Pastechi

De pastechi is een soort pasteitje.
Je kunt de vulling maken van vlees, kip, vis garnalen of kaas.

IngrediŽnten
Voor het deeg:
4 cup bloem (= 440 gram)
1 eetlepel bakingpowder/bakpoeder
1 eetlepel suiker
2 eetlepels crisco
2 eetlepels margarine
1 theelepel zout
1 cup water (= 2,3 dl/ 237 gram)
1 losgeklopt ei.

Alle ingrediënten samenvoegen, uitgezonderd het water.
Goed dooreen mixen. Nu beetje bij beetje het water toevoegen en goed kneden om een soepel deeg te krijgen.
Doe het deeg in plastic folie en laat rusten.

Intussen kunnen we de vulling maken.

Voor de vulling:
500 gram gehakt
1 middelgrote ui
1 paprika
1 selderijstengel
1 eetlepel margarine
50 gram rozijnen
1 eetlepel piccalilly
1 rode peper
sojasaus, zwarte peper, komijn en nootmuskaat naar smaak

Bereiding
Hak de ui, de paprika, de selderijstengel en de peper fijn.

Doe de margarine in een hete pan en laat even bruin worden. Doe er de fijngehakte specerijen in en bak die tot de ui er glazig uitziet. Voeg het vlees toe en laat goed garen onder regelmatig roeren. Voeg nu de rozijnen, piccalilly, sojasaus, zwarte peper, komijn en nootmuskaat toe en meng goed dooreen. Zet vuur af en laat wat afkoelen.

Rol nu het deeg uit tot ongeveer een dikte van 3 of 4 mm.
Snij hiervan (met een glas bv.) rondjes uit met een diameter van 7 of 8 cm. Doe een flinke eetlepel van de vulling midden op zo'n rondje. Maak de rand rondom vochtig met wat water, vouw het deegrondje dubbel en druk de randen goed dicht. Met een vork kun je de rand extra dicht drukken en zo een figuurtje geven.

Bak de pastechi in een pan met ruime hoeveelheid olie goudbruin.
Laat ze even op een keukenrol goed uitlekken.
Smakelijk.


_
_

Bereidingstijd: -
Kosten: -
Keuken: -
Maaltijd: -
Gelegenheid: -
Smaak: -