Ervaar de variatie van Noorwegen


Beste gebruiker,

Noorwegen is dichterbij dan je denkt. Met de auto en de ferry kun je binnen een dag deze unieke wereld bereiken. Een wereld vol verrassingen: diepe fjorden en hoge bergen, maar ook bruisende steden en een prachtige kust met idyllische dorpjes. Lees verder en laat je inspireren!
FJORD-NOORWEGEN: ONTDEK DE STEDEN IN HET UNIEKE FJORDENLANDSCHAP
Het fjordenlandschap bestaat niet alleen uit adembenemende natuur maar heeft ook diverse prachtige steden. Zo is de stad Stavanger een goed uitgangspunt voor een uitstapje naar de Lysefjord met de beroemde Preikestolen en Kjerag. De stad Bergen is de poort naar de fjorden. Wandel door de oude straatjes van de middeleeuwse Hanzekade Bryggen of ontdek de omliggende natuur. Reis met Fjord Line rechtstreeks naar Fjord-Noorwegen.

Lees meer>
BEGIN JE VAKANTIE AAN BOORD VAN EEN VAN DE COLOR LINE FERRY'S

Met Color Line reis je snel en comfortabel naar Noorwegen. Kies uit drie verschillende routes: comfortabel met de Color Fantasy of Color Magic van Kiel naar Oslo of met de snelle en comfortabele Superspeed schepen van Hirtshals in Denemarken naar Kristiansand of Larvik in Zuid-Noorwegen.


Auto-Voordeelpakket voor 2 personen + 1 auto vanaf €69,-_
_
_
_
_

_


VIER DE ZOMER IN ZUID-NOORWEGEN: TELEMARK EN SETESDAL

Telemark biedt een gevarieerd landschap: van de hoogste berg Gaustatoppen vlakbij het plaatsje Rjukan, tot aan de kustlijn bij het plaatsje Kragerø. Een aanrader is een tocht op het Telemarkkanaal. Een unieke ervaring in Setesdal is de museumspoorweg Setesdalsbanen. De spoorlijn gaat dwars door de Noorse natuur en volgt de rivier Otra. Een bijzondere belevenis!

Lees meer>
EXTRA ZONUREN IN NOORD-NOORWEGEN
De regio boven de poolcirkel is bijzonder: profiteer van extra lange dagen door de middernachtzon. Vaar met Hurtigruten naar de Noordkaap en geniet onderweg van de unieke kustlijn met idyllische dorpjes. Bijzonder zijn de Lofoten, een van de mooiste eilandengroepen ter wereld, verbonden door bruggen en tunnels.

Lees meer>

NATUURLIJKE VARIATIE

Fjell-Noorwegen biedt een unieke combinatie van prachtige natuur en cultuur. Ontdek tijdens een wandeltocht de zeven nationale parken, de hoogste bergen van Noord-Europa maar ook de Olympische stad Lillehammer, de musea en de culinaire tradities. Binnen het uitgestrekte netwerk van wandelpaden kies je gemakkelijk je eigen route.

Lees meer>


HET KLOPPEND HART VAN TRØNDELAG

In het hart van Noorwegen ligt Trøndelag met de historische stad Trondheim als middelpunt. Een van de hoogtepunten is de domkerk van Nidaros, het nationale heiligdom van Noorwegen. De dom is een geliefd doel voor pelgrims en tal van routes leiden er naartoe. TIP: bezoek het oude mijnstadje en UNESCO werelderfgoed Røros en ontdek hoe men hier vroeger leefde van de mijnbouw.

Lees meer>

Credits: Bryggen in Bergen, Scott Sporleder - Fjord Norway, Valdres - Terje Rakke, Nordic Life, fjellnorway.com, Telemarkkanaal - Kåre Pedersen, Noordkaap - Bjarne Riesto, nordnorge.com, Color Line, Nidarosdomen, Trondheim - CH, visitnorway.com, Slogen Mountain - Sverre Hjornevik, Fjord Norway

adverteren | wachtwoord vergeten? | afmelden | info@50plusser.nl | © 2005-2014 50plusser.nl