Welterusten-fotosite
Digitale fotografie
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 2011, 2012, 2013 ... 2071, 2072, 2073  Volgende Plaats reactie


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Vr Jan 11, 2019 12:59 am Reageer met quote

Goedenavond, ik kan weer terug kijken op een geslaagde dag....Novi heeft erg lang geslapen hier, ondanks de herrie...en ze had een uitstekend humeur, veel gelachen samen,getutteld....en toen de tweeling opgehaald uit school...toen was het gedaan met de rust! Shocked Desondanks toch gezellig gehad, maar ik ben gesloopt nu....(foto's verwijderd)heerlijke koekjes gebakken, waren voor de kerst gepland, maar ze smaakten er niet minder om...we hebben ook nog de glazen potjes opnieuw gevuld en versierd...maak later nog wel foto's van....grappig is dat ze het erg leuk vinden als ik foto's stuur van hun plantjes Laughing ..of ik dat nu ook wilde doen!! Laughing Ik plaats dit eventjes...
Laatst aangepast door jjacqueline op Di Jan 15, 2019 3:56 pm, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


AdvertentiejjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Vr Jan 11, 2019 1:51 am Reageer met quote
nog wat foto's van het nationaal park De Hoge Veluwe Love

er was een fraaie buitenexpositie

jaarlijkse natuurfotowedstrijd van natuurmagazine Roots
knap staaltje houtzaag werk!!

Ondanks dat het niet de tijd van de paddentrek was, waren er wel de schermen en emmers om ze over te zetten...misschien had dat te maken met de nieuwbouwwerkzaamheden, om zo padden te redden...


niet geshopt, maar wel weer verder gereden...


wordt vervolgd....nu lekker slapen!!Morgen de jongste zoon onder het mes voor een liesbreuk, ik vermoed dat ik nog wel eens gevraagd ga worden om even op te passen....dus nu maar even de rust pakken, die ik sowieso wel even kan gebruiken nu!!Trusten!! Wink


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Vr Jan 11, 2019 2:28 am Reageer met quote

Dus jij had een leuke dag met Novi ! De foto's spreken voor zich !

en mooie koekjes .. leuk dat ze het proces kunnen volgen van de hyacinthen ! en de amaryllis van Novi.

Hebben jullie het nieuws gezien ? vorige week zaten Carla en familie nog buiten te eten.. Vanmorgen maakt mijn schoonzoon met de quad met de sneeuwschuiver erop gemonteerd maar als hij een stuk had schoon gemaakt kon hij weer opnieuw beginnen. Dweilen met de kraan open !

Er is zoveel sneeuw gevallen.. De regen valt hier met bakken uit de hemel..

Ongezellig weer.. maar ik kreeg gisteren van Carla het zesde boek over de "Zeven zussen" van Lucinda Riley.. dat lees je achter elkaar uit.

Het is echt weer voor erwtensoep ! Nu is gisteren AH bezorgd en ik heb vanavond de groenten, prei, wortel schoongemaakt en krabbetjes, soepvlees en een ham schijf in de slowcooker gedaan met de spliterwten en ik heb staan klooien met de knolselderij omdat ik bijna geen kracht in mijn handen heb kost het veel moeite om hem in blokjes te krijgen ik had maar een halve knol nodig en de andere helft heb ik geblancheerd en afgespoeld onder koud water en in gevroren.. Iris zei Mam, ze verkopen ze ook in schoongemaakte blokjes, dan koop je die toch.

Water erbij en n u straks als ik naar bed ga zet ik slowcooker op slow en dan morgenochtend half negen is de soep klaar..

Ik zag dat Novi haar nieuwe sokjes aan heeft met antislip.. Ging dat goed ? ik heb ze k gehad.. maar dreigde steeds te vallen als ik snel liep dan remde die sokken mij en dreigde ik te vallen . Morgen eens informeren wat die val-preventie inhoudt.

Zie net nog de foto's die je geplaatst hebt toen had je mooi weer ! en wat een kunstenaars zijn dat toch die mensen die met een kettingzaag figuren maken van boomstammen !

Ik ga nu plat.. ben echt wel moe.. WelterustenZoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Vr Jan 11, 2019 10:45 pm Reageer met quote

Goede avond , Jac is alles goed gegaan met je zoon's operatie?

Moest je nog als oppas inspringen ! Ik snap soms niet hoe je dat doet ?

maar als ik nadenk en dezelfde leeftijd had als jij en Marianne , had ik dezelfde instelling, hoe drukker ik het had hoe harder ik liep.. en het bezig blijven gaf me ook energie .. maar ik was niet zo'n nachtbraker zoals jij. En alles kon Mam, mogen zij mee-eten. Ja, waar zes eten kunnen ook acht eten. Het was net de zoete inval !

Ik ging op normale tijd naar bed en stond 's morgens vroeg weer op. ik had natuurlijk k niet zo'n avondbaan.. dus kwam geen slaap tekort.. maar ik

snap als jij thuiskomt je niet gelijk je ogen kan dicht doen en gaan slapen. zo ok mijn jongste dochter ik ben heel trots op haar

KLIK HIER

Je ziet zelf bij het gezin van je zoon hoe het gaat in een druk gezin,tandarts/huisarts, trainings en sport -afspraken voor de kinderen..
en dit zijn uurtjes voor haar zelf.

1e Kerstdag was zij met die heer bij de kinderboerderij bij haar in de buurt maar omdat hij in de rolstoel zat had hij het koud, toen heeft ze hem mee naar huis genomen en zijn ze gaan sjoelen met het hele gezin. Zij maakt voor de verzorgsters altijd een verslag van hoe of wat ze gedaan hebben.

Ik ga nu aan de erwtensoep ! al geproefd.. Heerlijk ! vanmorgen was de pedicure er die vond het heerlijk ruiken.. Toen zij weg was heb ik een pannetje met water en azijn zachtjes laten koken.. om de lucht te zuiveren.

Fijne avond en misschien tot laten....


Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Za Jan 12, 2019 2:55 pm Reageer met quote

Goede morgen, Kan iemand die kraan boven even dicht draaien ?

Het komt met bakken uit de hemel en dan mag je blij zijn dat het geen sneeuw is... zoals in Oostenrijk of Zuid Duitsland want daar zitten mensen ingesneeuwd.

Carla zond gisteren deze foto.. (die pootafdrukken zijn van haar katje) en nt vertelde zij dat dr ok code oranje is afgegeven voor de rest van vandaag en morgen.

Ook dat nieuwjaarsvuur in Scheveningen heeft na alle schade die het toebracht aan huizen en auto's nog een opvolger:

Anderhalve week na het vreugdevuur op het strand van Scheveningen kampt Den Haag opnieuw met naween ervan. De gemeente Den Haag roept mensen op om voorzichtig te zijn als ze hun hond uitlaten op het strand. De spijkers liggen ook bij het Zuiderstrand, aan de andere kant van de haven van Scheveningen.

ze hadden beter kerstbomen kunnen inzamelen ipv pallets ! om een vreugde vuur te maken.. hoewel deze konden ook ingeleverd worden bij diverse dierentuinen...

We willen het leven van de dieren verrijken. Dat betekent dat we de zintuigen van de dieren prikkelen. Dat doen we onder meer met de kerstbomen. Die krijgen zo een tweede leven", zegt Hilke Steggerda van het dierenpark bij Amersfoort.

Onder meer de tijgers, olifanten en kamelen vinden zondag een kerstboom in hun verblijf. De diersoorten gebruiken de boom allemaal anders. Voor tijgers is de boom een soort krabpaal. "Olifanten gaan er mee slepen en chimpansees doen er van alles mee", zegt Steggerda. "En een kameel sleept zo'n boom met zijn neus door zijn hele verblijf."


Ik krijg zo lunch-visite en ga de oven aanzetten om straks de broodjes af te bakken..

Ik wens jullie een heel gezellige zaterdag ! tot later als ik weer wat te vertellen heb...Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Zo Jan 13, 2019 5:35 am Reageer met quote

Jenny schreef;"tot later als ik weer wat te vertellen heb..", nou dat had ze Crying or Very sad wr een valpartij, wr pijnlijke ribben!!Lees ik nu net hier haar posting van daarvoor... Crying or Very sad Wijffie , mocht je hier nog lezen , hl veel beterschap, en luister naar jouw dochters....ze hebben ongetwijfeld het goede met jou voor!!Sterkte...wat baal ik , dat ik zo ver weg woon...maar mocht ik iets voor jou kunnen betekenen, laat het aub weten!!Hl graag!!
Heb contact gehad met Tiny vanmorgen, die is druk met het helpen van haar zoon, met de perikelen rondom het overlijden van zijn vader.En Douwe is heel druk met van alles en nog wat, maar het gaat gelukkig goed!!
Ik ga met mijn foto's nog even terug naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe , ditmaal stond een bezoek aan het Krller-Mller Museum op het lijstje...met name de beeldentuin...dr ben ik nog niet zo lang geleden geweest, maar met het prachtige decor van de herfst was het wederom een bezoek waard....


bossen blijvend boeiend.... Lovede lege vijver...zonder de drijvende sculptuur van Marta Pan...hl vreemd!!

de gestapelde gekleurde olievaten ; 56 Barrels van ChristoChristo is vooral bekend door zijn ingepakte gebouwen, zoals de Pont Neuf in Parijs en de Rijksdag in Berlijn, maar hij maakte ook installaties van verpakkingsmaterialen, zoals olievaten. Zijn laatste barrel-project tot nu toe, een installatie van 13.000 olievaten, voerde hij uit in 1999. 56 Barrels in de beeldentuin van het Krller-Müller Museum is het enige vatenkunstwerk van Christo dat nog voor het publiek zichtbaar is.


Het Rietveld Paviljoen...ik las ; In 1955 ontwierp Rietveld het openluchtpaviljoen voor beeldhouwkunst in het Sonsbeekpark nabij Arnhem en kort na zijn dood werd in 1965 besloten om dit tijdelijke bouwwerk als monument opnieuw op te bouwen op het terrein van het Krller-Mller Museum. Barbara Hepworth werd uitverkoren om als eerste kunstenaar een tentoonstelling in het paviljoen in te richten en samen met de directeur van het museum, Rudi Oxenaar, werd er rond het paviljoen zorgvuldig een plek gekozen voor elk van haar sculpturen. Op de feestelijke opening stelde Hepworth dat ze 'nooit meer mijn werk in zo'n volmaakte en schitterende omstandigheden en omgeving' zou zien.

Rietveld gebruikte eenvoudige, functionele 'kant-en-klaar' bouwmaterialen om een opstelling te creren waarin binnen en buiten in elkaar overliepen. Zijn paviljoen bestaat uit een reeks ruimten en schermen waartegen als contrapunt en complement beeldhouwwerken konden worden gexposeerd.


ik leer steeds meer "kijken"...en ervaar dat als waardevol...

in de hoop dat iedereen een goede nachtrust heeft, wens ik een prettige zondag!!!
Oja, de operatie van zoonlief is goed verlopen, hij wordt maandag 33 jaar, en ik krijg de hele bups hier voor zijn feestelijk etentje...
Wink


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


aardSuperlid
Superlid
Lid sinds: 11-11-2006
Antw.: 2052
Zo Jan 13, 2019 10:09 am Reageer met quote

Heel veel beterschap Jenny!!

Wie anderen niet kan vergeven, maakt de brug kapot waar hij zelf nog over heen moet.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Zo Jan 13, 2019 1:10 pm Reageer met quote

Goede morgen, Jac, je helpt al door me af te leiden met de foto's waar ik ooit eens was.. hadden ze dobberende sculptuur voor de winter uit de vijver gehaald ben jij er ooit geweest in deze periode ? preventie tegen het vastvriezen.

Preventie haha Aard Laughing Laughing Laughing mijn schoonzoon opperde gisteravond dat hij zo'n pak voor me zou laten maken met allemaal op blaasribbels zoals het Michelinmannetje.

Maar er moeten nu spijkers met koppen geslagen worden ! vanmiddag komt oudste dochter en zij is door hem geinstrueerd.

ER zou dinsdag een senioren voorlichter komen.. hadden een afspraak.. maar nu komt er een familie lid te overlijden.. en juist op dat tijdstip is de crematie... dus afspraak verzet.

'k Moet met haar een lijstje maken, zoals vervoer/valys (voor ritjes verder dan 25 km) op maat regelen..

het bezoeken van allerlei huizen waar je je in kan laten schrijven. De auto wordt na mijn verjaardag verkocht..

(Carla komt intussen nog twee keer uit Zwitserland) en dan rijdt zij ermee.. Er moet in huis een lichte rolstoel komen zodat zij met me.( als ze op bezoek komen) willen gaan wandelen of boodschappen doen.

Valpreventie wordt ook een cursus voor gezocht... Verder ben ik blij dat de MRI van het hoofd drie maanden vervroegd kon worden.. en volgende week afspraak met cardioloog..

Had gisteravond voor ik naar bed ging nog een Bruis-Brufen genomen, het was een hele crime om de goede houding te vinden..

Heb Goddank goed geslapen maar net het uit bed komen was killing. links zijn volgens de verpleeghulp een paar ribben gekneusd.. het voelt nu stijf en bij elke beweging doet het pijn. (k als ik lach ! Laughing Laughing of hoesten moet )

Het ontbijt zit er nu in en ik ga zo de de paracetamol-spiegel opbouwen 4 x 2 per dag.

Jullie horen nog van de gevallen vrouw.. en hoe er ineens twee potige aardige politiemensen in mijn kamer stonden.

De politie is je beste vriend is een stelling die ik onderschrijf.. Tot later en voor jullie allen een fijne zondag !Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


douweSuperlid
Superlid
Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11403
Zo Jan 13, 2019 4:30 pm Reageer met quote

Jenne, beterschap he en dat die ribben maar snel weer genezen.Het is juni. Maar dit blijft even tussen mei en juli.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Zo Jan 13, 2019 7:05 pm Reageer met quote

Was ik weer eventjes....bord vol (restje, maar dan zonder je)rendang, met sperciebonen, rijst en een gebakken eitje... Very Happy Hrlijk!!!
Kom Jenny nogmaals sterkte wensen, en ik hoop dat de pijnstilling aanslaat...en hoe nu verder?...je wilt niet doorgaan met dit soort valpartijen natuurlijk!!Ik ben blij dat zij zulke toegewijde dochters met aanhang heeft
Love
beter kan ze niet hebben!!
Mijn tijd is weer op...wilde nog vertellen over mijn kerstboompje, die net weer verhuisd is...maar dat doe ik later weer...morgen is Robin jarig, en heb ik de hele bups te eten...en mijn kleindochters haal ik uit school, en gaan we gedrien de boel versieren,en wat lekkers bakken!!Ik heb er zin an , maar kom dan niet even hier waarschijnlijk!! Wink


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Ma Jan 14, 2019 2:32 am Reageer met quote

Goede avond, Douwe dank voor het zenden van de engel en de beterschapswens !

Jac heb ik al via whatsapp gesproken en bedankt... Iris en Tamara waren hier vanmiddag en hebben veel verholpen,, ik bracht altijd het vuil en oud papier

naar de containers op de rollator naar beneden maar ik heb nu geen kracht meer om de deksels op te tillen.

Gisteren hebben Mar en Edward het vuil meegenomen en zij vanmiddag het oud papier en het plastic..

Zij hebben ook bij de buum aangebeld ( hij is zo'n beetje hier de concierge )en hem bedankt voor de goede zorgen en omdat politie mijn slot heeft

kapotgemaakt om binnen te komen hebben zij gelijk gevraagd of hij morgen een goede slotenmaker kan bellen..

Ik was zondag middag gevallen in de kamer en had de lamellen open naar de galerij toen de mensen van twee deuren verder thuis kwamen zagen zij mij

op de grond liggen en gingen naar de Buum om te vragen of hij de organisatie wilde bellen die op de sticker naast het sleutelkluisje hangen..

Zij kregen geen gehoor en hoe ik al zei dat er iemand onderweg was van de alarmcentrale. maar toen hebben ze de politie gebeld en een paar minuten

later werd de deur eruit geramd en kwamen twee jonge kerels naar binnen.. die hadden mij in no time op een stoel gezet. en twee seconden later kwam

de verpleegkundige binnen die heeft mij onderzocht. en de agente bleven tot hun klusjessleutel-man er was en hij kon hetzelfde slot nog gebruiken,

dat was wel gelukkig omdat de sleutel in de sleutelkluis moest alleen heeft hij het zo gedan dat ik het slot van binnen op slot moest doen en de sleutel

eruit halen.. De agenten hebben van de verpleegkundige het juiste telefoonnummer gekregen en hij heeft ook nog met Marianne gesproken om haar

telefoonnummers te noteren: Als we dan weer een melding van dit adres krijgen weten we hoe of wat ?

Morgen is Mieke er weer dan ben ik hier niet zo vroeg en ik ga nu nog even onder de warme douche lekker voor de stramme spieren..

Ik wens jou morgen een gezellige dag Jac ! met de hele bups.. en voor nu fijne voortzetting van de avond ! en voor straks WelterustenZoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Ma Jan 14, 2019 5:13 am Reageer met quote

Goedenacht!!Toch even een kijkje nemen hier...ofwel heel even acclimatiseren...Ik hoop dat de pijnstilling helpt Jenny!!


Het werk van Jan Fabre..met een laagstaande zon, en omringd door prachtige herfstkleuren,z zag ik zijn beelden als nooit eerder...

In 8 bronzen koppen met dierlijke hoorns en oren, portretteert Fabre zichzelf van jong tot oud, in verschillende stemmingen, en niet zonder ironie....het gewei is overigens afkomstig van de Veluwe zelf en fraai verwerkt...


Ik had ze al eerder geplaatst op FB, ik vind ze nog steeds supermooi!!Nu welterusten!!!

Wink


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Ma Jan 14, 2019 3:02 pm Reageer met quote

Goede morgen, de Til is weer aan kant, het bed verschoond en de schone lakens opgevouwen in de kast Mieke heeft weer haar best gedaan.

prachtige foto's ik heb ze k maar niet z mooi het lijkt in dit mooie herfst licht wel of ze van goud zijn..

Bij mij is alles nog ontzet aan de linkerzijde, elke beweging doet me pijn, mr het in bedwang te houden met Brufen. als ik op bed eenmaal de juiste houding heb gevonden, slaap ik de hele nacht dr. tot zes uur...

Jac allereerst gefeliciteerd met de verjaardag van Robin ! hoe gaat het nu met hem ? hij mag nog niet zwaar tillen zeker ?

Gezellig een tafel vol mensen ? gezelligheid kent geen tijd.. wat bijzonder die amaryllis dat deze nog een toegift geeft.

Het is hier nu het mooiste weer van de wereld, vergeleken met de dagen hiervoor.. het zonnetje schijnt, het is een beetje heig maar wel koud volgens Mieke. Lekker vriesweer.

Ga nu een boterhammetje maken..met een kopje koffie en wens jullie allen een fijn en mooi begin van de week !


Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Ma Jan 14, 2019 3:44 pm Reageer met quote

Goede middag, ik zag zoiets kunstigs .. bij mijn nichtje heb het gepikt om jullie te laten zien... is wel monnikenwerk !

KLIK HIER

fijne middag verder !Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


Remie.Regelmatige bezoeker
Regelmatige bezoeker
Lid sinds: 24-9-2013
Antw.: 35
Ma Jan 14, 2019 7:55 pm Reageer met quote

nenne13 schreef:
ik zag zoiets kunstigs .. is wel monnikenwerk !

Rolling Eyes Geweldig..!

Nooit eerder hier geweest, mooie foto's gezien

Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet...Laatst aangepast door Remie. op Wo Jan 16, 2019 1:18 am, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Di Jan 15, 2019 2:06 am Reageer met quote

Welkom Remie....het is inderdaad monnikenwerk,met een verbluffend resultaat Jenny...hoe verzint men zoiets!! Shocked
Het hele spul is al weer even huiswaarts...over 2 weken wr...dn de verjaardag van Marcel! Laughing Het was geslaagd, maar mensenlief, wt ben ik moe nu!!Novi lijkt wel in een ''dwars-lig-stand'te zijn belandt...Alles is nu een probleem, jas aan of uit, schoenen aan of uitdoen...op schoot, van schoot...enz....en ook die houding als iets niet mag, of kan...driftbuien alom dus....tot nu toe ontspring ik nog de dans...maar dt blijft niet z, dat voel ik aan mijn water!! Rolling Eyes De tweeling staat juist weer tussen het kleuter-zijn en een middenbouwer op school...ook niet echt een makkelijke leeftijd...wat mij opvalt is dat ze erg vaak moe zijn...Ik heb ze uit school gehaald, en het was moeilijk om ze gemotiveerd te krijgen om wat te gaan doen...ja, de hele handel uitpakken, en laten liggen.... Laughing Ik had een zak ijsklontjes meegenomen uit de super, en flesje water met bubbels, daar hebben ze lekkere drankjes voor zich zelf mee gemaakt...toen heb ik er toch maar even druk op gezet, om wat op te ruimen...en de boel aan te kleden(ik had met ze willen bakken, en dat hadden ze ook best leuk gevonden...maar heb het maar zo gelaten!!)ze hebben een tekening gemaakt voor op tafel, we hebben slingers opgehangen,lampionnen uitgevouwen,feestmutsjes her en der geplaatst, ballonnen opgeblazen ...n het zag er echt leuk uit, dt vonden ze zelf ook!!Taart op tafel, en kaarsjes in gezet...met de belofte dat zij die mochten aansteken!!ik heb amper foto's gemaakt(te druk)maar hier een paar die de sfeer een beetje weergeven..Ik vond overigens nog wat foto's van vorige week naar Amsterdam , het bezoek aan de Horecava

het Centraal Station Amsterdam...ik blijf kijken!! Lovedit zijn kunstwerken in het Amstelstationdeze is van kunstenaar Peter Alma, een vriend van de wereldberoemde Piet Mondriaan... het thema treinen en reizen
Later nog foto's gemaakt van het spiksplinter nieuwe metrostation Europaplein...Gerald van der Kaap heeft de kunstwerken ontworpen


Titel: I want a permanent wave...Ik las ; Van der Kaap voerde het werk uit door het beeld in de verschillende lagen van het geharde glas aan te brengen en uitsparingen af te wisselen met dekkende delen. De achterzijde van de panelen bestaat uit een reflecterende coating. Door deze materiaaltoepassingen ontstaat diepte en beweging. In combinatie met de monumentaliteit en het sterk verhalende karakter van het kunstwerk ga je als reiziger deel uitmaken van het verhaal: je rijdt het letterlijk binnen.


Op metro station Rokin is weer heel andere kunst...33 verschillende afbeeldingen. Allen zijn 'een metafoor voor archeologische vondsten die hier gedaan zijn tijdens graafwerkzaamheden', aldus kunstenaar Daniel Dewar. Wink


Je staat tweenhalve minuut op de roltrap voordat je boven of beneden bent...er zijn dan ook geen gewone trappen gemaakt...

Amsterdam was nog helemaal in kerstversiering....een leuke bijkomstigheid voor iemand die nogal een kerstfreak is Laughing

Ik zelf heb pas gisteren mijn kerstboompje opgeruimd...en morgen (of overmorgen )zal ik ook echt mijn ramen moeten schoonmaken....ik zie er tegen op....het straat zo'n gezelligheid uit, en vervaagt die enorme regenbuien !!


dit is de favoriet van mijn kleindochters in de boom, en hieronder die van mij

en het ieniemienie houten kersttafereeltje wat ik al een heel leven heb, wilde ik jullie ook niet onthouden...heb er even een waxinelichtje naast geplaatst voor de grootte...Laughing Morgen ga ik weer verder met het Krller-Mller Museum , nu ben ik gewoon moe, en ga op tijd naar bed!!
Hopelijk gaat het met Jenny beter(helaas zal het nog wel een tijd duren voordat ze pijnvrij is)en van Tiny een kort berichtje dat er van alles geregeld moet worden in korte tijd...iedereen wens ik een goede nacht!!Welterusten!!!
Laatst aangepast door jjacqueline op Do Mrt 05, 2020 3:17 am, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Di Jan 15, 2019 2:55 am Reageer met quote

Goede avond, Je hebt ons weer laten meebeleven de verjaardag van Robin : de meisjes die enthousiast aan het versieren zijn geslagen..

Mooi die kerstvogel, de zwaan is bij mij k nog steeds favoriet en wat een leuk mini-kersttafereeltje is dt !

Novi die in de nee-periode komt ! Moeilijk ..je hebt de metro in Amsterdam ( nog nooit in geweest) en ik denk velen van ons niet,

onder de aandacht gebracht...de kunst dan ! ik vond het werk van Gerald van der Kaap omdat het op verschillende lagen bestaat die elkaar overlappen,

een btje lijken op dat snijden in de boeken van Webneel Graphics Sculptures by Brian Dettmer.

Ik heb nog steeds Brufen nodig en het bewegen is nog steeds pijnlijk en ik moet er nog over nadenken of ik morgen met Marianne naar de crematie ga.

Ga nu eerst naar bed toe en wens jullie allen en goede nachtrust toe

en morgen liefst gezond weer op !Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


Remie.Regelmatige bezoeker
Regelmatige bezoeker
Lid sinds: 24-9-2013
Antw.: 35
Di Jan 15, 2019 10:19 am Reageer met quote

Bedankt Jacqueline Very Happy


Goeiemorgen/dag Luitjes,

Een beetje spelenvaren is 'n hobby die 'k heel graag uit mag oefenen, dus als ik het leuk blijft vinden hier, zullen daarvan soms wat foto's van mijn hand hier verschijnen:Ok?Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet...

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


jjacquelineSuperlid
Superlid
Lid sinds: 27-3-2007
Antw.: 12691
Di Jan 15, 2019 1:52 pm Reageer met quote

Goedemorgen....uiteraard zijn foto's welkom Remie, en vanaf het water heb je toch weer een heel ander zicht op ons landje!
Hopelijk heb je goed geslapen Jenny, en kan je toch naar de crematie(ik weet niet wie er is overleden, maar gecondoleerd!)..
Klein stukje maar weer van de beeldentuin bij het Krller-Mller Museum

Langzaam maar zeker sinds mijn eerste (laat in mijn leven )schreden in kunstland heb gemaakt, begin ik beeldhouwers /schilders te herkennen aan het werk....zo ook bij Armando, een groots talent, al hebben zijn werken allen dat duistere....maar als je je verdiept in zijn leven...hij is vorig jaar gestorven op 1 juli 2018...dan wordt wl duidelijk wrom...en dat zet je ook weer aan het denken!!klik hier voor een mooie verzameling informatie over het leven van Armando


Ditmaal neem ik jullie mee via een hele andere route door de beeldentuin...Het Krller-Mller Museum heeft een van de grootste beeldentuinen van Europa. Een buitenzaal van 25 hectare maar liefst...het is ook altijd een andere sfeer door de seizoenen...dus het blijft verassend!! Laughing
Henry Moore is vooral bekend door zijn grote abstracte bronzen en marmeren sculpturen. Hij speelde een belangrijke rol bij het introduceren van een nieuwe vorm van modernisme in het Verenigd Koninkrijk. Zijn figuren zijn meestal abstracties van het menselijk lichaam. Wink


Uiteraard is dit Amfitheater het werk van Marta Pan (een Franse kunstenares van Hongaarse origine )


Needle Tower van Kenneth Snelson is in deze periode neergehaald

de overige kunstwerken laten zich wel van hun mooiste kant in deze herfstsferen

we betreden de buitenste rand van de beeldentuin...dat betekent klimmend de trappen op.....maar het is wel heel erg leuk om op onderzoek te gaan....en ondertussen enorm te genieten van warme kleuren...het is er perfect weer voor....rustig aan doen, en veel kijken dus....mijn tijd is op...wordt vervolgd...ik stort mij nu op mijn huishouding...ik heb geen kaboutertjes, dus ook geen met gele hesjes aan, maar dat is weer een gelukje geloof ik! Laughing Wens iedereen een fijne dag toe!! Wink


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


nenne13Superlid
Superlid
Lid sinds: 5-4-2007
Antw.: 9935
Di Jan 15, 2019 1:53 pm Reageer met quote

Goede morgen allen en een fijne dinsdag gewenst ! hier is het miezerig en heig. Dus moeten we er zelf iets van maken !

met bijvoorbeeld een bloemetje op tafel ..

Ik heb besloten dat ik niet meega naar de herdenkingsdienst .. die gekneusde ribben spelen nog p en doen nog steeds zeer bij elke beweging.

maar Lies en Jens uit Leeuwarden gaan k.. dus de familie is goed vertegenwoordigd. zijn gisteren teruggekomen na een vakantie in Cuba..

Tiny, wil het nogal lukken met het afhandelen van de zaken ?

Douwe, wanneer is je volgende oogoperatie om die bellen weg te laten halen ?

Remie is die foto genomen in de omgeving van Leiden ? mooie opname ! ik vraag het omdat mijn schoonzoon een sloep voor de deur heeft liggen

en ze met mij wel eens in die contreien gaan varen. maar ik besef dat een brug in de verte overal in Nederland kan zijn ..

Met deze zonnige foto's uit het archief (wt verlang ik naar het voorjaar, nu we niet eens de winter hebben gehad zou dat nog komen ?

wens ik jullie een fijne dinsdag !Zoek de zonzijde..èn geef een glimlach door....
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail


Pagina 2012 van 2073 Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3 ... 2011, 2012, 2013 ... 2071, 2072, 2073  Volgende

Plaats reactie