Foe yong hai met bami
Koken & recepten
Plaats reactie


Stef51



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 8-3-2016
Antw.: 5
Wo Mrt 09, 2016 10:13 pm Reageer met quote

Vandaag Foe yong hai met bami en zoetzure gegrilde paprika.

Lekkere Bami Goreng
IngrediŽnten:
500 gram dunne mie
250 gram Gekookte ham
Gember 2 cm.
1 knoflook solo of 4 teentjes
1 Lombok
1 ui
1 prei
4 stengels bosui
200 gram witte kool
1 eet-lepel sambal oelek
zout naar smaak
Verse tuinkruiden bieslook, koriander en selderie
2 eet-lepels ketjap manis
1 halve eet-lepel vis-saus of theelepel trassi
Fondor naar smaak of 1 blokje kippenbouillon
2 eet-lepels neutrale olie (soja, zonnebloem, maÔs)
2 eieren
1 snufje geel wortel-poeder (koenjit kurkuma)
200 gram gesneden champions (of glas, blik)
Voorbereiding:
Kook de mie volgens de verpakking. Bereid de groenten voor. De prei en bosui in smalle ringen snijden. Hak de tuinkruiden fijn, de witte kool dun snijden. Gember, ui, lombok en knoflook fijnhakken. Klop de eieren los verhit olie in een koekenpan, bak op laag vuur een roerei. Het roerei moet wel gaar worden. Bereiding:
Neem een grote pan of wok. Giet er 2 eet-lepels olie in, verhit de olie.
Fruit gember, ui, lombok en knoflook. Voeg dan de sambal oelek toe, daarna de ham, champions, prei en witte kool. Voeg hierna de mie toe en goed mengen. Dan de tuinkruiden, vis-saus of trassi, ketjap, koenjit en de Kippenbouillon of het blokje kippenbouillon toevoegen.
Als laatste de bosui toevoegen, alles goed mengen en serveren.

Foe Yong Hai
3 tot 4 personen
IngrediŽnten:
8 eieren
1 bakje champignons
2 preien
1 groene paprika
1 ui
400 gram kipfilet
1 eetlepel Chinese kruiden
peper/zout
Foe Yong Hai is eigenlijk niet meer dan een flinke omelet, gevuld met een
boel lekkers. Snijd allereerst alle ingrediŽnten in blokjes en de ui in halve ringen. Neem een grote pan en verhit een beetje boter in de pan. Voeg hier vervolgens de kipfilet aan toe en bak totdat het goudbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens alle groente toe en bak zoín vijf minuten totdat de groenten geslonken zijn. Doe de Chinese kruiden erdoor en roer nog even goed door.
Breek de eieren boven en bak en kluts ze goed door, eventueel met nog wat kruiden naar wens. Giet de eieren over de groenten heen en zorg dat het goed verdeeld wordt. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de Foe Yong Hai garen totdat het ei volledig gestold is. Doordat je het vuur laag hebt staan zal de onderkant van het ei niet
aanbranden, dus het is niet nodig om de Ďomeletí te keren.
Snijd plakken uit de omelet en serveer met rijst of nasi/bami.

Fu Yong Hai saus
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Voor circa 3 deciliter.
IngrediŽnten:
2 deciliter kippenbouillon (eventueel van een tablet)
4 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel witte basterdsuiker
2 eetlepels ketjap manis,
1 theelepel djahť (gemberpoeder)
1 eetlepel maÔzena
2 eetlepels water
Extra ingrediŽnten:
1 mespunt laos, 0,5 ŗ 1 theelepel sambal oelek.
Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook. Voeg tomatenketchup, witte basterdsuiker, ketjap manis en djahť toe. Laat alles, onder voortdurend roeren, 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Maak de maÔzena aan met 2 eetlepels koud water. Roer het mengsel door de saus en laat er nog even de kook over komen. Tip: voeg er 0,5 ŗ 1 theelepel sambal oelek aan toe. De saus kan worden ingevroren met dien verstande dat ze pas na het ontdooien met maÔzena wordt gebonden. En alles is al op en heeft lekker gesmaakt....
Kijk ook op www.pcstef.nl



Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











Greet---Gribou



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 4-11-2011
Antw.: 867
Vr Mrt 11, 2016 4:56 am Reageer met quote

Dank je wel voor dit recept .
De omelet lukt me wel maar de saus is vaak niet wat ik graag wil .
' K ga dit recept een keer uitproberen .

O ja prachtige website heb je . Staat bij mij onder de favorieten . 'kom daar nog een keer uitgebreid kijken

groet Greet


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


BIBI58



Superlid
Superlid
Lid sinds: 19-9-2013
Antw.: 9978
Vr Mrt 11, 2016 4:21 pm Reageer met quote

hmmmm.dat ziet er lekker uit......gaat in mijn favo!

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


WillekevdHelm



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 10-7-2007
Antw.: 373
Vr Mrt 11, 2016 9:15 pm Reageer met quote

Dat ziet er heerlijk uit...een aanrader, ik ga het is uitproberen!

fijn weekend.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


ron1.1



Superlid
Superlid
Lid sinds: 26-3-2008
Antw.: 5168
Za Mrt 12, 2016 9:13 pm Reageer met quote

heb het liever met nassi

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Stef51



Nieuwe bezoeker
Nieuwe bezoeker
Lid sinds: 8-3-2016
Antw.: 5
Za Mrt 12, 2016 9:15 pm Reageer met quote

Bedankt voor de leuke reactie's

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie