Verrechtsing in Politiek?
Blik op het nieuws
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Volgende Plaats reactie


TympaanSuperlid
Superlid
Lid sinds: 8-11-2008
Antw.: 30176
Za Okt 01, 2022 7:14 pm Reageer met quote

dagmar57 schreef:

Vind het wel een aardige beschouwing.
Vooral dat extreem rechts populisme vooral veroorzaakt wordt door verongelijktheid en daarvan afhankelijk zijn, het is dus in het belang van die partijen om die verongelijktheid te voeden en dat zie je nu volop gebeuren wereldwijd.

Je kan daar natuurlijk over schamperen maar het is een gegeven dat vele mensen zich terecht verongelijkt voelen. Je zal het je hele leven maar moeten doen met een veel te laag minimumloon, in een armoedige woning in een troosteloze buurt moeten wonen, een miserabel baantje hebben en geen enkele mogelijk hebben om dat te kunnen verbeteren.

Links heeft daar dan wel prachtige verhalen over zoals gelijke kansen en goedkope woningen maar weet dat op geen enkele manier waar te maken. Want er is simpelweg geen geld voor en kunnen dat ook niet toveren.

Rechts kan dat dat uiteraard net zo min. Maar kennelijk hebben ze een beter verhaal of brengen het enkel maar beter...

Zolang de veel te grote megabedrijven teveel macht en teveel geld hebben, en daardoor de regels kunnen bepalen en dus in feite regeren, zal er nooit iets veranderen en kan de politiek enkel maar wat in de marge rommelen.

Geef iedereen 1000 euro en je zal zien dat na een jaar de één 10.000 euro heeft en de ander enkel in de schulden zit.

Mensen zijn nu eenmaal van nature verschillend. De één slim op een positieve of negatieve manier, de andere is wat minder slim, bijdehand, sluw, gemeen of doortrapt.

En dat zal nooit veranderen. Dus ik maak mij absoluut geen illusies over een 'ideale wereld.

Waarbij die ideale wereld er ook nog eens voor elk persoon anders uitziet...Faber quisque fortunae suae
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentieKeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15722
Za Okt 01, 2022 10:52 pm Reageer met quote

Tympaan schreef:
Geef iedereen 1000 euro en je zal zien dat na een jaar de één 10.000 euro heeft en de ander enkel in de schulden zit.
Het probleem is dat niet iedereen een even gunstige of gelijke uitgangspositie heeft. Investeren in zaken die uiteindelijk een besparing opleveren is leuk maar het geld voor die investeringen moet je wel hebben en dat gaat niet als je net van je maandelijkse inkomen rond kunt komen. Dat geldt ook voor subsidies voor energiebeperkende maatregelen, waarvoor vaak een minimumbedrag aan uitgaven geldt om ervoor in aanmerking te komen. Dat levert het paradoxale effect op dat je geld moet hebben en uitgeven om zuiniger te kunnen leven. Heb je dat geld niet dan ben je duurder uit, oftewel als je voor een dubbeltje geboren bent bereik je nooit een kwartje. Dat is natuurlijk ietwat zwart-wit gesteld omdat iedere casus weer anders is, maar ik zie een dergelijk effect gewoon om me heen, bij familie, kennissen, buren.

Dat hard werken altijd loont is een fabel waar ik al heel lang niet meer in geloof. Kijk naar kleine middenstanders, ook boeren en tuinders, die zich lange werkdagen uit de naad werken voor een laag inkomen, soms zelfs onder bijstandsniveau, ZZP-ers, velen met een nul-uren- of uitzendcontract en anderen die de laan uitgestuurd worden zodra hen een wettelijk verplicht contract voor onbepaalde tijd moet worden aangeboden. Daar komt bij de onevenredig hoge belasting op inkomsten uit arbeid ten opzichte van belasting inkomen uit vermogen. Ik schat dat die ongelijkheid een stuk groter zou zijn als de vraag naar arbeidskrachten niet zo groot was.

Ik denk dat inmiddels wel duidelijk is dat vele jaren van rechtse politiek, waarin marktwerking en zelfregulering heilig waren verklaard, geleid hebben tot meer inkomensongelijkheid, een groter verschil tussen arm en rijk, om maar niet uit te weiden over de excessen die daar het gevolg van waren.

Ik ben er voor alle duidelijkheid geen voorstander van om alles en iedereen 'gelijk te schakelen', waar zowel doorgeschoten rechts als doorgeschoten links een handje van hebben. Wel vind ik dat zwakkere groepen in de samenleving beter beschermd zouden moeten worden. Schaarse voorzieningen die we allemaal nodig hebben, gezondheidszorg, onderwijs, energie, drinkwater, afvalverwerking, veiligheid, handhaving van de openbare orde en dergelijke moet je niet aan marktwerking prijsgeven. Dat geldt m.i. ook voor de voedselvoorziening, althans waar het basisvoedsel betreft, zoals brood, groente, eiwitbronnen, nou ja, zie de Schijf van Vijf. Ooit was het een goed principe van het klassieke liberalisme om zaken aan de markt over te laten waar dat mogelijk was maar door de staat over te nemen waar de markt er een zooitje van maakte op wat voor manier dan ook. Maar dat is alweer een poosje geleden, toen je de liberalen nog aan de linkerkant in de TK kon aantreffen.“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Pien2022Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 24-8-2022
Antw.: 978
Za Okt 01, 2022 11:28 pm Reageer met quote

Wat ik op het moment heel moeilijk vind om te zien is dat zelfs twee verdieners via allerlei subsidies en toeslagen in het zadel gehouden moeten worden.
Ik vind dat zo vreselijk, want dan denk ik→ zorg gewoon dat twee verdieners of zelfs een verdieners gewoon genoeg verdienen om normaal rond te komen. Want voor mij heeft het iets van charity en ik ben daar allergisch voor. En ik vind als mensen zo hard werken dat ze die toeslagen helemaal niet nodig zouden moeten hebben.
HEt nadeel is namelijk, dat als je iets teveel hebt verdiend (bv via onregelmatigheidstoeslag) dan ben je de Sjaak en dan kun je terug gaan betalen.

Ik vind dat daar echt iets mis aan het gaan is. Of het aan de verrechtsing komt in de politiek weet ik niet. Dat die tendens aanwezig is, dat kan gewoon niemand ontkennen en het wordt steeds rechtser en rechtser tot zelfs zo rechts dat het linke poep aan het worden is.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


TheDonStamgast
Stamgast
Lid sinds: 30-7-2022
Antw.: 335
Za Okt 01, 2022 11:50 pm Reageer met quote

Ik denk dat links veel meer kapot maakt, neem de partijen zoals groen links of de partij van de dieren.
Die hebben lak aan iedereen behalve waar hun voor staan is koste wat het koste hun idealen door te drukken.
Denk bv aan groen links die wilde dat mensen van 70 jaar of ouder niet meer geholpen zouden worden waant ze hadden dan een mooi leven gehad.
Toen er in Nederland heel veel bijtincidenten waren en kinderen dood gebeten zijn, is de Rad wetgeving ingevoerd in 1991 voor gevaarlijke honden zoals Akita · American Bulldog · American Pitbull Terriër · American Staffordshire Terrier · Boerboel · Bull Mastiff · Bull Terrier · Cane ... Mocht niet meer mee gefokt worden en moesten een muilkorf op. De PvdD heeft die wet weer weg weten te halen in 2007 want het was tegen de natuur. Toen kwamen die honden weer op de weg en we hebben het allemaal kunnen lezen hoeveel leed die honden weer ver oorzaakt heeft.Wat zou de wereld mooi zijn als de mensen net zo'n groot hart zouden hebben als dieren.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


KeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15722
Zo Okt 02, 2022 12:23 am Reageer met quote

Pien2022 schreef:
HEt nadeel is namelijk, dat als je iets teveel hebt verdiend (bv via onregelmatigheidstoeslag) dan ben je de Sjaak en dan kun je terug gaan betalen.
Ik heb natuurlijk AOW en (gelukkig) een bescheiden bedrijfspensioenuitkering en een heel klein maandelijks bedrag uit een andere pensioenregeling. Met wat beleid is daar goed maar bescheiden van te leven maar excessen, zoals torenhoge energieprijzen zouden me in de richting van ieder dubbeltje driemaal omdraaien dwingen. Ik ben nog prima in staat om te werken en dat doe ik dan ook, vooral omdat ik het leuk vind om zinvol bezig te zijn en wat ik ermee verdien is welkom. Echter, de aanslag inkomstenbelasting vertelt me glashard dat ik de helft van wat ik met dat werk heb verdiend aan de staat af moet dragen. Alles bij elkaar toucheer ik absoluut geen topinkomen. Het voelt gewoon niet goed, niet rechtvaardig dat grote bedrijven en vermogens veel minder en meer dan eens zelfs helemaal niet belast worden, terwijl ik halve dagen voor 's lands schatkist aan het buffelen ben. Ik ben vast de enige niet.


“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)


Laatst aangepast door Keesvi op Zo Okt 02, 2022 1:09 am, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


nandes57Superlid
Superlid
Lid sinds: 18-11-2018
Antw.: 1363
Zo Okt 02, 2022 12:48 am Reageer met quote

ik ga me niet meer in deze discussie mengen want het begint me aan alle kanten te jeuken maar ik onderschrijf hetgeen Kees zegt.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


KeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15722
Zo Okt 02, 2022 1:08 am Reageer met quote

TheDon schreef:
Ik denk dat links veel meer kapot maakt, neem de partijen zoals groen links of de partij van de dieren.
Sorry Don, maar dat vind ik grote onzin. Links heeft het in de naoorlogse periode nauwelijks tot niet voor het vertellen gehad, domweg omdat rechts altijd de meerderheid van de stemmen kreeg en daarom veel meer invloed had op het beleid. De PvdA heeft nog lang het vertrouwen gehad van de werkende mens in loondienst maar koos na een periode zweverige filosofie voor het neoliberalisme met marktwerking als heilige graal. Toen haakte Jan de Arbeider af, m.i. niet onterecht. Ik ook. Een deel zal toen naar de VVD verkast zijn maar op links had je eigenlijk alleen nog de SP die na een aantal jaren gerommel met marxisme/leninisme tamelijk consequent voor de principes van de sociaaldemocratie koos, wat dat stel zwevers van de PvdA natuurlijk had moeten doen. GL heb ik altijd een uiterst merkwaardige fusie gevonden tussen grachtengordeldieren, een soort van elitair links en regelrechte communisten en wat vager spul tussen die twee uitersten. CDA is natuurlijk een belangenclub van kapitaalkrachtige agrariërs en de agro-industrie die ergens in de verte soms nog een kerkklok horen luiden en bij de CU is dat net een soort van andersom. O ja, D66 hebben we ook nog, de VVD light en de PvdD die gaandeweg iets meer ruimte reserveert voor andere zaken dan alleen het belang van dieren. Wat blijft er dan nog over aan keuzes voor de middengroepen? Van Denk weet ik niet wat ik er precies van moet denken, hoewel ik het optreden van Farid Azarkan over het algemeen wel kan waarderen. Ja, inderdaad, populistisch rechts lijkt op een idiote manier dan als keuze over te blijven. Iets beters dan 'Veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven' kan ik er echter niet van maken.


“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


barth.Superlid
Superlid
Lid sinds: 9-9-2015
Antw.: 2335
Zo Okt 02, 2022 1:46 am Reageer met quote

Ik heb uiteraard ook AOW en daarbovenop c.a. 193 euro als pensioentje/oudedagsvoorziening.
Vele jaren (ongeveer 30 jaar lang) kreeg ik helemaal geen aanslag inkomstenbelasting op de mat.

Alleen nadat mijn ouders waren overleden kreeg ik natuurlijk mijn deel van de erfenis, (wat voor mij een mooie buffer was).
Maar toen kreeg ik wel weer aanslagen vanwege vermogen in box 3.
Ook al was er natuurlijk eerder al erfbelasting over betaald.
Ik gaf het blijkbaar niet snel genoeg uit.

Alleen bij de laatste aanslag, die van 2021, hoef ik niet te betalen maar krijg ik juist een leuk bedrag terug van de belasting. Kreeg ik pas bericht van.

Ik prijs me gelukkig dat ik geen geldzorgen heb of zorgen hoef te maken.
Weet nog wel van vroeger hoe je in de problemen kon raken als je te weinig buffer had, en alle rekeningen opeens tegelijk kwamen.

Eigenlijk hou ik helemaal niet van armoedebewustzijn. Zelfs heel erg allergisch voor Calimero gedrag.
En politiek gezien heb ik ook niets met “tegenpartijen” zowel niet aan de rechterkant als aan de linkerkant. Heb wel iets met verantwoordelijkheid, en ook met studie en wetenschap.
Ik zit politiek misschien het meest ongeveer tussen Groen Links en D66 in.
Nog nooit op de VVD gestemd, maar voel persoonlijk geen antipathie tegen Rutte.Trend atmosf. CO2 (Mauna Loa)
20 jaar geleden: 371 ppm, 10 jaar geleden: 393 ppm, nu: 418 ppm.
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pien2022Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 24-8-2022
Antw.: 978
Zo Okt 02, 2022 9:51 am Reageer met quote

Quote:
Denk bv aan groen links die wilde dat mensen van 70 jaar of ouder niet meer geholpen zouden worden waant ze hadden dan een mooi leven gehad.
Volgens mij is dit grote onzin, want heel vee 70++ kiezen op deze partij en al heel erg lang. Ik heb het zelf nog nooit gehoord en ga mee met Kees eerdere verhaal.

De belasting op arbeid is idioot hoog en die mensen die achter de TV of computer hun geld verdienen (lees huisjes verhuur, aandelen, crypto) is idioot laag. Daar mag echt onderhand wel eens iets aan gedaan worden. Ik hoop oprecht dat Kaag haar belofte om die ongelijkheid wat meer recht te trekken waar maakt.
En dan kan iedereen weer op haar kotsen, maar daar sta ik wel achter.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


NicolaasPSuperlid
Superlid
Lid sinds: 31-3-2010
Antw.: 6306
Zo Okt 02, 2022 10:40 am Reageer met quote

Quote:
Jesse Klaver en GroenLinks hebben nooit gezegd dat 70-plussers geen medische behandeling meer moeten krijgen

Posts die beweren dat GroenLinks fractievoorzitter Jesse Klaver gezegd heeft dat opereren op ouderen onnodig is zijn duizenden keren gedeeld op sociale media. De bewering is onwaar. Er is geen bewijs dat Klaver ooit gezegd heeft dat medische zorg voor ouderen ingeperkt moet worden. De bewering lijkt een verdraaiing te zijn van opmerkingen die Corinne Ellemeet, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, maakte over het beter afwegen van de juiste zorg voor ouderen in het ziekenhuis.


factcheck

De kanttekening die Ellemeet maakte bij medische zorg aan ouderen had te maken met zorg die van hun kant helemaal niet verlangd wordt en alleen maar opgedrongen wordt 'omdat het kan'. Zoals operaties waarmee iemands leven wel iets gerekt kan worden maar die iemands lijden alleen maar vergroten, operaties waarover men niet goed geïnformeerd wordt, waarvan men de gevolgen niet overziet en waartoe iemand ook helemaal niet gekozen heeft (indien je daar niet over bent voorgelicht).
Dáár ging die kwestie over, over het besparen van onnodig leed bij ouderen en ervoor te zorgen dat ze voldoende geïnformeerd worden over de ins en de outs van allerlei levensrekkende behandelingen alvorens ze daaraan te onderwerpen. Het moet gaan om wat de patiënt wil, niet om wat de arts/specialist/chirurg kan (betekent ook: nog aan de oudere patiënt verdienen kan).

Excuus voor de uitweiding'Hate is never right, and love is never wrong.'

Roman Kent
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage


TympaanSuperlid
Superlid
Lid sinds: 8-11-2008
Antw.: 30176
Zo Okt 02, 2022 10:53 am Reageer met quote

Keesvi schreef:
... Iets beters dan 'Veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven' kan ik er echter niet van maken.


En dat is nu precies waar de hele politiek aan mank gaat. Mooie verhalen vertellen en veel beloftes doen, daar zijn ze allemaal goed in. Maar als het puntje bij paaltje komt, geven ze niet thuis.

En dat zal wel zo blijven zolang we de grote megabedrijven maar hun gang laten gaan. Ze hebben het geld en de macht om iedereen om te kopen die in de weg staat en als dat niet lukt verzinnen ze wel wat anders. En op die lui kun je niet stemmen...

Ik ben jarenlang een overtuigd PvdA-stemmer geweest, maar inderdaad, nadat ze op een dwaalspoor geraakt waren, heb ik afgehaakt. En sindsdien weet ik het echt niet meer. Elke stemperiode kijk ik maar wat op dat moment het dichts in de buurt komt van mijn levensovertuiging en die krijgt dan mijn stem. Maar de overtuiging is er niet meer.Faber quisque fortunae suae
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Ron1.1Superlid
Superlid
Lid sinds: 7-9-2019
Antw.: 1696
Zo Okt 02, 2022 12:40 pm Reageer met quote

Pien2022 schreef:
Quote:
Denk bv aan groen links die wilde dat mensen van 70 jaar of ouder niet meer geholpen zouden worden waant ze hadden dan een mooi leven gehad.


Daarom worden ze ook in kringen "Groene Khmer"genoemd. Je weet wel van de "Killing Fields".


De belasting op arbeid is idioot hoog en die mensen die achter de TV of computer hun geld verdienen (lees huisjes verhuur, aandelen, crypto) is idioot laag. Daar mag echt onderhand wel eens iets aan gedaan worden. Ik hoop oprecht dat Kaag haar belofte om die ongelijkheid wat meer recht te trekken waar maakt.
En dan kan iedereen weer op haar kotsen, maar daar sta ik wel achter.


Mensen die achter de PC/huisverhuur hun inkomen hieruit halen betalen gewoon net als iedere Nederlander inkomstenbelasting.

Mensen, ondernemers,die in aandelen/crypto etc handelen betalen over de winsten hiermede behaald geen IB maar mogen ....... ook hun verliezen niet aftrekken voor de IB. Je loopt dus gewoon ondernemersrisico.

Op welke ongelijkheid je dus doelt Pien is mij nog niet duidelijk.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


BennekeSuperlid
Superlid
Lid sinds: 26-10-2006
Antw.: 8570
Zo Okt 02, 2022 1:05 pm Reageer met quote

Politieke verschuivingen zijn net golfbewegingen, eigenlijk niets nieuws, dat is al tientallen jaren zo. De zogenaamde "Zwevende" kiezer is de oorzaak van die golfbeweging.


Wie vrolijk is, laadt de schijn op zich oppervlakkig te zijn. (Godfried Bomans)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Pien2022Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 24-8-2022
Antw.: 978
Zo Okt 02, 2022 1:24 pm Reageer met quote

Ron1.1 schreef:
Pien2022 schreef:
Quote:
Denk bv aan groen links die wilde dat mensen van 70 jaar of ouder niet meer geholpen zouden worden waant ze hadden dan een mooi leven gehad.


Daarom worden ze ook in kringen "Groene Khmer"genoemd. Je weet wel van de "Killing Fields".


De belasting op arbeid is idioot hoog en die mensen die achter de TV of computer hun geld verdienen (lees huisjes verhuur, aandelen, crypto) is idioot laag. Daar mag echt onderhand wel eens iets aan gedaan worden. Ik hoop oprecht dat Kaag haar belofte om die ongelijkheid wat meer recht te trekken waar maakt.
En dan kan iedereen weer op haar kotsen, maar daar sta ik wel achter.


Mensen die achter de PC/huisverhuur hun inkomen hieruit halen betalen gewoon net als iedere Nederlander inkomstenbelasting.

Mensen, ondernemers,die in aandelen/crypto etc handelen betalen over de winsten hiermede behaald geen IB maar mogen ....... ook hun verliezen niet aftrekken voor de IB. Je loopt dus gewoon ondernemersrisico.

Op welke ongelijkheid je dus doelt Pien is mij nog niet duidelijk.


Wat ik bedoel te zeggen is dat de belasting betalen op arbeid vele male hoger is als de belasting betalen op vermogen of inkomsten verkregen uit de aandelen handel, of inkomsten uit de verhuur van huizen en verhandelen van bv crypto. Ik vind die ongelijkheid niet OK.

Onlangs verscheen
deze documentaire over Nederland ongelijkheidsland
waarin dit heel goed verwoord wordt.

Ik quote uit het begeleidende artikel van deze documentaire:

Quote:
'Bezit van aandelen, huizen en crypto's rendeert fantastisch de afgelopen jaren. Waardoor de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter wordt.'
.

Duidelijk verhaal NIcolaas waarvoor bedankt


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


WillemijnFSuperlid
Superlid
Lid sinds: 5-8-2016
Antw.: 6006
Zo Okt 02, 2022 2:53 pm Reageer met quote

Dat het belastingstelsel onrechtvaardig is, is nu wel bekend denk ik. Nu de wil nog om het echt aan te pakken. Op vermogen boven een miljoen betaal je 1,76% belasting! Op rendement op dat vermogen betaal je wel meer, maar dan nog..
En dan het gegeven dat vervuilers als Shell dankzij de stijgende energieprijzen tientallen miljarden meer winst maken maar tegelijkertijd rustig miljarden subsidie( belastinggeld dus) ontvangen om milieumaatregelen te nemen zoals voor de CO2 opslag. Die onrechtvaardigheid is niet uit te leggen.

Ik mis echt een goed, stabiele partij op links. Ik mis de PvdA, zoals die zou moeten zijn. Vorige week de uitstekende documentaire "What's Left" gezien over de PvdA en als ik dan die goede oude Den Uyl zie,dan denk ik...die man begreep het toen al. En de kans die Bos heeft laten lopen op een echt links kabinet...dood- en doodzonde.
In Marjolein Moorman ( nu wethouder in Amsterdam) zie ik de echte sociaaldemocraat. Hopelijk kan zij wat betekenen voor de landelijke politiek in de toekomst. Voor Amsterdam heeft ze de winst in ieder geval binnengehaald.Oja voor Don nog: Het was Dion Graus die het initiatief nam voor afschaffen van de RAD. PVV dus (wel met steun van de PvdD).
En dat GroenLinks verhaal klopt van geen kanten maar is een manier van rechtse groeperingen om via siociale media Groen Links en andere linkse partijen te "framen". Gewoon leugens dus.Met een Nederlander valt niet te discussiëren. Hij heeft tot het einde toe gelijk en daalt met deze zekerheid opgewekt het graf in.
Godfried Bomans 1913-1971
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pien2022Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 24-8-2022
Antw.: 978
Zo Okt 02, 2022 4:04 pm Reageer met quote

Bij buitenhof was iemand van de FNV die verdedigde waarom stijging van de lonen synchroon horen te lopen met stijging van de inflatie, waarbij duidelijk de bedrijven die dat niet kunnen betalen daarvan buiten gesloten zouden moeten worden.

Hij vertelde dat dit in België dus wel gebeurt en andere EU landen en dat je ziet dat daardoor die inflatie niet zo uit de klauwen loopt zoals in Nederland die ongekend hoge inflatie cijfers heeft, ook vergeleken met andere landen.
Dan kom je gelijk uit bij mijn punt hierboven, dat ik het dus echt te zot voor woorden vind dat een 40 urige verdiener, of een twee verdiener, middels allerlei toeslagen en subsidies als het ware aan het overlevingsinfuus moet. Als je inderdaad de lonen mee laat stijgen , iets dat goed kan daar Nederland het economisch zo goed doet, daar we zo'n groei kennen (ten kosten van heel veel mensen), daar bij veel ondernemers de winsten over de voeten klotsen→ dan blijft ook die ontevredenheid weg. Want terecht zijn heel erg veel mensen boos, want teveel zakken door het ijs.

Ik vond het verfrissend en een helder verhaal, en het sluit haarfijn aan op de irritatie die ik al een tijd voel bij Nederland, dat er alsmaar niet geïndiceerd wordt (ook al heel lang bezig bij ouderen). Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

We hebben al jaren de VVD in de regering en ik denk dat het daar toch ook wel mee te maken heeft.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


WillemijnFSuperlid
Superlid
Lid sinds: 5-8-2016
Antw.: 6006
Zo Okt 02, 2022 4:30 pm Reageer met quote

Pien2022 schreef:
Bij buitenhof was iemand van de FNV die verdedigde waarom stijging van de lonen synchroon horen te lopen met stijging van de inflatie, waarbij duidelijk de bedrijven die dat niet kunnen betalen daarvan buiten gesloten zouden moeten worden.

Hij vertelde dat dit in België dus wel gebeurt en andere EU landen en dat je ziet dat daardoor die inflatie niet zo uit de klauwen loopt zoals in Nederland die ongekend hoge inflatie cijfers heeft, ook vergeleken met andere landen.
Dan kom je gelijk uit bij mijn punt hierboven, dat ik het dus echt te zot voor woorden vind dat een 40 urige verdiener, of een twee verdiener, middels allerlei toeslagen en subsidies als het ware aan het overlevingsinfuus moet. Als je inderdaad de lonen mee laat stijgen , iets dat goed kan daar Nederland het economisch zo goed doet, daar we zo'n groei kennen (ten kosten van heel veel mensen), daar bij veel ondernemers de winsten over de voeten klotsen→ dan blijft ook die ontevredenheid weg. Want terecht zijn heel erg veel mensen boos, want teveel zakken door het ijs.

Ik vond het verfrissend en een helder verhaal, en het sluit haarfijn aan op de irritatie die ik al een tijd voel bij Nederland, dat er alsmaar niet geïndiceerd wordt (ook al heel lang bezig bij ouderen). Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

We hebben al jaren de VVD in de regering en ik denk dat het daar toch ook wel mee te maken heeft.


Helemaal met je eens hoor en ook die verregaande privatisering o.a. van de zorg, het op de markt gooien van goedkope huurwoningen,het uitstellen van klimaatmaatregelen waardoor we nu met een stikstofcrisis zitten... alles komt op het steeds slechter gevulde bordje van de gewone burger.
Jarenlang is het succes van de regering afgemeten aan het BNP, het geld dus dat binnenstroomt. Dát was de meetlat, daar liet Rutte en consorten zich op voorstaan ("het geld klotst tegen de plinten op"). Je zou je ook kunnen afvragen of je het succes van de regering misschien zou moeten afmeten aan de tevredenheid van het volk, dan wordt het rapportcijfer echt stukken lager.

Ook, over verrechtsing gesproken en dus m.n. extreemrechts dat profiteert van alle wantrouwen en verongelijktheid: in Buitenhof de Amerikaanse politocoloog en filosoof Francis Fukuyama die een beeld schetste van de ondergang van de VS wanneer Trump zal worden herkozen. Trump die achter de poging tot een staatsgreep zat, Trump die de democratie omver wilde werpen, Trump die een bewonderaar van Poetin is, die hij ziet als een sterk leider. Dat is wat er gebeurt als mensen ontevreden en verongelijkt zijn en blind voor de gevolgen wanneer extreemrechts aan de macht komt. Dat is wel wat andere koek dan het rechts van Rutte. Maar het is in mijn ogen wel dat laatste dat het volk in de armen van Baudet en Wilders drijft. "Links" of voor mijn part het midden, slaagt er kennelijk niet in om een aantrekkelijk en geloofwaardig alternatief te bieden. En van de geschiedenis leert men kennelijk ook niet.
Misschien begrijpt een groot deel pas de waarde van de democratie als je het kwijt bent. Terwijl je daarvoor alleen maar hoeft te luisteren naar mensen die dictaturen ontvluchten..Met een Nederlander valt niet te discussiëren. Hij heeft tot het einde toe gelijk en daalt met deze zekerheid opgewekt het graf in.
Godfried Bomans 1913-1971
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pien2022Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 24-8-2022
Antw.: 978
Zo Okt 02, 2022 6:25 pm Reageer met quote

Jij hebt het dus ook gezien. INderdaad had die Amerikaan een heel goed verhaal. Hij vergeleek Trump zelfs met Poetin en dat vond ik bijzonder, want dat hebben wij hier ook wel eens gedaan. Die Trump heeft ook iets dictatoriaal in zich, en het doe heiligt alle middelen. Heel erg gevaarlijk voor de democratie.

En wat jij zegt klopt over het rapportcijfer. Heel vaak wordt tegen mij gezegd: "maar weet je wel hoe slecht Frankrijk het doet economisch gezien"? En net als vanochtend dan denk ik→ "leuk dat Nederland het zo goed doet economisch gezien, maar als ik NU in Nederland zou wonen had ik toch ook hoopjes problemen". Ik zou het gewoon niet meer kunnen betalen.
En fijn dat het zo goed gaat met Nederland en jammer "zo slecht met Frankrijk", maar hier zijn heel veel dingen gewoon kwalitatief beter, en dan denk ik aan woningbouw (Frankrijk is natuurlijk veel groter , meer ruimte , en heeft een anti speculatie wet), dan denk ik aan de zorg→ hier zijn nooit wachtlijsten geweest en wij werden binnen een week na slechte biopsie geholpen, benzine, gas en boodschap prijzen zijn echt veel lager als in Nederland. En dan denk ik wel eens→ "Nederland heeft de beste economie op papier, maar de mensen die net zoveel inkomen hebben als wij→ die lijden , kreunen en steunen. " En dat is heel verdrietig om te zien.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Lifeisaminestro neSuperlid
Superlid
Lid sinds: 8-11-2010
Antw.: 2463
Zo Okt 02, 2022 8:20 pm Reageer met quote

TheDon schreef:
Ik denk dat links veel meer kapot maakt, neem de partijen zoals groen links of de partij van de dieren.
Die hebben lak aan iedereen behalve waar hun voor staan is koste wat het koste hun idealen door te drukken.
Denk bv aan groen links die wilde dat mensen van 70 jaar of ouder niet meer geholpen zouden worden waant ze hadden dan een mooi leven gehad.
Toen er in Nederland heel veel bijtincidenten waren en kinderen dood gebeten zijn, is de Rad wetgeving ingevoerd in 1991 voor gevaarlijke honden zoals Akita · American Bulldog · American Pitbull Terriër · American Staffordshire Terrier · Boerboel · Bull Mastiff · Bull Terrier · Cane ... Mocht niet meer mee gefokt worden en moesten een muilkorf op. De PvdD heeft die wet weer weg weten te halen in 2007 want het was tegen de natuur. Toen kwamen die honden weer op de weg en we hebben het allemaal kunnen lezen hoeveel leed die honden weer ver oorzaakt heeft.


https://www.partijvoordedieren.nl/bijdragen/bijdrage-thieme-ao-dierenwelzijn

GroenLinks heeft dat nooit gezegd:

Jesse Klaver en GroenLinks hebben nooit gezegd dat 70-plussers geen medische behandeling meer moeten krijgen


https://tinyurl.com/yckvf4yu

PvdD is niet verantwoordelijk voor een muilkorfverbod.

Bijdrage Marianne Thieme:

Quote:
De staatssecretaris wil het bij bijtincidenten aan de gemeenten overlaten hoe daarmee wordt omgegaan, waardoor er sprake is van volstrekte willekeur. Wij hebben de Raad voor Dierenaangelegenheden gehoord, die adviseert om dit landelijk aan te pakken met een stappenplan, juist om willekeur te voorkomen. Wij willen graag weten of de staatssecretaris bereid is om dit stappenplan over te nemen. Waarom gaat de staatssecretaris niet in op de aanbeveling van de RDA om bij bijtincidenten een muilkorf- en aanlijngebod op te leggen en de houder door middel van een training te laten aantonen dat de kans op herhaling gering is? Hierdoor hoeft de hond niet in beslag te worden genomen en krijgt de houder veel meer verantwoordelijkheid voor het gedrag van zijn hond. Ik overweeg een motie op dit punt.


Geloof toch niet alles wat er op feestboek staat en controleer toch eens een keer of het wel klopt.Don't mention the war!! (Basil Fawlty)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


WillemijnFSuperlid
Superlid
Lid sinds: 5-8-2016
Antw.: 6006
Zo Okt 02, 2022 9:14 pm Reageer met quote

Pien2022 schreef:
Jij hebt het dus ook gezien. INderdaad had die Amerikaan een heel goed verhaal. Hij vergeleek Trump zelfs met Poetin en dat vond ik bijzonder, want dat hebben wij hier ook wel eens gedaan. Die Trump heeft ook iets dictatoriaal in zich, en het doe heiligt alle middelen. Heel erg gevaarlijk voor de democratie.

En wat jij zegt klopt over het rapportcijfer. Heel vaak wordt tegen mij gezegd: "maar weet je wel hoe slecht Frankrijk het doet economisch gezien"? En net als vanochtend dan denk ik→ "leuk dat Nederland het zo goed doet economisch gezien, maar als ik NU in Nederland zou wonen had ik toch ook hoopjes problemen". Ik zou het gewoon niet meer kunnen betalen.
En fijn dat het zo goed gaat met Nederland en jammer "zo slecht met Frankrijk", maar hier zijn heel veel dingen gewoon kwalitatief beter, en dan denk ik aan woningbouw (Frankrijk is natuurlijk veel groter , meer ruimte , en heeft een anti speculatie wet), dan denk ik aan de zorg→ hier zijn nooit wachtlijsten geweest en wij werden binnen een week na slechte biopsie geholpen, benzine, gas en boodschap prijzen zijn echt veel lager als in Nederland. En dan denk ik wel eens→ "Nederland heeft de beste economie op papier, maar de mensen die net zoveel inkomen hebben als wij→ die lijden , kreunen en steunen. " En dat is heel verdrietig om te zien.


Natuurlijk gaat het in de eerste plaats om je eigen beleving, hoe tevreden je bent. In Frankrijk is de onvrede natuurlijk ook groot,want de hele gele hesjesbeweging komt, dacht ik, daar vandaan. Dus ook in Frankrijk ervaart niet iedereen tevredenheid met het regeringsbeleid en ook in Frankrijk wint ( extreem)rechts aan populairiteit. In Italië komt extreemrechts nu aan de macht. Ik vind het een beangstigende ontwikkeling omdat het mijn stelligste overtuiging is dat wát de problemen ook zijn, de oplossing nooit van extreemrechts gaat komen.Met een Nederlander valt niet te discussiëren. Hij heeft tot het einde toe gelijk en daalt met deze zekerheid opgewekt het graf in.
Godfried Bomans 1913-1971
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 4 van 13 Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Volgende

Plaats reactie