Onterecht veroordeeld! When they see us!
Blik op het nieuws
Plaats reactie


luciaT.1Stamgast
Stamgast
Lid sinds: 2-5-2019
Antw.: 766
Za Jun 15, 2019 12:42 am Reageer met quote

De onterechte veroordeling van vijf zwarte jongens voor de verkrachting van een witte vrouw in 1989 heeft een aanklager in New York alsnog haar baan gekost.

De ophef is ontstaan naar aanleiding van de Netflix-serie ‘When They See Us’, gemaakt door Ava DuVernay, die gaat over de ‘Central Park Five’, een groep zwarte jongens die werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes tot dertien jaar voor de verkrachting en zware mishandeling in 1989 van een 28-jarige vrouw, die in het grote park op Manhattan aan het joggen was. Maar behalve hun bekentenissen, afgelegd na lange ondervraging zonder bijstand van ouders of advocaten, waren er geen bewijzen voor.

https://www.trouw.nl/samenleving/netflix-serie-over-onterechte-straf-central-park-five-achtervolgt-aanklagers~a62d3aa8/

Ik heb de eerste 2 afleveringen gezien en het is onthutsend te zien hoe men met deze jongeren en hun ouders om gegaan zijn. Het racisme, de leugens, het in elkaar draaien van getuigenissen. Druk uitoefenen op de jongeren zowel de ouders van de jongeren. En Trump die nog steeds vol durft te houden dat ze wel schuldig zijn.


Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht


AdvertentieKeesviSuperlid
Superlid
Lid sinds: 1-3-2009
Antw.: 13410
Za Jun 15, 2019 8:59 am Reageer met quote

Ik heb die miniserie (4 afleveringen) ademloos bekeken. Het is onvoorstelbaar waar vooringenomenheid toe kan leiden. Zelfs tot een onterechte doodstraf, als je het doodmaken van medemensen sowieso al niet afwijst. Trump is niets meer of minder dan een racistische hufter die natuurlijk nooit president van de USA had mogen worden. Hoezo 'bevriend staatshoofd'?


“Niemand wordt geboren met haat voor een persoon met een andere huidskleur, achtergrond of geloof." (Nelson Mandela)
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage


Pagina 1 van 1

Plaats reactie