‘Omvolking’ gevaarlijk idee halve waarheden
Blik op het nieuws
Plaats reactie


KeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 12835
Do Aug 22, 2019 9:55 pm Reageer met quote

De omvolkingscomplottheorie is niet nieuw. Ooit werd Charles de Gaulle er al van beschuldigd Europa te verkopen aan de Arabieren in ruil voor olie. Wel relatief nieuw is de openlijkheid waarmee dit bijgeloof wordt beleden en het toenemende begrip voor extreemrechtse aanslagplegers. "In deze reacties schuilt een gevaarlijke mix van halve waarheden, islamofobie en racisme die ‘omvolking’ voor velen zo’n verleidelijk idee maakt." Wederom een artikel over het toenemende rechts-extremistische geweld maar, mogelijk nog veel gevaarlijker, het begrip en de sympathie voor dergelijke aanslagplegers. Ik vind het zorgwekkend.

Quote:
De laatste tijd reageren (extreem-)rechtse twitteraars furieus op bericht­geving over opkomend rechts-extremisme in Europa die een verband legt tussen ­omvolkingsideeën en aanslagen door Breivik en meer onlangs door terroristen in Christchurch, El Paso en Oslo. Volgens deskundigen gaat het hier om jonge mannen die via internet in de ban zijn geraakt van het idee dat het ‘witte ras’ op het punt staat te worden ‘vervangen’ door immigranten. Nieuwkomers, die ‘onze’ cultuur willen vernietigen en worden geholpen door de ‘linkse elite’. Die zou, gemotiveerd door een mix van naïef cultuurrelativisme en een ‘weg met ons’-mentaliteit (‘oikofoob’ in Baudets termen) verantwoordelijk zijn voor het openzetten van de grenzen, met ‘massa­migratie’ als gevolg.

Deze complottheorie, met wortels in het nazidenken, gaat terug op de ‘Eurabië’-mythe waarin moslims, planmatig, door immigratie en een hoge vruchtbaarheid het continent overnemen. Zo sprak Geert Wilders in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni 2010 op de PVV-website over Rotterdam als ‘eens de grootste havenstad ter wereld en nu de hoofdstad van Eurabië’. Een beeld dat past bij de mantra van kompaan Martin Bosma, dat ‘wij’ ‘minderheid in eigen land’ worden en dat moslims door de islamitische ‘Takiyya’-gedragsregel nooit hun heimelijke omvolkingsstrategie openlijk zullen toegeven.

Lees verder: ‘Omvolking’ is gevaarlijk idee van halve waarheden“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


AdvertentieJanRutgers.1Regelmatige bezoeker
Regelmatige bezoeker
Lid sinds: 23-8-2017
Antw.: 95
Do Aug 22, 2019 10:45 pm Reageer met quote

Het zijn geen halve leugens, het is pure propaganda om de mensen klaar te stomen voor "Die Große Wende" en dus hele leugens.
En zoals je hier op het forum kunt zien, er zijn er, die er in trappen.
Thierry Baudet noemt het renaissance, ach als het beestje maar een naam heeft.Better steande stjerre, dan op de knibbels libben.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


luciaT.1Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 2-5-2019
Antw.: 766
Do Aug 22, 2019 11:20 pm Reageer met quote

De term omvolking (remplacement in het Frans) is ontleend aan de rechtse Franse publicist en denker Renaud Camus, die dit al in de jaren 90 van de vorige eeuw als een probleem signaleerde. Inmiddels is dit idee gemeengoed geworden bij veel (extreem-)rechtse denkers, in het bijzonder in Midden- en Oost-Europa. De Hongaarse premier Viktor Orbán, een icoon van extreem-rechts die zijn land zoveel mogelijk afsluit voor immigranten, lanceerde onlangs bijvoorbeeld een nieuwe bevolkingspolitek. Die is erop gericht om Hongaarse vrouwen bij voorkeur vier of meer kinderen te laten baren. Na het vierde kind wacht hen levenslange vrijstelling van inkomstenbelasting.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/16/bezeten-door-de-angst-voor-omvolking-a3953486

Ik lees: bevolkingspolitiek. Doet me ietwat denken aan Lebensborn. En dat in een land dat een EU lidstaat is. Sad


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie