Gekruide Tarly met koriander

Tarly is een graanprodukt dat goed verkrijgbaar is bij de supermarkt (zie afbeelding 2). Kan je het nu niet vinden of vind je het lekkerder, gebruik dan bulgur....


IngrediŽnten
1 pak Tarly (of 250 gram bulghur);
2 mooie rijpe trostomaten;
1 ui;
2 tenen knoflook;
zout en peper naar smaak;
1 koffielepel komijnpoeder;
½ koffielepel paprikapoeder;
½ koffielepel chilipeper;
een handvolfijngehakte verse koriander;
2 eetlepels tomatenpuree;
2 eetlepels olijfolie.


Bereiding
Kook de tarly of de bulghur gaar zoals vermeld op de verpakking.
Laat goed uitlekken.

Hak de ui en de tenen knoflook fijn en fruit ze in de hete olie in een
pan.
Voeg er de in zeer kleine stukjes gesneden of gehakte tomaten aan
toe en fruit die even mee.
Voeg er dan de specerijen, peper en zout naar smaak en de tomaten-puree aan toe, schep alles goed door elkaar en laat 10-15 minuten zachtjes stoven.
Voeg er als dat nodig is wat water aan toe zodat je een smeuiige saus krijgt.

Vermeng deze saus met de gekookte Tarly/bulghur en bestrooi met de fijngehakte verse koriander.



_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: Marokkaans
Maaltijd: Bijgerecht
Gelegenheid: -
Smaak: Hartig