal II: Living the Dream (2007) - Rudi Van Der Merwe
The Hunt for Eagle One: Crash Point (dvd, 2006) - Gen. Frank Lewis
Mentor (2006) - Sanford Pollard
Minotaur (2006) - Cyrnan
Crusade of Vengeance (dvd, 2006) - Grekkor
The Hunt for Eagle One (dvd, 2006) - Gen. Frank Lewis
The Poseidon Adventure (Televisiefilm, 2005) - Bisschop August Schmitt
Mirror Wars: Reflection One (2005) - The Boss
Dracula III: Legacy (dvd, 2005) - Dracula
Batman Begins (2005) - Earle
Sin City (2005) - Kardinaal Roark
Never Enough (2004) - Sebastian
'Salem's Lot (Televisiefilm, 2004) - Kurt Barlow
Tempesta (2004) - Van Beuningen
In the Shadow of the Cobra (2004) - Gallo
Smallville televisieserie - Morgan Edge (Afl., Phoenix, 2003|Exile, 2003)
Alias televisieserie - Anthony Geiger (Afl., Phase One, 2003)
Confessions of a Dangerous Mind (2002) - Keeler
Warrior Angels (2002) - Grekkor
Scorcher (2002) - President Nelson
The God's Bankers (2002) - Kardinaal Marcinkus
Flying Virus (2001) - Ezekial
Turbulence 3: Heavy Metal (Video, 2001) - Co-piloot MacIntosh
Jungle Juice (2001) - Jean-Luc
The Last Words of Dutch Schultz (2001) - Arthur 'Dutch Schultz' Flegenheimer (Stem)
The Room (2001) - Harry
Wilder (2000) - Dr. Sam Dennis Charney
The 10th Kingdom (Mini-serie, 2000) - Huntsman
Partners in Crime (2000) - Gene Reardon
Lying in Wait (2000) - Keith Miller
New World Disorder (1999) - David Marx
Simon Magus (1999) - Graaf Albrecht
Bone Daddy (1998) - William H. Palmer
Merlin (televisiefilm, 1998) - Koning Vortigern
Tactical Assault (1998) - Capt. John 'Doc' Holiday
The Ruby Ring (televisiefilm, 1997) - Patrick Collins
Deathline (1997) - John Anderson Wade
Lexx: The Dark Zone televisieserie - Bog (Afl., Eating Pattern, 1997)
Bleeders (1997) - Dr. Marlowe
Hostile Waters (televisiefilm, 1997) - Capt. Britanov
The Call of the Wild: Dog of the Yukon (televisiefilm, 1997) - John Thornton
Lexx: The Dark Zone (Mini-serie, 1997) - Bog
Omega Doom (1997) - Omega Doom
Blast (1997) - Leo
Knockin' on Heaven's Door (1997) - Curtiz
Precious Find (1996) - Armond Crille
Mr. Stitch (televisiefilm, 1996) - Dr. Rue Wakeman
Mariette in Ecstasy (1996) - Kapelaan
Crossworlds (1996) - A.T.
Blood of the Innocent (1995) - Dr. Lem
Fatherland (televisiefilm, 1994) - SS-Sturmbannführer Xavier March
The Beans of Egypt, Maine (1994) - Reuben Bean
Nostradamus (1994) - The Mystic Monk
Amelia Earhart: The Final Flight (televisiefilm, 1994) - Fred Noonan
Surviving the Game (1994) - Thomas Burns
Voyage (televisiefilm, 1993) - Morgan Norvell
Blind Side (televisiefilm, 1993) - Jake Shell
Arctic Blue (1993) - Ben Corbett
Buffy the Vampire Slayer (1992) - Lothos
Split Second (1992) - Harley Stone
Past Midnight (1992) - Ben Jordan
Beyond Justice (1992) - Tom Burton
Wedlock (televisiefilm, 1991) - Frank Warren
Bloodhounds of Broadway (1989) - The Brain
The Blood of Heroes (1989) - Sallow
As Long as It's Love (1989) - John Knott
Blind Fury (1989) - Nick Parker
The Edge (televisiefilm, 1989) - Rol onbekend
The Law of the Desert (Mini-serie, 1989) - Tom Burton
The Legend of the Holy Drinker (1988) - Andreas Kartak
Salute Of The Jugger (1988)
Escape from Sobibor (televisiefilm, 1987) - Alexander 'Sasha' Pechersky
Wanted: Dead or Alive (1987) - Nick Randall
The Hitcher (1986) - John Ryder
Flesh & Blood (1985) - Martin
Ladyhawke (1985) - Captain Etienne Navarre
Eureka (1984) - Claude Malliot Van Horn
A Breed Apart (1984) - Jim Malden
The Osterman Weekend (1983) - John Tanner
Blade Runner (1982) - Roy Batty
Inside the Third Reich (televisiefilm, 1982) - Albert Speer
Chanel Solitaire (1981) - Etienne de Balsan
Nighthawks (1981) - Reinhardt Heimar Wulfgar
Spetters (1980) - Gerrit Witkamp
Duel in de diepte (televisieserie, 1979) - John van der Velde
Grijpstra & De Gier (1979) - Rinus de Gier
Een vrouw tussen hond en wolf (1979) - Adriaan
Es begann bei Tiffany (televisiefilm, 1979) - Ryder
Pastorale 1943 (1978) - August Schultz
Mysteries (1978) - Johan Nagel
Soldaat van Oranje (1977) - Erik Lanshof
Max Havelaar of de koffieveilingen der Nederlandsche handelsmaatschappij (1976) - Duclari
Het jaar van de kreeft (1975) - Pierre
Das Amulett des Todes (1975) - Cris
Keetje Tippel (1975) - Hugo
The Wilby Conspiracy (1975) - Blane Van Niekirk
La donneuse (1975) - Rol onbekend
Floris von Rosemund televisieserie - Floris von Rosemund (1975)
Pusteblume (1974) - Rick
Turks fruit (1973) - Erik Vonk
Repelsteeltje (1973) - De koning
Waaldrecht televisieserie - Rogier de Jonge (Afl., Taxi Meneer?, 1973)
The Pathfinders televisieserie - Pieter Van Pearsen (Afl., Sitting Ducks, 1972)
Floris (televisie) televisieserie - Floris van Rozenmond (12 afl., 1969)
Monsieur Hawarden (1969) - Rol onbekend (scènes verwijderd)




Deze foto doorsturen
Alle foto's van deze gebruiker (751)


Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_




_
_
Labje  
13 jan 2010 09:43
Een heel mooie foto!

_
Joke47.1  
13 jan 2010 10:08
zo en je denkt nu dat we dat allemaal gaan lezen nou ik niet hoor maar de foto is erg mooi liefs Joke
_





_
_
Jannie48  
13 jan 2010 10:37
een mooi optrekje gr jannie

_
Marion1203  
13 jan 2010 10:56
Een mooi optrekje heeft hij zeker.
_





_
_
Aaltientje  
13 jan 2010 11:09
WAT EEN MOOIE FOTO, EN WAT EEN LANG VERHAAL ZEG, FIJNE DAG GR ALI

_
Kortekee  
13 jan 2010 22:22
Dat is een leuk optrekje!!!
En ook een leuk beetje achtergrond informatie.
Ik moet eerlijk zeggen, dat ik het NIET helemaal gelezen heb.
_








Andere foto's


_
_
_
_
_
_

_
_
_
_
_
_

_
_
_
_
_
_

_
_
_
_
_
_

_
_
_
_
_
_

_
_
_
_
_
_

_
_
_
_
_
_

_
_
_
_
_








_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
37 berichten
0 tweets
83 foto's
664 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2018
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzón 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_