Merquez-worstjes met pasta
Koken & recepten
Plaats reactie


BIBI58



Superlid
Superlid
Lid sinds: 19-9-2013
Antw.: 9978
Di Dec 01, 2015 2:55 am Reageer met quote

Merquez worstjes met pasta 2 pers.
--------------------------------------------------
De lekkerste worstjes haal je bij een Turks/Marokaanse winkel,maar in een beetje super markt liggen ze ook wel.

400 gram pijpjes pasta
8 merquez worstjes
2 knoflooktenen
6 verse tomaten
1 a 2 uien
1 citroen
Handje peterselie
Handje basilicum
Pecorino(geschaafde kaas)

Bereiding:

• Bak de worstjes zonder olie in de pan.

• Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de tomaten in grove blokken.

• Als de worstjes bijna gaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze te rusten. Bak in deze pan nu de uien en knoflook en voeg de tomaten toe.

• Kook de pijpjes pasta 10 minuten en voeg flink wat zout bij de pasta.

• Snij nu de worstjes in stukjes en doe ze bij de saus. Voeg ook wat citroensap toe.

• Snij de peterselie en basilicum even grof door.

• Giet de pasta af en spoel af zodat de pasta niet gaat plakken. Doe de pasta bij de saus en schud goed door.

• Voeg de kruiden toe en laat het nog heel even koken zodat de smaken van de saus in de pasta trekken.

• Serveer met wat geraspte pecorino en drink er een goed glas witte wijn bij.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Advertentie











amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Di Dec 01, 2015 2:30 pm Reageer met quote

Lekker recept; persoonlijk gebruik ik liever niet de merguez van de Turkse/Marokkaanse slagerij want die zijn supervet en ook is het vaak zo dat ze er vleesrestanten doorheen draaien met een heleboel kruiden om de slechte smaak te maskeren (is mijn ervaring).
Ik koop ze soms ook wel bij de supermarkt, zoals de Jumbo; die zijn veel magerder.



Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


BIBI58



Superlid
Superlid
Lid sinds: 19-9-2013
Antw.: 9978
Di Dec 01, 2015 2:35 pm Reageer met quote

Thanks Rea......


De truc van die worstjes is,dat je ze heel even moet laten rusten,
voordat je ze snijdt....dan heb je er geen last van.

Ik haal er ook graag lamskotteletjes...


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


amber



Superlid
Superlid
Lid sinds: 2-3-2007
Antw.: 6850
Di Dec 01, 2015 2:39 pm Reageer met quote

Tja, lamskoteletjes zijn puur natuur, daar is niet mee gerommeld.


Marokkaans/Arabisch koken; verras jezelf en anderen en bezoek eens mijn Weblog.
Klik daarvoor op WWW hieronder en je bent er meteen......
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pluk.1



Superlid
Superlid
Lid sinds: 25-1-2008
Antw.: 4438
Di Dec 01, 2015 3:49 pm Reageer met quote

BIBI58 schreef:
Merquez worstjes met pasta 2 pers.
--------------------------------------------------


Ik hou van de ingrediënten die je benoemt en dit lijkt me zeker
iets om vanavond op tafel te zetten.

Dank voor het recept!




Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


Pagina 1 van 1

Plaats reactie