G20: nieuw belastingtijdperk
Blik op het nieuws
Plaats reactie


dagmar57Superlid
Superlid
Lid sinds: 25-3-2017
Antw.: 2320
Ma Jun 10, 2019 2:30 pm Reageer met quote

Quote:
De handschoenen gaan uit in de strijd tegen massale belastingontwijking door het internationale bedrijfsleven. Dit weekeinde hebben de ministers van financiën van de G20 het startschot gegeven voor wat een van de meest radicale belastinghervormingen ooit kan worden.

De eerste stap luidt dat bedrijven niet langer belasting betalen waar ze dat het beste uitkomt – belastingparadijzen à la Bermuda, of landen met gunstige regelingen als Ierland en Nederland. In plaats daarvan moeten zij de rekening voldoen op de plek waar ze hun geld daadwerkelijk verdienen.

De tweede game-changer is een minimumtarief voor de bedrijfsbelasting. Zo’n internationale standaard zet de bijl in een van de fundamenten van de soevereine staat: landen bepalen zelf welk belastingbeleid ze voeren. Maar voorstanders van een strengere aanpak zijn enthousiast.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/groen-licht-voor-nieuw-belastingtijdperk~b21f2535/

Het is goed streven en hopelijk laat de uitvoering niet al te lang op zich wachten, maar het is in elk geval eens een internationale aanpak waarmee zicht is op een doorbraak.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentiePagina 1 van 1

Plaats reactie