Indiase bloemkoolragout

De Indiase keuken kent ook ontelbare overheerlijke recepten,
waarvan vele vegetarische.
Dit is er zo één......


IngrediŽnten
1 bloemkool;
1 ui;
2 tomaten;
2 tenen knoflook;
een handjevol cashewnoten;
1-2 eetlepels room;
3 eetlepels zonnenbloemolie;
½ koffielepel gemberpoeder;
½ koffielepel kaneelpoeder;
½ koffielepel komijnpoeder;
½ koffielepel kurkuma;
2 kardamompeulen;
wat scherpe rode peper (naar smaak);
1 laurierblaadje;
zout naar smaak;
fijngehakte verse koriander.


Bereiding
Maal de ui en de knoflook zeer fijn tot een soort pasta.
Verhit de olie in een pan en fruit daarin al omscheppend
het ui/knoflookmengsel op laag vuur.

Voeg er de specerijen aan toe (gemberpoeder, kaneelpoeder,
kurkumapoeder, komijnpoeder, rode peper, de gekneusde kardamom-
peulen en het laurierblaadje) en het zout naar smaak en roer alles
rustig door elkaar zodat de specerijen hun aroma afgeven.

Pel de tomaten en maal die samen met de cashewnoten fijn in een
foodprocessor of hakmolen.
Doe dit alles bij het mengsel in de pan.
Schep alles door elkaar en laat 20 minuten zachtjes sudderen met
het deksel op de pan.

Verdeel ondertussen de schoongemaakte en gewassen bloemkool
in roosjes.
Kook of stoom ze in 10 minuten gaar (ze moeten nog wel stevig blijven).

Doe de bloemkoolroosjes bij de saus in de pan samen met 20 cl. extra
water, schep door elkaar en laat alles samen nog ongeveer 10 minuten
zachtjes koken.
Roer er op het laatst de 2 eetlepels room doorheen.

Schep de ragout op of in een mooie schaal en bestrooi met de fijngehakte
koriander en wat hele, in een droge koekenpan geroosterde cashewnoten.
Dien op met basmatirijst.



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Indiaas
Maaltijd: Hoofdgerecht
Gelegenheid: -
Smaak: Hartig