
Bell55



Superlid
 Lid sinds: 8-6-2014
Antw.: 3392
|
Za Sep 27, 2014 7:24 pm |
|
|
Marguerite, die broodjes van jou klinken heerlijk en die zalm uit de oven, die ken ik, dat wordt hier regelmatig klaargemaakt, omdat ik gék op zalm ben 
|
|
 |
|
|

Advertentie


|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Za Sep 27, 2014 7:29 pm |
|
|
rino schreef: |
Waarom kan ik geen pannenkoeken bakken?
Wat doe ik fout?
Chef pannenkoekenbakker Humor geef mij advies. |
Dat wordt dus helemaal niks met jou Rino lollllllllll
Ik zou maar kant en klare pannenkoeken halen bij de Aldi en opwarmen
Groetjes he
p.s. Die tip van debelg was ook niet verkeerd
Ik hoor nog wel hoe het afgelopen is.....
|
|
 |
|
|

debelg



Superlid
 Lid sinds: 12-9-2012
Antw.: 9687
|
Za Sep 27, 2014 7:31 pm |
|
|
Gadverdakke humor, dat is toch geen eten?
zelfs mijn hond krijgt dat niet. 
sterven is het toetje van het leven
japans gezegde |
|
 |
|
|

elvira



Superlid
 Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 130006
|
Za Sep 27, 2014 8:18 pm |
|
|
Oo, ik haal ook kant en klare pannekoeken en poffertjes bij de supermarkt deBelg. Niets mis mee. FF opwarmen en klaar is kees.
Kant en klare pizza....gemak dient de mens
Haaa die Rino, leuk dat je ook eens iets schrijft.Op de chat wordt soms genoeg gegeten en gedronken Misschien leg Humor vannacht wel de pannekoektruc uit en anders kom ik wel 
Laatst aangepast door elvira op Za Sep 27, 2014 8:33 pm, in totaal 1 keer bewerkt |
|
 |
|
|

Bell55



Superlid
 Lid sinds: 8-6-2014
Antw.: 3392
|
Za Sep 27, 2014 8:32 pm |
|
|

Humor, wellicht is bovenstaande iets voor Rino die organiseer jij toch ook aan de pannenkoekenacademie? 
|
|
 |
|
|

douwe



Superlid
 Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11496
|
Za Sep 27, 2014 8:47 pm |
|
|
Rino en anders ga je lekkel naar de chinees...
|
|
 |
|
|

douwe



Superlid
 Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11496
|
Za Sep 27, 2014 8:51 pm |
|
|
een oud-groninger gerecht...
benodigdheden:
1 blik bruine bonen
250 gr. doppeltjes spek
bruine stroop
men bakt de spekjes bruin,
verwarm de bruine bonen in hun eigen vocht
als de bonen gaar zijn, afgieten
de spekjes met het spekvet er doorheen mengen
en als laatste (schrik niet) per bord, 2 eetlepels bruine stroop
goed mengen en smullen maar.
|
|
 |
|
|

gondalouise.1



Regelmatige bezoeker
 Lid sinds: 21-5-2013
Antw.: 94
|
Ma Sep 29, 2014 11:41 pm |
|
|
Leuk de recepten hier maar effe een vraag kan je ook alleen komen om te eten gr en knufff gonda
|
|
 |
|
|

douwe



Superlid
 Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11496
|
Ma Sep 29, 2014 11:53 pm |
|
|
Gonda, als je graag eens de groninger bonen gerecht wilt eten; kom naar emmen.
|
|
 |
|
|

elvira



Superlid
 Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 130006
|
Wo Okt 01, 2014 7:00 pm |
|
|
Ik heb nog een paar recepten gevonden in een Amerikaans kookboekje dat ik de vorige eeuw heeft meegebracht uit de USA, is wel in het Engels dus moet ik het vertalen.
peanut butter and banana sandwich
2 bananen, 6 witte boterhammen, beetje boter, 1 cup pindakaas.
pel en prak de bananen. Mix de pindakaas en en bananen door elkaar.
Doe de mix tussen twee sneetjes brood. Smelt de boter en bak de sandwiches aan iedere kant langzaam lichtbruin.
|
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
|
 |
|
|

elvira



Superlid
 Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 130006
|
Zo Okt 05, 2014 4:51 am |
|
|
ja, leuk is dat filmpje Humor.
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15901
|
Zo Okt 05, 2014 7:44 am |
|
|
humor schreef: |
https://youtu.be/NdrubgTAsSs |
Ik heb enkele filmpjes bekeken maar het kan haast niet anders dan dat die koekenbakker zijn werkdag met een paar lijntjes coke begint...
Laatst aangepast door Keesvi op Di Okt 07, 2014 9:00 pm, in totaal 1 keer bewerkt |
|
 |
|
|

humor



Superlid
 Lid sinds: 14-7-2008
Antw.: 10816
|
Zo Okt 05, 2014 11:19 am |
|
|
Coke ??? En ik maar denken dat het meel was..... 
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15901
|
Zo Okt 05, 2014 12:36 pm |
|
|
humor schreef: |
Coke ??? En ik maar denken dat het meel was.....  |
Dat spul dat ie op de bakplaten uitsmeert heet 'beslag'. Wat hij, buiten beeld, door een rietje opsnuift, is zeker geen meel... Ik kan het natuurlijk niet hard maken maar de goede man maakt op mij niet de indruk dat hij relaxt bezig is met zijn werk. Hij kan ook Parkinson hebben maar daar is zijn coördinatie weer te goed voor. Hij maakt overigens crępes en geen pannenkoeken.
|
|
 |
|
|

Keesvi



Superlid
 Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 15901
|
Di Okt 07, 2014 8:59 pm |
|
|
Marguerite1 schreef: |
Eindelijk heb ik weer eens lof in de super gezien. Dat is hier zelden te koop. |
Hier witlof en in Vlaanderen witloof genoemd en hier wel het hele jaar door verkrijgbaar. Absoluut een heerlijke groente, zeker op de klassieke manier van jou bereid. Ik eet het vaak als salade, heel fijn gesneden. Mijn vader heeft zelf wel witlof gekweekt, in een donkere kelder, maar het leek me niet zo makkelijk. Vroeger was de kern nogal bitter en ik snij hem er gewoontegetrouw meestal nog wel uit, voor of na bereiding.
|
|
 |
|
|

elvira



Superlid
 Lid sinds: 15-10-2007
Antw.: 130006
|
Di Okt 07, 2014 9:43 pm |
|
|
Ik heb vanmiddag een pak pannekoekmix gekocht, hoef er alleen water aan toevoegen en mixen volgens het pak, nu mij benieuwen. Maar ga het nu nog niet maken hoor. Ik heb alleen het pak maar in huis.
|
|
 |
|
|

Bell55



Superlid
 Lid sinds: 8-6-2014
Antw.: 3392
|
Do Okt 09, 2014 11:37 pm |
|
|
Het jaargetijde voor winterkost breekt weer aan
Voor diegenen die houden van stamppot boerenkool de volgende tip:
Maak de stamppot zoals je hem lekker vindt maar doe eens ipv spekjes het volgende:
Haal een pakje tahoe en taugé in de winkel
Bak de blokjes tahoe bruin in wat olijfolie met eventueel wat sambal erbij
Doe de laatste minuut de taugé erbij en fruit even mee..
Heerlijk over de boerenkool..vergeet niet te eten met bestek anders eet je je vingers erbij op 
|
|
 |
|
|

douwe



Superlid
 Lid sinds: 17-11-2006
Antw.: 11496
|
Vr Okt 10, 2014 2:03 am |
|
|
men neme per persoon 1 ei, scheidt de dooier van het eiwit.
ga het eiwil opkloppen tot een vast geheel.
leg de klodder eiwit in een schaal, geschikt voor de oven.
leg de dooier er boven op.
bak deze in de oven tot het eiwit bruint en de dooier gehard is.
bak een lapje spek, leg dit te drogen op keukenpapier, zodat het meeste vet opgenomen wordt.
rooster ff een boterham.
leg op de geroosterde boterham het spek, en daarop het ei/dooier
|
|
 |
|
|

pauli13



Stamgast
 Lid sinds: 24-6-2014
Antw.: 445
|
Vr Okt 17, 2014 2:56 pm |
|
|
Hier een heerlijk recept voor witloof.( hier in België is witloof groenten nr.1)
Witloof grof snijden, dan in een wok of koekenpan een beetje boter of olie warm maken witlof er in, dan een beetje bruine suiker er bij doen en het sap van een uitgeperste sinaasappel (uit een pak mag ook hoor) en dan de boel lekker een tijdje laten smoren. aardappeltjes en een stukje vlees of vis er bij en smullen maar.
|
|
 |
|
|
 |