Word gratis lid     Inloggen
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Home
Magazine
Foto van de Dag
Filmpjes
Recepten
Prikbord
Fotowedstrijd
Blogs
Forum
Kranten
Clubs
Tutorials
Agenda
Leden
 
Alle prikkers
Prikker toevoegen
Prikkers van vrienden
Mijn prikkers
De laatste reacties
Populaire prikkers
Prikbord bericht
 Klik hier voor een nieuw bericht ...
Toevoegen


Asperges

Asperges zijn één van de rijkste bronnen van Glutathion. Dit is één van de belangrijkste stoffen die de lever moet aanmaken om afvalstoffen geschikt te maken voor uitscheiding via lever/gal, darmen en nieren én om gifstoffen onschadelijk te maken. Ook is asperge een zogenaamd prebioticum, de inuline in asperges bevordert de groei van goede darmbacteriën. Ook ui, knoflook en bieslook bevatten deze prebiotische stof. Daarom is asperges gecombineerd met uien en knoflook dan ook heel gezond.

Boterzuur en bacteriën
Boterzuur is een belangrijk energiebron voor de darmbacteriën en zorgt dat onze darmbacteriën kunnen overleven en de darmbacteriën zetten vezels om in boterzuur, zo helpen ze elkaar te overleven. Boterzuur zit het meeste in roomboter.

Recept: Asperges gewikkeld in Prosciutto di Parma met geitenkaas

Ingrediënten
• 250 g Prosciutto di Parma (gedroogde rauwe ham), in plakjes
• 100 g smeerbare geitenkaas ...
• 12 verse asperges, geschild en de onderkanten afgesneden

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 C.
1. Smeer de kaas op de plakjes Prosciutto. Wikkel elk plakje om 2 of 3 asperges heen. Leg de pakketjes één laag dik in en middelgrote ovenschaal.
2. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de asperges gaar zijn.

Gewoon ook lekker als bijgerecht als tapas, bijvoorbeeld in ham gewikkeld.

Prosciutto di Parma

Prosciutto di Parma is ham uit de provincie Parma, ofwel de bekende Parmaham. Dit is de echte, authentieke gedroogde ham en mag alleen zo genoemd worden wanneer het varken geboren is in deze regio. Deze ham moet minstens 12 tot 15 maanden drogen en wordt ingewreven met zout. Hierdoor heeft de ham een milde, zoutige smaak en wordt deze ook veel verwerkt in gerechten.



_


Door AlieVos-Doller_Albican  
Toegevoegd op 07 mei 2019 om 21:14
_
AlieVos-Doller_Albican toevoegen aan mijn vriendenlijst
_



Reacties Van leden

Je reactie
Het is alleen mogelijk te reageren wanneer je ingelogd bent.
_
Naam_Wachtwoord_




_
_
Douwe  
07 mei 2019 23:29
Ik maak ze vaak op tradionele manier klaar, schillen en koken en maak een saus van gesnipperd ei en mini blokjes ham in een blanke of asperge saus, eventueel aangevuld met het poeder van "cup of soup -asperge"
maak het af met gevriesdroogde kruiden.

Het kookvocht bewaar ik om daar de schillen en de kontjes nog een paar te laten sudderen. De schillen worden na uren verwijderd. Inmiddels is de maaltijd afgelopen en wat er over blijft (asperges en saus) gaan terug in het kookvocht om zodoende een heerlijke aspergesoep te maken.

_
Bette  
08 mei 2019 11:15
Ja,ze zijn heerlijk,gezond en op verschillende manieren te bereiden.
Bette.
_





_






















_
 
_

50plusser.nl
Over 50plusser.nl
Homepage
Top 20 mogelijkheden
Nieuwsbrieven
Contact
Inloggen
Wachtwoord vergeten
Adverteren
Privacystatement & Cookiebeleid
Sitemap

Lidmaatschap
Gratis lidmaatschap
Plus lidmaatschap
Uitschrijven

IK
Mijn profiel
Mensen uitnodigen
Mijn plekken op internet
Profielfoto's
Hoofdfoto's aanpassen
Gegevens aanpassen
Gebruikersnaam wijzigen
Wachtwoord wijzigen
E-mailadres wijzigen

Leden
Overzicht
Nu online
Verjaardagen
Wie doet wat?
Overzicht
Mijn acties
Wat doen mijn vrienden

Prikbord
Alle berichten
Mijn berichten
Berichten van mijn vrienden

Van de dag
Foto's
Weerfoto's
Fotobewerkingen
Zwart/wit foto's
Video's
Stellingen

Fotoboeken
Overzicht
Mijn fotoboeken
Top fotoboeken

Fotowedstrijd
Overzicht
Huidige top 25
Winnaars
Voorgaande wedstrijden

Chatboxen
1 op 1 livechat
ChatBox
Clubs
Overzicht
Populaire clubs
Nieuwe clubs
Start een club

Blogs
Overzicht
Populaire weblogs
Start een weblog

Forum
Alle forums
Onderwerpen van vandaag
Onderwerpen van deze week
Zoeken

Cursussen
Software
Websites
Gezondheid
50plusser.nl

Zoek & Deel
Overzicht
Wandelroutes
Fietsroutes
Natuurgebieden
Bezienswaardigheden
Campings
Autoroutes
Motorroutes
Overige
Nieuws
Krantenkoppen
Weerbericht

Magazine
Artikelen
Artikel schrijven
Interviews

Extra
Recepten
Evenementen agenda
Ga je mee?
Webgids
Marktplaats
Spelletjes
Braintraining
E-cards maken
Desktop achtergronden
Software downloads
Animaties
Fotokalenders maken
Vandaag
11 berichten
0 tweets
20 foto's
224 reacties

RSS Feeds
Website RSS
Magazine RSS
Weblog RSS
Club RSS

Onze websites
50plusser.nl

Plus lidmaatschap
Word Plus lid voor maar
€ 1,79 per maand!










50plusser.nl
© 2005-2021
Publishious

Camino de las Puentezuelas s/n Buzón 4 29.120 Alhaurin el Grande
CIF / NIF : Y 5412747 X

_
_