Stadswandeling Middelburg ( 3 )

Inmiddels het 3e deel geplaatst met het fotoboek van deze wandeling over architectuur en historie....vooral deel 2 is het of je je in de middeleeuwen waant....stille straatjes en zoveel meer.

De Kuiperspoort, een van buiten onopvallend poortje uit de 14de eeuw, is open van zonsopgang tot zonsondergang. Het Kuipersgilde betrok in het jaar 1642 het poortgebouw. Tonnen en vaten werden naar believen gebruikt als verpakkingsmateriaal bij de handelsvaart. Vanuit de Kuiperspoort was het mogelijk de vaten naar de kade te rollen. De middeleeuwse gilden werden opgericht om de belangen van de beroepsgroep te behartigen. Tegelijkertijd zag het gilde toe op vestigingsbeperkingen en tegengaan van beunhazerij.

Loop nu de poort in.

Let eens op de lange houten ladder die in de poort hangt.

Zou die daar aanwezig zijn om drenkelingen uit de haven te redden?

Als we het poortje uitlopen komen we in een zeer middeleeuwse steeg met huizen die helemaal in elkaar zijn geclusterd, echt een supernostalgisch straatje.

Je waant je vele eeuwen terug in de tijd. Met pakhuizen die nu zijn ingericht voor de beoefening van kunst en muziek, of verbouwd tot woningen.

Loop de straat verder uit en geniet van de fantastische sfeer. Dit had u vast niet verwacht!

Eén van de zijstraten heet de Schuddebeursstraat. Echt een naam waar nu een kantoor van de Belastingdienst gevestigd zou kunnen zijn. Alleen: het is niet meer dan een steegje. Als je het niet weet, loop je er voorbij voordat je het in de gaten hebt. En aan de Schuddebeursstraat staan geen huizen en zelfs voor bomen is het echt te smal.

Loop de Kuiperspoort verder door tot die uitkomt op de Dwarskaai.


_

_

_

_

_
_

Afstand: 10 km
Soort: Stedenwandeling
Gps: -
Adres: -
Plaats: Middelburg
Postcode: -
Land / Provincie: / Zeeland