Dordrecht, stad met de oudste stadsrechten

Het eiland van Dordt is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De oude binnenstad heeft tal van historische panden die via het 'rondje Dordt' te vinden zijn. Zo is er de Grote Kerk, als het op één na oudste nog bestaande gebouw van Dordrecht ademt de Grote Kerk de Dordtse historie. De in gotische stijl gebouwde kerk dateert uit 1470. Daarvoor zou Dordrecht een romaanse kerk hebben gehad. Bewijs daarvan kwam in 1986. Tijdens opgravingen vonden archeologen een stuk muur dat dateerde uit de twaalfde eeuw. De toren van de Grote Kerk is maar liefst 65 meter hoog, staat 2,25 meter uit het lood en is te beklimmen. Het uitzicht vanaf de toren is zeker de moeite waard, ondanks de 275 treden.
Het museum Simon van Gijn, de 19e eeuwse bankier die een kunst en speelgoed verzamelaar was en bepaalde dat zijn huis na zijn dood als museum opengesteld moest worden.
Voor wie van de natuur houdt is er natuurlijk de Biesbosch met de fluisterboten en de kano's, de wandel en fietspaden dwars door dit prachtige natuurgebied.
Dordrecht staat bekend om de vele evenementen,zoals Dordt in stoom, een 3-daags stoom evenement waarbij de oude machines uit heel Europa komen, en een ritje met een stoomtrein, een tochtje met een van de stoomboten tot de mogelijkheden behoren.
Of wat te denken van de grootste boekenmarkt van Europa, dwars door de binnenstad.. Ik kan nog wel een aantal pagina's vullen, ik zou zeggen, kom het zelf ervaren, ons mooie eiland van Dordt!


_

_

_

_

_
_

Entrée: -
Oppervlakte: -
Soort: -
Adres: -
Plaats: Dordrecht
Postcode: -
Land / Provincie: / Zuid-Holland