Brexit maart 2019
Het Grand Café
Plaats reactie


ron1Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 11-8-2008
Antw.: 686
Wo Okt 17, 2018 9:09 pm Reageer met quote

de Britse uittreding uit de Europese Unie verzwakt ook de Europese veiligheid en die van de NAVO op een moment dat de dreigingen aan de zuid- en oostgrenzen van Europa toenemen. Als gevolg van de Brexit zal de invloed van Duitsland binnen Europa nog verder toenemen. En de NAVO staat al onder druk doordat de Amerikanen de kosten voor Europese veiligheid afschuiven.
Frankrijk heeft, in tegenstelling tot Duitsland, de afgelopen jaren laten zien nog steeds een bekwame militaire macht te zijn, met een samenhangende visie op de veiligheidsontwikkelingen binnen en buiten Europa. Frankrijk zal dan ook de plaats innemen van het Verenigd Koninkrijk als de meest bekwame Europese partner voor de VS. Als gedeeltelijke vervanging van het Verenigd Koninkrijk en als tegengewicht voor Duitsland, moet Nederland daarom een grotere Franse rol binnen Europa accepteren – en tevens aanmoedigen.

Jammer dat UK vertrekt.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentieGringoStamgast
Stamgast
Lid sinds: 11-3-2009
Antw.: 119
Vr Jan 11, 2019 3:43 pm Reageer met quote

Het is nog maar de vraag of GB ons verlaat. Ze willen wel maar dan zonder de consequenties die daarbij horen. Alsof ze willen scheiden maar nog wel iedere week seksueel contact en een lunchpaketje verwachten.

Het zal mij benieuwen!


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


NicolaasPSuperlid
Superlid
Lid sinds: 31-3-2010
Antw.: 4376
Vr Jan 11, 2019 4:04 pm Reageer met quote

Ik denk dat een huwelijksontbinding als metafoor moelijk te gebruiken valt. Het VK blijft na een brexit net zo veel met de andere Europese landen te maken hebben als nu het geval is. Geografisch verandert het niet van plaats en economisch is het nog net zo vervlochten met de rest van Europa als nu.
In het VK is het de migratie-angst geweest die daar net als in de rest van Europa heeft toegeslagen in 2016 die tot een brexit referendum geleid heeft. Ook hier riepen sommigen de grenzen te sluiten en zo snel mogelijk uit de EU te stappen. Die hysterie is inmiddels gelukkig overwonnen, uiteraard doordat die piek die we in dat jaar kenden naar een normaal niveau gedaald is en daar ook op gebleven is de afgelopen jaren.
Men ziet geen enkel voordeel meer in een brexit en breekt zijn hoofd alleen nog maar op de nadelen ervanbolsjewiek, deugmensch, cultuurmarxist, klimaatgekkie
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage


dagmar57Superlid
Superlid
Lid sinds: 25-3-2017
Antw.: 2608
Vr Jan 11, 2019 4:32 pm Reageer met quote

Quote:
Het Lagerhuis dreigt de zwaarbevochten brexitdeal van premier Theresa May dinsdag weg te stemmen, waardoor een chaotisch vertrek uit de EU dreigt. Hunt zei tegen de nieuwszender Sky dat het parlement „hard zijn best zal doen” om een „verlammende” no-deal-brexit te voorkomen. „Het grote risico is dat we niet echt leveren waarvoor de mensen hebben gestemd.”

Het is de eerste keer dat een minister aangeeft dat een vertrek uit de EU kan worden geblokkeerd.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3011272/brexit-gaat-mogelijk-helemaal-niet-door

Wordt nog spannend dinsdag bij de stemming in het parlement.
Als tegen de plannen die May gemaakt heeft met de EU gestemd wordt, wordt de chaos wel compleet.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


dagmar57Superlid
Superlid
Lid sinds: 25-3-2017
Antw.: 2608
Ma Jan 14, 2019 3:40 pm Reageer met quote

Quote:
Maar omdat de kans dat ze de stemming verliest nog altijd levensgroot is, speculeert iedereen zich suf over hoe het verder moet.

https://www.trouw.nl/democratie/may-stevent-af-op-nederlaag-bij-brexit-stemming-~af31a825/

Dat die brexit-deal het niet gaat halen is haast wel zeker.
Maar wat dan?
Nieuwe verkiezingen?
Quote:
Het probleem is echter dat ook Labour geen coherente brexit-strategie heeft. Corbyn ontweek in een interview met de BBC maar liefst vijf keer de vraag of de sociaal-democraten bij zulke nieuwe verkiezingen vóór of tégen de brexit campagne zullen voeren.


No brexit-deal en/of nieuwe verkiezingen (regering) die na een nieuw referendum uittreding van de EU blijven steunen, maken de chaos alleen maar complexer.
Ben heel benieuwd waar dit toe gaat leiden, spannende dag morgen en de hele wereld kijkt mee.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie