
humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Di Sep 23, 2014 2:43 am |
|
|
Een topic met recepten voor de lekkerbekjes onder ons
Ik wil niemand stroop om de mond smeren maar ik begin met een pannekoeken-recept.
Wat u nodig heeft:
250 g bloem (of pannenkoekmeel)
2 eieren
500 ml melk
boter voor het bakken
Doe de bloem en een snufje zout in een zeef boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is.
Tik elk ei even op de rand van de kom, hou met 2 handen vast en breek dan open boven de kom. Stukjes eierschaal kun je er het makkelijkst uitvissen met een groot stuk eierschaal.
Giet de melk erbij. Klop het met de mixer goed glad tot alle klontjes eruit zijn. Het beslag moet vloeibaar zijn. Doe eventueel een extra scheutje melk erbij. Extra luchtig beslag krijg je in de blender of met de staafmixer.
Neem een koekenpan met een anti-aanbaklaag en laat die goed heet worden op het vuur. Laat een klontje boter erin smelten.
Giet met een soepopscheplepel wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag. Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant. Bak zo verder tot al het beslag op is.
|
|
 |
|
|

Advertentie


|
|
 |
|
|

Bell55



Superlid
 Lid sinds: 8-6-2014
Antw.: 3392
|
Di Sep 23, 2014 2:51 am |
|
|

COURGETTEPANNENKOEKJES
Wat heb je nodig voor 14-16 courgette pannenkoekjes:
– 80 ml (zelfgemaakte) amandelmelk (recept)
– 1 rauwe courgette in schil grof gesneden
– 3 eieren
– snufje zeezout
– 3 el agavesiroop
– 1 flinke tl kaneel
– 180 gr. boekweitbloem
– 3 tl baking soda of bakpoeder
– olijfolie of kokosolie
Hoe maak je het:
Pureer de amandelmelk, de courgette, de eieren, het , het kaneel en de agavesiroop in de blender tot een vloeistof achtig geheel.
Voeg de bloem en de bakpoeder toe en mix het geheel nog een keer goed.
Verwarm olijfolie of kokosolie in een koekenpan en schep hier 4 kleine beetjes beslag in. Zet het vuur niet te hoog want ze gaan snel.
Bak de courgette pannenkoekjes aan beide kanten bruin.
Serveer de courgette pannenkoekjes met ahorn of agavesiroop of eet ze gewoon zo.
Ze zijn heerlijk als ontbijt en makkelijk mee te nemen en zo op te eten
BOEKWEITWRAPS
2 koppen boekweitmeel
snufje zout
1 ei
water
olijfolie of kokosvet om in te bakken
je maakt er een soort pannenkoekenbeslag van, ik doe het met de staafmixer of in de blender, beslag niet te dik maken want anders worden je wraps veel te dik, en ze drogen snel op in de pan dus niet te lang laten bakken (ze worden niet bruin)
Je kunt ze vullen met alles wat je maar lekker vindt, wij eten ze het liefst met sla en kip maar ze zijn ook heerlijk met roerbakgroente en kip of shoarma .. en..ze zijn heel gezond Wink Wink
EET SMAKELIJK Very Happy
|
|
 |
|
|

Turfje.1



Nieuwe bezoeker
 Lid sinds: 4-2-2014
Antw.: 20
|
Di Sep 23, 2014 2:54 am |
|
|
Lijkt me heerlijk
heb ik ook nog een heerlijk recept.
Gehaktcake
pond gehakt
2 eieren
2 uien
zakje nasikruiden
fikse lepel sambal badjak
paneermeel
200 gr blokjes ham
doe de gehakt in kom, doe de eieren erin, wat zout en peper erbij,
zakje nasikruiden ff wellen met wat water, dan ook erin. hamblokjes erbij, sambal en uien versnipperd erin, lading paneermeel erbij, goed door roeren, pak cakeblik doe geroerd gehaktmengsel erbij, beetje aandrukken
oven 10 minuten voorverwarmen op 220 graden en zet dan het cakeblik in de oven voor ongeveer 30 a 40 minuten. Heerlijk met pindasaus en rijst en groente naar keuze. Eet smakelijk

|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Di Sep 23, 2014 2:56 am |
|
|
Ow jongens eh meiden ..... dat wordt smullen !!!! Thnx
|
|
 |
|
|

Turfje.1



Nieuwe bezoeker
 Lid sinds: 4-2-2014
Antw.: 20
|
Di Sep 23, 2014 2:57 am |
|
|
Zeker weten 
|
|
 |
|
|

Bell55



Superlid
 Lid sinds: 8-6-2014
Antw.: 3392
|
Di Sep 23, 2014 2:59 am |
|
|
Ga die van jou op mijn eerstvolgende vrije dag direct uitproberen Turfje Lijkt me heerlijk 
|
|
 |
|
|

hannekevanveen. 1



Superlid
 Lid sinds: 7-9-2011
Antw.: 1531
|
Di Sep 23, 2014 3:00 am |
|
|
Lekker . Zal ook mijn recept morgen eropzetten
Gezellig
|
|
 |
|
|

Turfje.1



Nieuwe bezoeker
 Lid sinds: 4-2-2014
Antw.: 20
|
Di Sep 23, 2014 4:04 am |
|
|
Heerlijk deze recepten, ga het een keer maken als ex anorexia, moet ik weer goed gaan eten! Dus doe mijn best,
|
|
 |
|
|

elvira



Superlid
 Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 130006
|
Di Sep 23, 2014 4:26 am |
|
|
Leuk Humor, op je topic wordt het vast smikkelen en smullen.
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15901
|
Di Sep 23, 2014 8:47 am |
|
|
Extra luchtige pannenkoeken/flensjes krijg je door de eiwitten apart te kloppen en op het laatst voorzichtig door het beslag te spatelen.
Dat Indische gehaktbrood ga ik zeker binnenkort eens proberen, Turfje!
|
|
 |
|
|

Loezie



Superlid
 Lid sinds: 28-7-2009
Antw.: 42341
|
Di Sep 23, 2014 9:40 am |
|
|
Ik krijg zin in een pannenkoek
Achter de wolken schijnt de zon
|
|
 |
|
|

Turfje.1



Nieuwe bezoeker
 Lid sinds: 4-2-2014
Antw.: 20
|
Di Sep 23, 2014 2:05 pm |
|
|
Ik ga de bonensoep een keertje maken NicolaasP, lijkt me zalig!
|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Di Sep 23, 2014 2:55 pm |
|
|
ojee, dan kan je zeilen bij windstilte .....
En Kees Thnx voor de tip ! Dat wist ik weer niet.
|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Di Sep 23, 2014 3:13 pm |
|
|
NicolaasP schreef: |
een volstrekt kale pannenkoek
Dank!!!! |
Je mag er op doen wat je zelf wilt, Nicolaas 
|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Di Sep 23, 2014 3:51 pm |
|
|
NicolaasP schreef: |
die is goed man wanneer we niet geweldige! culinaire tips dankzij jouw persoon hier op kunnen doen, zoals een volstrekt kale pannenkoek bakken is het sowieso uitbundig lachen dankzij die onnavolgbare kwinkslagen die je hier ten beste geeft lieve Humor  |
Jouw kwinkslagen mogen er ook zijn
Maaruh......ik neem aan dat mijn culinaire recept van de pannenkoek niet bevallen is ??
Heb je wel met humor gebakken dan ? 
|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Di Sep 23, 2014 5:31 pm |
|
|
Thnx voor je bijdrage Lucia, ik ben zelf niet zo een liefhebber van mosselen,inktvis en garnalen, maar ik weet zeker dat je er een aantal lezers een plezier mee hebt gedaan !
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15901
|
Di Sep 23, 2014 5:37 pm |
|
|
Tabbouleh
1 kop middelgrof gemalen bulgur
5 dl water
3/4 kop peterselie, fijngehakt
1/4 kop verse munt, fijngehakt
4 lente-uitjes, fijngesneden
2 middelgrote tomaten, fijngehakt
2 el citroensap
1 el olijfolie
1 tl gemalen peper
Bulgur 10 min. in water weken, laten uitlekken en overtollig water eruit persen door de bulgur in een zeef aan te drukken met de achterkant van een lepel.
Bulgur, peterselie, munt, lente-uitjes, tomaten, citroensap, olie en peper vermengen.
Heerlijk als voorgerecht met knapperige slablaadjes maar ook zeer geschikt als bijgerecht voor je barbecue, bijvoorbeeld.
|
|
 |
|
|

Loezie



Superlid
 Lid sinds: 28-7-2009
Antw.: 42341
|
Di Sep 23, 2014 5:49 pm |
|
|
Dat noemen we hier poffertjes Mar?
Achter de wolken schijnt de zon
|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Di Sep 23, 2014 5:50 pm |
|
|
Thnx Kees, ik heb diverse soorten munt in m'n tuin staan, zet er ook regelmatig thee van.
Lekker Mar, ik ben ook dol op pannenkoeken, je kan het geweldig uitbreiden, er van alles in verwerken bedoel ik.
Zelf heb ik pruimen op rum staan.
Ik zal er eens een aantal uithalen en in een pannenkoek verwerken.
|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Di Sep 23, 2014 6:02 pm |
|
|
Marguerite1 schreef: |
In een koekepan bakken: 1 fijngenipperde ui, 6 fijnsgehakte knoflooktenen, ....
6 knoflooktenen op 1 blik bruine bonen? Lijkt me vreselijk overdadig, zou bijna knoflooksoep zijn. Meen je dat nou?
. |
De knoflooktenen worden meegebakken en verliezen daardoor deel van hun smaak.
Zou je die op het laatst toevoegen, dan volstaan 2 fijngehakte knoflooktenen.
|
|
 |
|
|
 |