
hannekevanveen. 1



Superlid
 Lid sinds: 7-9-2011
Antw.: 1531
|
Di Sep 23, 2014 10:01 pm |
|
|
Pauls Appeltaart
l pak Appeltaart-mix
600 gram appels
100 gram rozijnen , die je een uurtje in Amaretto legt en daarna afgiet.
2 bananen
2 zakjes vanillesuiker
4 eetlepels honing
kaneel
eigeel
en een ingevette bakvorm voor appeltaart van 24 cm doorsnee.
Volg voor het deeg de aanwijzingen op het pak
Schil de appels , verwijder de klokhuizen en snij in dunne plakjes.
Doe de amaretto rozijnen er doorheen.
Snij de bananen in dunne plakjes.
Doe het deeg in de bakvorm en leg ook wat deeg apart.
Pak een kom en doe de bananenplakjes door de appelstukjes.
Meng de vanillesuiker met de honing en de kaneel en meng alles door elkaar en verdeel in de bakvorm.
Maak van het overgebleven deeg reepjes en leg die over de taart . Bestrijk de repen met eigeel.
Bak de taart in 60 min op 170 graden.

|
|
 |
|
|

Advertentie


|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Di Sep 23, 2014 10:31 pm |
|
|
Appeltaarten bak ik ook weleens, deze ziet er ook lekker uit.
Maaruh.......wat doe je met de afgegoten Amaretto ?? 
|
|
 |
|
|

hannekevanveen. 1



Superlid
 Lid sinds: 7-9-2011
Antw.: 1531
|
Di Sep 23, 2014 10:42 pm |
|
|
Opdrinken Humor. Lol.
|
|
 |
|
|

douwe



Superlid
 Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11496
|
Wo Sep 24, 2014 1:35 am |
|
|
een voorgerecht gebaseerd op kip.
Men nemen kleine stukjes kip, braadt deze ff aan.
In een coupeglas doe je een slablaadje, je doet de stukjes kip erin en maakt het af met joppiesaus.
Heel simpel en heel smaakvol.
|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Wo Sep 24, 2014 1:37 am |
|
|
Hey lekker voorgerecht Douwe thnx
|
|
 |
|
|

Bell55



Superlid
 Lid sinds: 8-6-2014
Antw.: 3391
|
Wo Sep 24, 2014 4:00 am |
|
|
'Trollensoep met heksenijs'
Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Holland
Bereiden
Ingrediënten:
1 kg rode vruchten
witte wijn
vanillesuiker
vanille-ijs
hazelnootolie
zwarte peper
Bereiding: Mix de vruchten samen met de wijn en de suiker fijn en haal door een zeef om alle pitjes te verwijderen. Laat 2 uurtjes afkoelen in de koelkast.
Leg een bolletje vanille ijs in het midden van een diep bord en giet de rode vruchtencoulis er rond. Overgiet het ijs met een scheutje hazelnootolie en bestrooi met een beetje zwarte peper
Geniet ervan!
|
|
 |
|
|

Mod.1



Moderator
 Lid sinds: 26-9-2006
Antw.: 1584
|
Wo Sep 24, 2014 11:39 am |
|
|
Topic opgeschoond.
Ben je nieuw? Lees ook de forum en algemene regels eens door. klik op www |
|
 |
|
|

elvira



Superlid
 Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 130001
|
Wo Sep 24, 2014 11:54 am |
|
|
Dat lijkt me lekker Ell. Gewoon een Hollands gerecht.
|
|
 |
|
|

douwe



Superlid
 Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11496
|
Wo Sep 24, 2014 12:20 pm |
|
|
Mar, het officiele recept is geheim, maar deze benadert het heel goed.
Ingrediënten
3 eetlepels mayonaise
1/2 - 1 eetlepel ketchup
1/3 ui, fijngesnipperd
2/3 theelepel currypoeder
een snufje paprikapoeder
zout
peper
Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min › Klaar in:5min
Meng de ingrediënten in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
Voor meer info; ff google raadplegen.
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15901
|
Wo Sep 24, 2014 4:28 pm |
|
|
Sprottoast
Besmeer enkele toastjes of crackers met boter, uiteraard de echte. Leg op elk toastje, naar gelang de grootte een of enkele sprotfilets. Bestrooi met versgemalen peper. Erg lekker als borrelhap.
Bij veel viswinkels kun je ook nog bosjes sprot kopen, die je zelf kunt fileren. Dat is een handigheidje maar wel te leren.
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15901
|
Wo Sep 24, 2014 8:17 pm |
|
|
Marguerite1 schreef: |
klinkt erg lekker keesvi, ik ken alleen de sprot niet, maar ik denk dat alle koude vis lekker is. |
Sprot is familie van de haring, ansjovis en sardine. Is ongeveer 12 cm lang, kleiner dan de sardine en iets groter dan ansjovis. Koudgerookte sprot vind ik inderdaad een delicatesse. In Duitsland worden ze traditioneel in kistjes verpakt.

 Gebakken zalm met een salade is ook erg lekker. Je maakt ze zelf schoon? Hier laten we ze meestal door de visboer fileren.
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15901
|
Wo Sep 24, 2014 8:33 pm |
|
|
Marguerite1 schreef: |
keesvi, wat is bulgur? Ik ken dat niet. Moet dat niet gekookt/gestoomd worden zoals rijst of zo? |
Bulgur (soms ook bulghur) is gestoomde en gebroken of gemalen tarwe. Die hoef je alleen nog maar te laten wellen in warm water. Het wordt wat minder snel plakkerig dan couscous en ik vind het smakelijker.
|
|
 |
|
|

douwe



Superlid
 Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11496
|
Do Sep 25, 2014 1:53 pm |
|
|
Salade van rode bieten met knapperige spekreepjes
Deze heerlijke bietensalade is erg lekker als bijgerecht bij gebakken aardappeltjes en een gebakken karbonade of gebakken kabeljauw.
Ingrediënten (4 pers.):
• 500 gram gekookte rode bieten
• 2 teentjes knoflook
• 1 ui
• 2 eetlepels witte azijn
• 2 eetlepels olie
• 1 eetlepel suiker
• peper, zout
• 200 gram reepjes mager rookspek
Voorbereiding:
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en bruin. Pel de gekookte bietjes en snij deze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak een dressing van de azijn, olie, peper, zout en suiker.
Bereidingswijze:
Meng de bietjes, ui, knoflook en de dressing door elkaar. Laat minimaal een uur intrekken. Proef en voeg eventueel nog wat azijn of suiker toe. Meng de spekreepjes erdoor.
Als je het slechts voor 2 personene klaar maakt, neem je overal de helft van.
|
|
 |
|
|

Bell55



Superlid
 Lid sinds: 8-6-2014
Antw.: 3391
|
Do Sep 25, 2014 2:30 pm |
|
|

Goedemorgen
Ik wil graag een worteltaart maken.. heeft iemand nog een lekker recept voor mij?
alvast bedankt 
|
|
 |
|
|

douwe



Superlid
 Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11496
|
|
 |
|
|

christoffel



Superlid
 Lid sinds: 25-11-2008
Antw.: 3001
|
Do Sep 25, 2014 8:47 pm |
|
|
Gebakken Sprot is anders ook niet te versmaden.

Aan het onmogenlijke, is niemand gehouden. |
|
 |
|
|

debelg



Superlid
 Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
|
Vr Sep 26, 2014 5:18 pm |
|
|
Okonomiyaki (Japanse pannenkoek)
Japanse pannenkoek, okonomiyaki
Okonomiyaki is een gevulde pannenkoek uit Japan,
geen traditioneel gerecht maar moderne Japanse junkfood.
De basis bestaat uit bloem, nagaimo (Japanese mountain yam),
ei, dashi en gesneden kool, maar de rest van de ingrediënten
kan nogal verschillen.
De letterlijke vertaling voor “okonomi” is namelijk
“wat je maar wilt”.
Dit is mijn versie (voor 2 personen):
Het beslag
100 gram bloem (bijv. bapao meel)
¼ tl bakpoeder
40 ml dashi
1 el geraspte nagaimo
snufje zout
Maak in een grote kom een beslagje van de bloem,
bakpoeder en dashi zoals je zou doen als je gewoon pannenkoekenbeslag maakt.
(Kuiltje in de bloem en
dan beetje bij beetje de dashi erbij
en roeren met garde)
Voeg als het beslag mooi egaal en zonder klontjes
is de eetlepel nagaimo-smurrie toe en een snufje zout.
Zonder nagaimo kan het ook wel,
maar dan mis je de zijdezachte structuur.
Tip: er is ook Okonomiyaki Mix te koop
(Okonomiyaki No Kona van Nisshin).
Alleen water en eieren toevoegen.
Geen idee echter of dat wat is.
De vulling
300 gr spitskool in dunne reepjes
handjevol taugé
½ rode puntpaprika
300 gr rauwe, grote garnalen (in kleinere stukjes)
2 lente-uitjes in ringetjes
2 el tenkasu (of gefrituurde uitjes of stukjes kroepoek of niks)
2 eieren
4/5 plakjes gerookt ontbijtspek
Vouw/roer deze ingediënten, behalve het spek
losjes door het beslag. Verhit op redelijk hoog vuur
een anti-aanbakpan en voeg een beetje olie toe.
Giet het mengsel in de pan, druk het een beetje aan
met een spatel en leg er de plakjes ontbijtspek op.
Zet het vuur nu zachter, leg een deksel op de pan en
bak ongeveer 10 minuutjes of tot je denkt dat
de onderkant stevig genoeg is dat je
de pannenkoek om kunt draaien.
(veiligste manier is een bord op zijn kop op de pan te leggen,
het hele zwikkie in een keer om te draaien en
daarna de pannenkoek van het bord terug de pan in te laten glijden)
Bak ook deze kant 10 minuutjes op
getemperd vuur met de deksel erop.
Daarna nog eens omdraaien en
5 minuten zonder deksel bakken.
Laatste keer omdraaien en ook die kant
nog 5 minuten zonder deksel bakken.
Garnering
okonomiyaki saus (eventueel vervangen door tonkatsu saus)
kewpie mayonaise
bonito flakes
1 lente-ui in dunne ringetjes
aonori (nori flakes)
Laat de okonomiyaki op een bord glijden.
Besmeer met wat okonomiyakisaus.
Verdeel de lente-uitjes erover.
Spuit de kewpie mayonaise in een mooie rastervorm.
Verdeel er een lepeltje bonito flakes overheen.
En een klein beetje aonori. (niet op foto)
sterven is het toetje van het leven
japans gezegde |
|
 |
|
|

debelg



Superlid
 Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
|
Vr Sep 26, 2014 5:36 pm |
|
|
Marguerite1 schreef: |
Heeft iets van een loempia weg. |
ja, maar dan anders

sterven is het toetje van het leven
japans gezegde |
|
 |
|
|

rino



Nieuwe bezoeker
 Lid sinds: 15-2-2013
Antw.: 9
|
Za Sep 27, 2014 7:11 pm |
|
|
Waarom kan ik geen pannenkoeken bakken?
Wat doe ik fout?
Mijn pannenkoeken zijn altijd hard (dat als je rolt breekt de buitenkant) van buiten en aan de binnenkant zacht (nog deeg) Ik maak mijn pannenkoeken ook speciaal daarom niet dik maar het lukt niet.
Als ik het vuur lager zet komt de pannenkoek niet los van de pan. Als ik hem langer in de pan doe brand hij aan.
Chef pannenkoekenbakker Humor geef mij advies.
|
|
 |
|
|

debelg



Superlid
 Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
|
Za Sep 27, 2014 7:22 pm |
|
|
Zoek een pannekoekenbakster, rino.
je kan ook de bovenstaande recepten goed bestuderen,
en voorzichtig proberen.
doe vooral een klont boter in de pan. 
sterven is het toetje van het leven
japans gezegde |
|
 |
|
|
 |