Lekker eten met Humor
Koken & recepten
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende Plaats reactie


Bell55



Superlid
Superlid
Lid sinds: 8-6-2014
Antw.: 3358
Za Sep 27, 2014 7:24 pm Reageer met quote

Marguerite, die broodjes van jou klinken heerlijk Smile en die zalm uit de oven, die ken ik, dat wordt hier regelmatig klaargemaakt, omdat ik gék op zalm ben Very Happy

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











humor



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10810
Za Sep 27, 2014 7:29 pm Reageer met quote

rino schreef:
Waarom kan ik geen pannenkoeken bakken?
Wat doe ik fout?
Chef pannenkoekenbakker Humor geef mij advies.

Dat wordt dus helemaal niks met jou Rino lollllllllll
Ik zou maar kant en klare pannenkoeken halen bij de Aldi en opwarmen Razz
Groetjes he Very Happy

p.s. Die tip van debelg was ook niet verkeerd Laughing

Ik hoor nog wel hoe het afgelopen is.....


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


debelg



Superlid
Superlid
Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
Za Sep 27, 2014 7:31 pm Reageer met quote

Gadverdakke humor, dat is toch geen eten?
zelfs mijn hond krijgt dat niet. Laughing



sterven is het toetje van het leven
japans gezegde
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


elvira



Superlid
Superlid
Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 129012
Za Sep 27, 2014 8:18 pm Reageer met quote

Oo, ik haal ook kant en klare pannekoeken en poffertjes bij de supermarkt deBelg. Niets mis mee. FF opwarmen en klaar is kees.
Kant en klare pizza....gemak dient de mens
Haaa die Rino, leuk dat je ook eens iets schrijft.Op de chat wordt soms genoeg gegeten en gedronken Very Happy Misschien leg Humor vannacht wel de pannekoektruc uit en anders kom ik wel Very Happy




Laatst aangepast door elvira op Za Sep 27, 2014 8:33 pm, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Bell55



Superlid
Superlid
Lid sinds: 8-6-2014
Antw.: 3358
Za Sep 27, 2014 8:32 pm Reageer met quote





Humor, wellicht is bovenstaande iets voor Rino Smile die organiseer jij toch ook aan de pannenkoekenacademie? Very Happy


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


douwe



Superlid
Superlid
Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11484
Za Sep 27, 2014 8:47 pm Reageer met quote

Rino en anders ga je lekkel naar de chinees...


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


douwe



Superlid
Superlid
Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11484
Za Sep 27, 2014 8:51 pm Reageer met quote

een oud-groninger gerecht...

benodigdheden:
1 blik bruine bonen
250 gr. doppeltjes spek
bruine stroop


men bakt de spekjes bruin,
verwarm de bruine bonen in hun eigen vocht
als de bonen gaar zijn, afgieten
de spekjes met het spekvet er doorheen mengen
en als laatste (schrik niet) per bord, 2 eetlepels bruine stroop
goed mengen en smullen maar.



Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


gondalouise.1



Regelmatige bezoeker
Regelmatige bezoeker
Lid sinds: 21-5-2013
Antw.: 94
Ma Sep 29, 2014 11:41 pm Reageer met quote

Leuk de recepten hier maar effe een vraag kan je ook alleen komen om te eten gr en knufff gonda

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


douwe



Superlid
Superlid
Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11484
Ma Sep 29, 2014 11:53 pm Reageer met quote

Gonda, als je graag eens de groninger bonen gerecht wilt eten; kom naar emmen.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


elvira



Superlid
Superlid
Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 129012
Wo Okt 01, 2014 7:00 pm Reageer met quote

Ik heb nog een paar recepten gevonden in een Amerikaans kookboekje dat ik de vorige eeuw heeft meegebracht uit de USA, is wel in het Engels dus moet ik het vertalen.

peanut butter and banana sandwich

2 bananen, 6 witte boterhammen, beetje boter, 1 cup pindakaas.

pel en prak de bananen. Mix de pindakaas en en bananen door elkaar.
Doe de mix tussen twee sneetjes brood. Smelt de boter en bak de sandwiches aan iedere kant langzaam lichtbruin.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


humor



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10810
Zo Okt 05, 2014 2:25 am Reageer met quote

Begin het al aardig onder de knie te krijgen, dat pannenkoeken bakken Very Happy

https://youtu.be/NdrubgTAsSs


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


elvira



Superlid
Superlid
Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 129012
Zo Okt 05, 2014 4:51 am Reageer met quote

ja, leuk is dat filmpje Humor.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15699
Zo Okt 05, 2014 7:44 am Reageer met quote

humor schreef:
https://youtu.be/NdrubgTAsSs
Ik heb enkele filmpjes bekeken maar het kan haast niet anders dan dat die koekenbakker zijn werkdag met een paar lijntjes coke begint...



Laatst aangepast door Keesvi op Di Okt 07, 2014 9:00 pm, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


humor



Superlid
Superlid
Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10810
Zo Okt 05, 2014 11:19 am Reageer met quote

Coke ??? En ik maar denken dat het meel was..... Very Happy

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15699
Zo Okt 05, 2014 12:36 pm Reageer met quote

humor schreef:
Coke ??? En ik maar denken dat het meel was..... Very Happy
Dat spul dat ie op de bakplaten uitsmeert heet 'beslag'. Wat hij, buiten beeld, door een rietje opsnuift, is zeker geen meel... Ik kan het natuurlijk niet hard maken maar de goede man maakt op mij niet de indruk dat hij relaxt bezig is met zijn werk. Hij kan ook Parkinson hebben maar daar is zijn coördinatie weer te goed voor. Hij maakt overigens crępes en geen pannenkoeken.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Keesvi



Superlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15699
Di Okt 07, 2014 8:59 pm Reageer met quote

Marguerite1 schreef:
Eindelijk heb ik weer eens lof in de super gezien. Dat is hier zelden te koop.
Hier witlof en in Vlaanderen witloof genoemd en hier wel het hele jaar door verkrijgbaar. Absoluut een heerlijke groente, zeker op de klassieke manier van jou bereid. Ik eet het vaak als salade, heel fijn gesneden. Mijn vader heeft zelf wel witlof gekweekt, in een donkere kelder, maar het leek me niet zo makkelijk. Vroeger was de kern nogal bitter en ik snij hem er gewoontegetrouw meestal nog wel uit, voor of na bereiding.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


elvira



Superlid
Superlid
Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 129012
Di Okt 07, 2014 9:43 pm Reageer met quote

Ik heb vanmiddag een pak pannekoekmix gekocht, hoef er alleen water aan toevoegen en mixen volgens het pak, nu mij benieuwen. Very Happy Maar ga het nu nog niet maken hoor. Ik heb alleen het pak maar in huis.

Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Bell55



Superlid
Superlid
Lid sinds: 8-6-2014
Antw.: 3358
Do Okt 09, 2014 11:37 pm Reageer met quote

Het jaargetijde voor winterkost breekt weer aan Smile

Voor diegenen die houden van stamppot boerenkool de volgende tip:

Maak de stamppot zoals je hem lekker vindt maar doe eens ipv spekjes het volgende:

Haal een pakje tahoe en taugé in de winkel

Bak de blokjes tahoe bruin in wat olijfolie met eventueel wat sambal erbij
Doe de laatste minuut de taugé erbij en fruit even mee..

Heerlijk over de boerenkool..vergeet niet te eten met bestek anders eet je je vingers erbij op Wink


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


douwe



Superlid
Superlid
Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11484
Vr Okt 10, 2014 2:03 am Reageer met quote

men neme per persoon 1 ei, scheidt de dooier van het eiwit.
ga het eiwil opkloppen tot een vast geheel.
leg de klodder eiwit in een schaal, geschikt voor de oven.
leg de dooier er boven op.
bak deze in de oven tot het eiwit bruint en de dooier gehard is.

bak een lapje spek, leg dit te drogen op keukenpapier, zodat het meeste vet opgenomen wordt.
rooster ff een boterham.

leg op de geroosterde boterham het spek, en daarop het ei/dooier



Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


pauli13



Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 24-6-2014
Antw.: 445
Vr Okt 17, 2014 2:56 pm Reageer met quote

Hier een heerlijk recept voor witloof.( hier in België is witloof groenten nr.1)

Witloof grof snijden, dan in een wok of koekenpan een beetje boter of olie warm maken witlof er in, dan een beetje bruine suiker er bij doen en het sap van een uitgeperste sinaasappel (uit een pak mag ook hoor) en dan de boel lekker een tijdje laten smoren. aardappeltjes en een stukje vlees of vis er bij en smullen maar.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 3 van 4 Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

Plaats reactie